Säteisakselitiivisteet matalissa lämpötiloissa

Raimo Soudunsaari

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Hydraulipumppujen ja -moottorien akselin tiivistämiseen käytetään yleensä säteisakselitiivistettä. Matalissa lämpötiloissa tiivistemate-riaalit kovettuvat, joten seurauksena voi olla öljyvuotoja. Nitriili-, akryyli-, fluori- ("Viton") ja silikonikumista valmistettuja säteisak-selitiivisteitä testattiin matalissa lämpötiloissa. Parhaiten toimivat silikonikumista valmistetut tiivisteet. Vuotojen välttämiseksi on tärkeää, että akselin heitto ja akselin keskilinjan ja tiivisteporauk-sen välinen epäkeskeisyys ovat mahdollisimman pienet.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages25
ISBN (Print)951-38-2693-7
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number626
ISSN0358-5085

Keywords

  • tribology
  • rubber seals
  • low temperature tests

Cite this

Soudunsaari, R. (1986). Säteisakselitiivisteet matalissa lämpötiloissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 626
Soudunsaari, Raimo. / Säteisakselitiivisteet matalissa lämpötiloissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 25 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 626).
@book{e9cc51e0d9bc4a35a100e1021fe12d9b,
title = "S{\"a}teisakselitiivisteet matalissa l{\"a}mp{\"o}tiloissa",
abstract = "Hydraulipumppujen ja -moottorien akselin tiivist{\"a}miseen k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n yleens{\"a} s{\"a}teisakselitiivistett{\"a}. Matalissa l{\"a}mp{\"o}tiloissa tiivistemate-riaalit kovettuvat, joten seurauksena voi olla {\"o}ljyvuotoja. Nitriili-, akryyli-, fluori- ({"}Viton{"}) ja silikonikumista valmistettuja s{\"a}teisak-selitiivisteit{\"a} testattiin matalissa l{\"a}mp{\"o}tiloissa. Parhaiten toimivat silikonikumista valmistetut tiivisteet. Vuotojen v{\"a}ltt{\"a}miseksi on t{\"a}rke{\"a}{\"a}, ett{\"a} akselin heitto ja akselin keskilinjan ja tiivisteporauk-sen v{\"a}linen ep{\"a}keskeisyys ovat mahdollisimman pienet.",
keywords = "tribology, rubber seals, low temperature tests",
author = "Raimo Soudunsaari",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2693-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "626",
address = "Finland",

}

Soudunsaari, R 1986, Säteisakselitiivisteet matalissa lämpötiloissa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 626, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Säteisakselitiivisteet matalissa lämpötiloissa. / Soudunsaari, Raimo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 25 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 626).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Säteisakselitiivisteet matalissa lämpötiloissa

AU - Soudunsaari, Raimo

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Hydraulipumppujen ja -moottorien akselin tiivistämiseen käytetään yleensä säteisakselitiivistettä. Matalissa lämpötiloissa tiivistemate-riaalit kovettuvat, joten seurauksena voi olla öljyvuotoja. Nitriili-, akryyli-, fluori- ("Viton") ja silikonikumista valmistettuja säteisak-selitiivisteitä testattiin matalissa lämpötiloissa. Parhaiten toimivat silikonikumista valmistetut tiivisteet. Vuotojen välttämiseksi on tärkeää, että akselin heitto ja akselin keskilinjan ja tiivisteporauk-sen välinen epäkeskeisyys ovat mahdollisimman pienet.

AB - Hydraulipumppujen ja -moottorien akselin tiivistämiseen käytetään yleensä säteisakselitiivistettä. Matalissa lämpötiloissa tiivistemate-riaalit kovettuvat, joten seurauksena voi olla öljyvuotoja. Nitriili-, akryyli-, fluori- ("Viton") ja silikonikumista valmistettuja säteisak-selitiivisteitä testattiin matalissa lämpötiloissa. Parhaiten toimivat silikonikumista valmistetut tiivisteet. Vuotojen välttämiseksi on tärkeää, että akselin heitto ja akselin keskilinjan ja tiivisteporauk-sen välinen epäkeskeisyys ovat mahdollisimman pienet.

KW - tribology

KW - rubber seals

KW - low temperature tests

M3 - Report

SN - 951-38-2693-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Säteisakselitiivisteet matalissa lämpötiloissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Soudunsaari R. Säteisakselitiivisteet matalissa lämpötiloissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 25 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 626).