Sairaalan korjausprosessin kehittäminen

Koski Hannu

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Hankkeessa mallinnettiin ja analysoitiin sairaalan vuodeosaston perusteellisen korjaamisen prosessi sekä selvitettiin asiantuntijatyönä prosessin ongelmat ja kehittämistarpeet. Keskeisiksi ongelmiksi ja kehittämiskohteiksi todettiin tiedonkulku, korjaustyömaan logistiikka, käyttäjien toiminnan ja korjausprosessin yhteensovittaminen, suunnittelun puutteet, sairaalaympäristö sinänsä, korjaustekniikat sekä riskienhallinta. Korjausprosessiin tehtiin lukuisia muutoksia ja parannusehdotuksia, jotka liittyivät lähinnä seuraaviin prosessin osa-alueisiin ja tehtäviin: yhdessä suunnittelu, systemaattiset katselmukset, tiedotuskäytännöt, riskien tunnistaminen ja sairaalakorjaukseen soveltuvat tuotantotekniikat. Lisäksi hankkeessa kehitettiin aineistoa ja työkaluja helpottamaan ja varmistamaan sairaalakorjauksen laadukas toteutus. Kyseistä aineistoa ovat muun muassa 'Tuotannonsuunnittelun tehtävälomake', 'Sairaalakorjauksen riskienhallintalomakeisto', 'Korjaustyöntekijän perehdyttämislomake', 'Sairaalakorjaukseen sovellettu turvallisuusasiakirjan malli' ja 'Sairaalakorjauksen kalustokortisto'.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages52
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tutkimusraportti
NumberVTT-R-06560-08

Cite this

Hannu, K. (2008). Sairaalan korjausprosessin kehittäminen. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. VTT-R-06560-08
Hannu, Koski. / Sairaalan korjausprosessin kehittäminen. VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 52 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-06560-08).
@book{eb48991eb245433ba40bf98371ad0946,
title = "Sairaalan korjausprosessin kehitt{\"a}minen",
abstract = "Hankkeessa mallinnettiin ja analysoitiin sairaalan vuodeosaston perusteellisen korjaamisen prosessi sek{\"a} selvitettiin asiantuntijaty{\"o}n{\"a} prosessin ongelmat ja kehitt{\"a}mistarpeet. Keskeisiksi ongelmiksi ja kehitt{\"a}miskohteiksi todettiin tiedonkulku, korjausty{\"o}maan logistiikka, k{\"a}ytt{\"a}jien toiminnan ja korjausprosessin yhteensovittaminen, suunnittelun puutteet, sairaalaymp{\"a}rist{\"o} sin{\"a}ns{\"a}, korjaustekniikat sek{\"a} riskienhallinta. Korjausprosessiin tehtiin lukuisia muutoksia ja parannusehdotuksia, jotka liittyiv{\"a}t l{\"a}hinn{\"a} seuraaviin prosessin osa-alueisiin ja teht{\"a}viin: yhdess{\"a} suunnittelu, systemaattiset katselmukset, tiedotusk{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t, riskien tunnistaminen ja sairaalakorjaukseen soveltuvat tuotantotekniikat. Lis{\"a}ksi hankkeessa kehitettiin aineistoa ja ty{\"o}kaluja helpottamaan ja varmistamaan sairaalakorjauksen laadukas toteutus. Kyseist{\"a} aineistoa ovat muun muassa 'Tuotannonsuunnittelun teht{\"a}v{\"a}lomake', 'Sairaalakorjauksen riskienhallintalomakeisto', 'Korjausty{\"o}ntekij{\"a}n perehdytt{\"a}mislomake', 'Sairaalakorjaukseen sovellettu turvallisuusasiakirjan malli' ja 'Sairaalakorjauksen kalustokortisto'.",
author = "Koski Hannu",
note = "VTT-R-06560-08",
year = "2008",
language = "Finnish",
series = "VTT Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "VTT-R-06560-08",
address = "Finland",

}

Hannu, K 2008, Sairaalan korjausprosessin kehittäminen. VTT Tutkimusraportti, no. VTT-R-06560-08, VTT Technical Research Centre of Finland.

Sairaalan korjausprosessin kehittäminen. / Hannu, Koski.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 52 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-06560-08).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Sairaalan korjausprosessin kehittäminen

AU - Hannu, Koski

N1 - VTT-R-06560-08

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Hankkeessa mallinnettiin ja analysoitiin sairaalan vuodeosaston perusteellisen korjaamisen prosessi sekä selvitettiin asiantuntijatyönä prosessin ongelmat ja kehittämistarpeet. Keskeisiksi ongelmiksi ja kehittämiskohteiksi todettiin tiedonkulku, korjaustyömaan logistiikka, käyttäjien toiminnan ja korjausprosessin yhteensovittaminen, suunnittelun puutteet, sairaalaympäristö sinänsä, korjaustekniikat sekä riskienhallinta. Korjausprosessiin tehtiin lukuisia muutoksia ja parannusehdotuksia, jotka liittyivät lähinnä seuraaviin prosessin osa-alueisiin ja tehtäviin: yhdessä suunnittelu, systemaattiset katselmukset, tiedotuskäytännöt, riskien tunnistaminen ja sairaalakorjaukseen soveltuvat tuotantotekniikat. Lisäksi hankkeessa kehitettiin aineistoa ja työkaluja helpottamaan ja varmistamaan sairaalakorjauksen laadukas toteutus. Kyseistä aineistoa ovat muun muassa 'Tuotannonsuunnittelun tehtävälomake', 'Sairaalakorjauksen riskienhallintalomakeisto', 'Korjaustyöntekijän perehdyttämislomake', 'Sairaalakorjaukseen sovellettu turvallisuusasiakirjan malli' ja 'Sairaalakorjauksen kalustokortisto'.

AB - Hankkeessa mallinnettiin ja analysoitiin sairaalan vuodeosaston perusteellisen korjaamisen prosessi sekä selvitettiin asiantuntijatyönä prosessin ongelmat ja kehittämistarpeet. Keskeisiksi ongelmiksi ja kehittämiskohteiksi todettiin tiedonkulku, korjaustyömaan logistiikka, käyttäjien toiminnan ja korjausprosessin yhteensovittaminen, suunnittelun puutteet, sairaalaympäristö sinänsä, korjaustekniikat sekä riskienhallinta. Korjausprosessiin tehtiin lukuisia muutoksia ja parannusehdotuksia, jotka liittyivät lähinnä seuraaviin prosessin osa-alueisiin ja tehtäviin: yhdessä suunnittelu, systemaattiset katselmukset, tiedotuskäytännöt, riskien tunnistaminen ja sairaalakorjaukseen soveltuvat tuotantotekniikat. Lisäksi hankkeessa kehitettiin aineistoa ja työkaluja helpottamaan ja varmistamaan sairaalakorjauksen laadukas toteutus. Kyseistä aineistoa ovat muun muassa 'Tuotannonsuunnittelun tehtävälomake', 'Sairaalakorjauksen riskienhallintalomakeisto', 'Korjaustyöntekijän perehdyttämislomake', 'Sairaalakorjaukseen sovellettu turvallisuusasiakirjan malli' ja 'Sairaalakorjauksen kalustokortisto'.

M3 - Report

T3 - VTT Tutkimusraportti

BT - Sairaalan korjausprosessin kehittäminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Hannu K. Sairaalan korjausprosessin kehittäminen. VTT Technical Research Centre of Finland, 2008. 52 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-06560-08).