Sahatavarakauppaa käydään kosteuden suhteen mahdottomin ehdoin

Antti Hukka

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Sahatavaran laatua tarkasteltaessa vallitsee ostajan ja myyjän välillä yleensä yksimielisyys siitä, kuinka määritellään sahatavaran mitat tai sen oksalaatu. Kuivauksen laadun suhteen havaitaan ongelmatapauksissa sen sijaan usein, että kaupan osapuolilla vallitsee eriävä käsitys jo yksittäisen kappaleen kosteuden mittaamisesta. Kokonaisen myyntierän kosteutta tarkasteltaessa joudutaan lisäksi sellaisiin tilastollisiin tarkasteluihin, joita ei kauppaehtoja sovittaessa ole lainkaan ajateltu. Käytännössä sahatavaraa myydään sen kosteuden suhteen ehdoilla, joita on mahdotonta toteuttaa, mutta silti ostaja voi saada käyttötarkoitukseensa huonommin sopivaa kuivauslaatua kuin mitä hän on kuvitellut.
Original languageFinnish
Pages (from-to)10-11
JournalPuumies
Volume42
Issue number9
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Hukka, Antti. / Sahatavarakauppaa käydään kosteuden suhteen mahdottomin ehdoin. In: Puumies. 1997 ; Vol. 42, No. 9. pp. 10-11.
@article{bd37aa69021d4b28bcb4b9bec7928f52,
title = "Sahatavarakauppaa k{\"a}yd{\"a}{\"a}n kosteuden suhteen mahdottomin ehdoin",
abstract = "Sahatavaran laatua tarkasteltaessa vallitsee ostajan ja myyj{\"a}n v{\"a}lill{\"a} yleens{\"a} yksimielisyys siit{\"a}, kuinka m{\"a}{\"a}ritell{\"a}{\"a}n sahatavaran mitat tai sen oksalaatu. Kuivauksen laadun suhteen havaitaan ongelmatapauksissa sen sijaan usein, ett{\"a} kaupan osapuolilla vallitsee eri{\"a}v{\"a} k{\"a}sitys jo yksitt{\"a}isen kappaleen kosteuden mittaamisesta. Kokonaisen myyntier{\"a}n kosteutta tarkasteltaessa joudutaan lis{\"a}ksi sellaisiin tilastollisiin tarkasteluihin, joita ei kauppaehtoja sovittaessa ole lainkaan ajateltu. K{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a} sahatavaraa myyd{\"a}{\"a}n sen kosteuden suhteen ehdoilla, joita on mahdotonta toteuttaa, mutta silti ostaja voi saada k{\"a}ytt{\"o}tarkoitukseensa huonommin sopivaa kuivauslaatua kuin mit{\"a} h{\"a}n on kuvitellut.",
author = "Antti Hukka",
year = "1997",
language = "Finnish",
volume = "42",
pages = "10--11",
journal = "Puumies",
issn = "0355-953X",
number = "9",

}

Sahatavarakauppaa käydään kosteuden suhteen mahdottomin ehdoin. / Hukka, Antti.

In: Puumies, Vol. 42, No. 9, 1997, p. 10-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Sahatavarakauppaa käydään kosteuden suhteen mahdottomin ehdoin

AU - Hukka, Antti

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Sahatavaran laatua tarkasteltaessa vallitsee ostajan ja myyjän välillä yleensä yksimielisyys siitä, kuinka määritellään sahatavaran mitat tai sen oksalaatu. Kuivauksen laadun suhteen havaitaan ongelmatapauksissa sen sijaan usein, että kaupan osapuolilla vallitsee eriävä käsitys jo yksittäisen kappaleen kosteuden mittaamisesta. Kokonaisen myyntierän kosteutta tarkasteltaessa joudutaan lisäksi sellaisiin tilastollisiin tarkasteluihin, joita ei kauppaehtoja sovittaessa ole lainkaan ajateltu. Käytännössä sahatavaraa myydään sen kosteuden suhteen ehdoilla, joita on mahdotonta toteuttaa, mutta silti ostaja voi saada käyttötarkoitukseensa huonommin sopivaa kuivauslaatua kuin mitä hän on kuvitellut.

AB - Sahatavaran laatua tarkasteltaessa vallitsee ostajan ja myyjän välillä yleensä yksimielisyys siitä, kuinka määritellään sahatavaran mitat tai sen oksalaatu. Kuivauksen laadun suhteen havaitaan ongelmatapauksissa sen sijaan usein, että kaupan osapuolilla vallitsee eriävä käsitys jo yksittäisen kappaleen kosteuden mittaamisesta. Kokonaisen myyntierän kosteutta tarkasteltaessa joudutaan lisäksi sellaisiin tilastollisiin tarkasteluihin, joita ei kauppaehtoja sovittaessa ole lainkaan ajateltu. Käytännössä sahatavaraa myydään sen kosteuden suhteen ehdoilla, joita on mahdotonta toteuttaa, mutta silti ostaja voi saada käyttötarkoitukseensa huonommin sopivaa kuivauslaatua kuin mitä hän on kuvitellut.

M3 - Article

VL - 42

SP - 10

EP - 11

JO - Puumies

JF - Puumies

SN - 0355-953X

IS - 9

ER -