Säiliönpuhdistusten turvallisuus: Menetelmäesimerkkejä

Kimmo Virolainen, Jouko Virtanen, Veikko Rouhiainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimushankkeessa selvitettiin prosessi- ja varastosäiliöiden puhdistustarvetta sekä eri teollisuusaloilla käytettäviä säiliöiden puhdistusmenetelmiä. Tutkimus rajoittuu säiliöihin tai muihin vastaaviin umpinaisiin tiloihin, joita puhdistettaessa joudutaan menemään säiliön sisälle. Raportissa kuvataan lyhyesti tutkitut puhdistusmenetelmät ja esitellään niiden soveltamismahdollisuuksia sekä niiden käyttöön liittyviä etuja ja haittoja. Eri menetelmien hyväksikäyttöä havainnollistetaan käytännön esimerkein. Puhdistustöiden turvallisuuden parantamiseksi ehdotetaan työlupamenettelyn käyttöä ja säiliötyöohjeiden laatimista. Säiliöiden suunnittelun ja asentamisen sekä yleensä säiliötöiden perustana ovat viranomaismääräykset ja aiheeseen liittyvät standardit. Tätä tutkimusraporttia ei pidä sekoittaa niihin. Yleispätevien ratkaisujen esittäminen on säiliöiden hyvinkin erilaisten muotojen ja sisältöjen johdosta mahdotonta. Tämän vuoksi raportissa esitettyjen esimerkkien ja näkemysten soveltamisessa on noudatettava huolellista harkintaa ja tarkasteltava tilannetta tapauskohtaisesti.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages58
ISBN (Print)951-38-2625-2
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number592
ISSN0358-5085

Keywords

  • tanks
  • vessels
  • cleaning
  • accident prevention
  • occupational safety

Cite this

Virolainen, K., Virtanen, J., & Rouhiainen, V. (1986). Säiliönpuhdistusten turvallisuus: Menetelmäesimerkkejä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 592
Virolainen, Kimmo ; Virtanen, Jouko ; Rouhiainen, Veikko. / Säiliönpuhdistusten turvallisuus : Menetelmäesimerkkejä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 592).
@book{172a7dc3c9da45d68cb087218cee6a6b,
title = "S{\"a}ili{\"o}npuhdistusten turvallisuus: Menetelm{\"a}esimerkkej{\"a}",
abstract = "Tutkimushankkeessa selvitettiin prosessi- ja varastos{\"a}ili{\"o}iden puhdistustarvetta sek{\"a} eri teollisuusaloilla k{\"a}ytett{\"a}vi{\"a} s{\"a}ili{\"o}iden puhdistusmenetelmi{\"a}. Tutkimus rajoittuu s{\"a}ili{\"o}ihin tai muihin vastaaviin umpinaisiin tiloihin, joita puhdistettaessa joudutaan menem{\"a}{\"a}n s{\"a}ili{\"o}n sis{\"a}lle. Raportissa kuvataan lyhyesti tutkitut puhdistusmenetelm{\"a}t ja esitell{\"a}{\"a}n niiden soveltamismahdollisuuksia sek{\"a} niiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n liittyvi{\"a} etuja ja haittoja. Eri menetelmien hyv{\"a}ksik{\"a}ytt{\"o}{\"a} havainnollistetaan k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n esimerkein. Puhdistust{\"o}iden turvallisuuden parantamiseksi ehdotetaan ty{\"o}lupamenettelyn k{\"a}ytt{\"o}{\"a} ja s{\"a}ili{\"o}ty{\"o}ohjeiden laatimista. S{\"a}ili{\"o}iden suunnittelun ja asentamisen sek{\"a} yleens{\"a} s{\"a}ili{\"o}t{\"o}iden perustana ovat viranomaism{\"a}{\"a}r{\"a}ykset ja aiheeseen liittyv{\"a}t standardit. T{\"a}t{\"a} tutkimusraporttia ei pid{\"a} sekoittaa niihin. Yleisp{\"a}tevien ratkaisujen esitt{\"a}minen on s{\"a}ili{\"o}iden hyvinkin erilaisten muotojen ja sis{\"a}lt{\"o}jen johdosta mahdotonta. T{\"a}m{\"a}n vuoksi raportissa esitettyjen esimerkkien ja n{\"a}kemysten soveltamisessa on noudatettava huolellista harkintaa ja tarkasteltava tilannetta tapauskohtaisesti.",
keywords = "tanks, vessels, cleaning, accident prevention, occupational safety",
author = "Kimmo Virolainen and Jouko Virtanen and Veikko Rouhiainen",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2625-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "592",
address = "Finland",

}

Virolainen, K, Virtanen, J & Rouhiainen, V 1986, Säiliönpuhdistusten turvallisuus: Menetelmäesimerkkejä. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 592, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Säiliönpuhdistusten turvallisuus : Menetelmäesimerkkejä. / Virolainen, Kimmo; Virtanen, Jouko; Rouhiainen, Veikko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 592).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Säiliönpuhdistusten turvallisuus

T2 - Menetelmäesimerkkejä

AU - Virolainen, Kimmo

AU - Virtanen, Jouko

AU - Rouhiainen, Veikko

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tutkimushankkeessa selvitettiin prosessi- ja varastosäiliöiden puhdistustarvetta sekä eri teollisuusaloilla käytettäviä säiliöiden puhdistusmenetelmiä. Tutkimus rajoittuu säiliöihin tai muihin vastaaviin umpinaisiin tiloihin, joita puhdistettaessa joudutaan menemään säiliön sisälle. Raportissa kuvataan lyhyesti tutkitut puhdistusmenetelmät ja esitellään niiden soveltamismahdollisuuksia sekä niiden käyttöön liittyviä etuja ja haittoja. Eri menetelmien hyväksikäyttöä havainnollistetaan käytännön esimerkein. Puhdistustöiden turvallisuuden parantamiseksi ehdotetaan työlupamenettelyn käyttöä ja säiliötyöohjeiden laatimista. Säiliöiden suunnittelun ja asentamisen sekä yleensä säiliötöiden perustana ovat viranomaismääräykset ja aiheeseen liittyvät standardit. Tätä tutkimusraporttia ei pidä sekoittaa niihin. Yleispätevien ratkaisujen esittäminen on säiliöiden hyvinkin erilaisten muotojen ja sisältöjen johdosta mahdotonta. Tämän vuoksi raportissa esitettyjen esimerkkien ja näkemysten soveltamisessa on noudatettava huolellista harkintaa ja tarkasteltava tilannetta tapauskohtaisesti.

AB - Tutkimushankkeessa selvitettiin prosessi- ja varastosäiliöiden puhdistustarvetta sekä eri teollisuusaloilla käytettäviä säiliöiden puhdistusmenetelmiä. Tutkimus rajoittuu säiliöihin tai muihin vastaaviin umpinaisiin tiloihin, joita puhdistettaessa joudutaan menemään säiliön sisälle. Raportissa kuvataan lyhyesti tutkitut puhdistusmenetelmät ja esitellään niiden soveltamismahdollisuuksia sekä niiden käyttöön liittyviä etuja ja haittoja. Eri menetelmien hyväksikäyttöä havainnollistetaan käytännön esimerkein. Puhdistustöiden turvallisuuden parantamiseksi ehdotetaan työlupamenettelyn käyttöä ja säiliötyöohjeiden laatimista. Säiliöiden suunnittelun ja asentamisen sekä yleensä säiliötöiden perustana ovat viranomaismääräykset ja aiheeseen liittyvät standardit. Tätä tutkimusraporttia ei pidä sekoittaa niihin. Yleispätevien ratkaisujen esittäminen on säiliöiden hyvinkin erilaisten muotojen ja sisältöjen johdosta mahdotonta. Tämän vuoksi raportissa esitettyjen esimerkkien ja näkemysten soveltamisessa on noudatettava huolellista harkintaa ja tarkasteltava tilannetta tapauskohtaisesti.

KW - tanks

KW - vessels

KW - cleaning

KW - accident prevention

KW - occupational safety

M3 - Report

SN - 951-38-2625-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Säiliönpuhdistusten turvallisuus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Virolainen K, Virtanen J, Rouhiainen V. Säiliönpuhdistusten turvallisuus: Menetelmäesimerkkejä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 58 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 592).