Särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden soveltuvuus eri tuotantomuotoihin

Matti Silvola, Hannu Kauppila, Hannu Tarvainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitettiin särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden käytön laajuutta ja soveltuvuutta erilaisten tuotteiden ja tuotantomuotojen yhteydessä. Tapaturmat tutkittiin käyttäen hyväksi työsuojeluhallituksen vakavien tapaturmien rekisteriä. Tapaturmien osalta selvitettiin särmäyspuristimien laukaisutapa ja työn vaihe sekä se, mihin kehon osaan vamma syntyi ja vamman vakavuus. Teollisuudessa tutkittiin käsivahingonestolaitteiden käyttöä ja työtapoja särmäyspuristintyössä. Lisäksi selvitettiin käsivahingon-estolaitteiden käyttöön liittyviä vaikeuksia. Tutkimuksessa seurattiin erilaisten tuotteiden valmistusta särmäyspuristimilla sekä apu- ja lisälaitteiden käyttöä. Tutkimuksessa selvitettiin myös särmäyspuristimien käyttäjät sekä heidän saamaansa koulutusta särmäystyöhön ja suojalaitteiden käyttöön. Mitään yksittäistä syytä ei voida esittää tutkitun tuotantoalueen käsivahingonsuojausvälineiden ja -suojaustapojen vähäiseen käyttöön. Kussakin yksittäistapauksessa ovat omat rajoittavat syynsä käytön vähäisyyteen. Yhteenvetona voidaan todeta suurimpien ongelmien olevan sekatuotannossa, missä vaihtelut ovat suuret; valmistustavat, työsuunnittelu sekä tuotteiden määrä, koko ja muoto vaihtelevat.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages38
ISBN (Print)951-38-2628-7
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number595
ISSN0358-5085

Keywords

  • presses
  • safety devices
  • manufacturing processes
  • productivity

Cite this

Silvola, M., Kauppila, H., & Tarvainen, H. (1986). Särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden soveltuvuus eri tuotantomuotoihin. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 595
Silvola, Matti ; Kauppila, Hannu ; Tarvainen, Hannu. / Särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden soveltuvuus eri tuotantomuotoihin. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 595).
@book{02dd31e975ad4b91a13b724340995d89,
title = "S{\"a}rm{\"a}yspuristimien k{\"a}sivahingonestolaitteiden soveltuvuus eri tuotantomuotoihin",
abstract = "Tutkimuksessa selvitettiin s{\"a}rm{\"a}yspuristimien k{\"a}sivahingonestolaitteiden k{\"a}yt{\"o}n laajuutta ja soveltuvuutta erilaisten tuotteiden ja tuotantomuotojen yhteydess{\"a}. Tapaturmat tutkittiin k{\"a}ytt{\"a}en hyv{\"a}ksi ty{\"o}suojeluhallituksen vakavien tapaturmien rekisteri{\"a}. Tapaturmien osalta selvitettiin s{\"a}rm{\"a}yspuristimien laukaisutapa ja ty{\"o}n vaihe sek{\"a} se, mihin kehon osaan vamma syntyi ja vamman vakavuus. Teollisuudessa tutkittiin k{\"a}sivahingonestolaitteiden k{\"a}ytt{\"o}{\"a} ja ty{\"o}tapoja s{\"a}rm{\"a}yspuristinty{\"o}ss{\"a}. Lis{\"a}ksi selvitettiin k{\"a}sivahingon-estolaitteiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n liittyvi{\"a} vaikeuksia. Tutkimuksessa seurattiin erilaisten tuotteiden valmistusta s{\"a}rm{\"a}yspuristimilla sek{\"a} apu- ja lis{\"a}laitteiden k{\"a}ytt{\"o}{\"a}. Tutkimuksessa selvitettiin my{\"o}s s{\"a}rm{\"a}yspuristimien k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}t sek{\"a} heid{\"a}n saamaansa koulutusta s{\"a}rm{\"a}ysty{\"o}h{\"o}n ja suojalaitteiden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n. Mit{\"a}{\"a}n yksitt{\"a}ist{\"a} syyt{\"a} ei voida esitt{\"a}{\"a} tutkitun tuotantoalueen k{\"a}sivahingonsuojausv{\"a}lineiden ja -suojaustapojen v{\"a}h{\"a}iseen k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n. Kussakin yksitt{\"a}istapauksessa ovat omat rajoittavat syyns{\"a} k{\"a}yt{\"o}n v{\"a}h{\"a}isyyteen. Yhteenvetona voidaan todeta suurimpien ongelmien olevan sekatuotannossa, miss{\"a} vaihtelut ovat suuret; valmistustavat, ty{\"o}suunnittelu sek{\"a} tuotteiden m{\"a}{\"a}r{\"a}, koko ja muoto vaihtelevat.",
keywords = "presses, safety devices, manufacturing processes, productivity",
author = "Matti Silvola and Hannu Kauppila and Hannu Tarvainen",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2628-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "595",
address = "Finland",

}

Silvola, M, Kauppila, H & Tarvainen, H 1986, Särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden soveltuvuus eri tuotantomuotoihin. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 595, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden soveltuvuus eri tuotantomuotoihin. / Silvola, Matti; Kauppila, Hannu; Tarvainen, Hannu.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 595).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden soveltuvuus eri tuotantomuotoihin

AU - Silvola, Matti

AU - Kauppila, Hannu

AU - Tarvainen, Hannu

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tutkimuksessa selvitettiin särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden käytön laajuutta ja soveltuvuutta erilaisten tuotteiden ja tuotantomuotojen yhteydessä. Tapaturmat tutkittiin käyttäen hyväksi työsuojeluhallituksen vakavien tapaturmien rekisteriä. Tapaturmien osalta selvitettiin särmäyspuristimien laukaisutapa ja työn vaihe sekä se, mihin kehon osaan vamma syntyi ja vamman vakavuus. Teollisuudessa tutkittiin käsivahingonestolaitteiden käyttöä ja työtapoja särmäyspuristintyössä. Lisäksi selvitettiin käsivahingon-estolaitteiden käyttöön liittyviä vaikeuksia. Tutkimuksessa seurattiin erilaisten tuotteiden valmistusta särmäyspuristimilla sekä apu- ja lisälaitteiden käyttöä. Tutkimuksessa selvitettiin myös särmäyspuristimien käyttäjät sekä heidän saamaansa koulutusta särmäystyöhön ja suojalaitteiden käyttöön. Mitään yksittäistä syytä ei voida esittää tutkitun tuotantoalueen käsivahingonsuojausvälineiden ja -suojaustapojen vähäiseen käyttöön. Kussakin yksittäistapauksessa ovat omat rajoittavat syynsä käytön vähäisyyteen. Yhteenvetona voidaan todeta suurimpien ongelmien olevan sekatuotannossa, missä vaihtelut ovat suuret; valmistustavat, työsuunnittelu sekä tuotteiden määrä, koko ja muoto vaihtelevat.

AB - Tutkimuksessa selvitettiin särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden käytön laajuutta ja soveltuvuutta erilaisten tuotteiden ja tuotantomuotojen yhteydessä. Tapaturmat tutkittiin käyttäen hyväksi työsuojeluhallituksen vakavien tapaturmien rekisteriä. Tapaturmien osalta selvitettiin särmäyspuristimien laukaisutapa ja työn vaihe sekä se, mihin kehon osaan vamma syntyi ja vamman vakavuus. Teollisuudessa tutkittiin käsivahingonestolaitteiden käyttöä ja työtapoja särmäyspuristintyössä. Lisäksi selvitettiin käsivahingon-estolaitteiden käyttöön liittyviä vaikeuksia. Tutkimuksessa seurattiin erilaisten tuotteiden valmistusta särmäyspuristimilla sekä apu- ja lisälaitteiden käyttöä. Tutkimuksessa selvitettiin myös särmäyspuristimien käyttäjät sekä heidän saamaansa koulutusta särmäystyöhön ja suojalaitteiden käyttöön. Mitään yksittäistä syytä ei voida esittää tutkitun tuotantoalueen käsivahingonsuojausvälineiden ja -suojaustapojen vähäiseen käyttöön. Kussakin yksittäistapauksessa ovat omat rajoittavat syynsä käytön vähäisyyteen. Yhteenvetona voidaan todeta suurimpien ongelmien olevan sekatuotannossa, missä vaihtelut ovat suuret; valmistustavat, työsuunnittelu sekä tuotteiden määrä, koko ja muoto vaihtelevat.

KW - presses

KW - safety devices

KW - manufacturing processes

KW - productivity

M3 - Report

SN - 951-38-2628-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden soveltuvuus eri tuotantomuotoihin

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Silvola M, Kauppila H, Tarvainen H. Särmäyspuristimien käsivahingonestolaitteiden soveltuvuus eri tuotantomuotoihin. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 595).