Mineraalivillaytimiset sandwich-elementit

Translated title of the contribution: Sandwich panels with mineral wool core

Antti Helenius, Heli Koukkari

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Teräsohutlevypintaisia sandwich-elementtejä on käytetty menestyksellä kolmisenkymmentä vuotta lähinnä teollisuus- ja varastohallien sekä pakkasvarastojen seinissä ja katoissa. Elementtien hyvät lujuusominaisuudet mahdollistavat pitkät jännevälit (seinissä usein hallin kehäväli eli n. kuusi metriä), vaikka niiden pääasiallinen tehtävä on toimia varsinaisen rungon katteena. Tämän vuoksi elementeiltä vaaditaan myös niiden kantokyvyn varmentamista. VTT Rakennustekniikka on tehnyt ohutievyrakenteisiin, mm. sandwich-elementteihin, liittyvää tutkimus- ja tuotekehitystyötä ja niiden laadunvalvontaa jo noin kahdenkymmenen vuoden ajan eli saman ajan, jona elementtejä on Suomessa tuotettu.
Original languageFinnish
Pages (from-to)25-27
JournalRakennusvalvonta
Volume33
Issue number4
Publication statusPublished - 1996
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Fingerprint

synthetic fibers
sandwiches

Cite this

Helenius, A., & Koukkari, H. (1996). Mineraalivillaytimiset sandwich-elementit. Rakennusvalvonta, 33(4), 25-27.
Helenius, Antti ; Koukkari, Heli. / Mineraalivillaytimiset sandwich-elementit. In: Rakennusvalvonta. 1996 ; Vol. 33, No. 4. pp. 25-27.
@article{e82d40178494402995cf96340e0e0f11,
title = "Mineraalivillaytimiset sandwich-elementit",
abstract = "Ter{\"a}sohutlevypintaisia sandwich-elementtej{\"a} on k{\"a}ytetty menestyksell{\"a} kolmisenkymment{\"a} vuotta l{\"a}hinn{\"a} teollisuus- ja varastohallien sek{\"a} pakkasvarastojen seiniss{\"a} ja katoissa. Elementtien hyv{\"a}t lujuusominaisuudet mahdollistavat pitk{\"a}t j{\"a}nnev{\"a}lit (seiniss{\"a} usein hallin keh{\"a}v{\"a}li eli n. kuusi metri{\"a}), vaikka niiden p{\"a}{\"a}asiallinen teht{\"a}v{\"a} on toimia varsinaisen rungon katteena. T{\"a}m{\"a}n vuoksi elementeilt{\"a} vaaditaan my{\"o}s niiden kantokyvyn varmentamista. VTT Rakennustekniikka on tehnyt ohutievyrakenteisiin, mm. sandwich-elementteihin, liittyv{\"a}{\"a} tutkimus- ja tuotekehitysty{\"o}t{\"a} ja niiden laadunvalvontaa jo noin kahdenkymmenen vuoden ajan eli saman ajan, jona elementtej{\"a} on Suomessa tuotettu.",
author = "Antti Helenius and Heli Koukkari",
year = "1996",
language = "Finnish",
volume = "33",
pages = "25--27",
journal = "Rakennettu Ymp{\"a}rist{\"o}",
issn = "1457-9510",
number = "4",

}

Helenius, A & Koukkari, H 1996, 'Mineraalivillaytimiset sandwich-elementit', Rakennusvalvonta, vol. 33, no. 4, pp. 25-27.

Mineraalivillaytimiset sandwich-elementit. / Helenius, Antti; Koukkari, Heli.

In: Rakennusvalvonta, Vol. 33, No. 4, 1996, p. 25-27.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Mineraalivillaytimiset sandwich-elementit

AU - Helenius, Antti

AU - Koukkari, Heli

PY - 1996

Y1 - 1996

N2 - Teräsohutlevypintaisia sandwich-elementtejä on käytetty menestyksellä kolmisenkymmentä vuotta lähinnä teollisuus- ja varastohallien sekä pakkasvarastojen seinissä ja katoissa. Elementtien hyvät lujuusominaisuudet mahdollistavat pitkät jännevälit (seinissä usein hallin kehäväli eli n. kuusi metriä), vaikka niiden pääasiallinen tehtävä on toimia varsinaisen rungon katteena. Tämän vuoksi elementeiltä vaaditaan myös niiden kantokyvyn varmentamista. VTT Rakennustekniikka on tehnyt ohutievyrakenteisiin, mm. sandwich-elementteihin, liittyvää tutkimus- ja tuotekehitystyötä ja niiden laadunvalvontaa jo noin kahdenkymmenen vuoden ajan eli saman ajan, jona elementtejä on Suomessa tuotettu.

AB - Teräsohutlevypintaisia sandwich-elementtejä on käytetty menestyksellä kolmisenkymmentä vuotta lähinnä teollisuus- ja varastohallien sekä pakkasvarastojen seinissä ja katoissa. Elementtien hyvät lujuusominaisuudet mahdollistavat pitkät jännevälit (seinissä usein hallin kehäväli eli n. kuusi metriä), vaikka niiden pääasiallinen tehtävä on toimia varsinaisen rungon katteena. Tämän vuoksi elementeiltä vaaditaan myös niiden kantokyvyn varmentamista. VTT Rakennustekniikka on tehnyt ohutievyrakenteisiin, mm. sandwich-elementteihin, liittyvää tutkimus- ja tuotekehitystyötä ja niiden laadunvalvontaa jo noin kahdenkymmenen vuoden ajan eli saman ajan, jona elementtejä on Suomessa tuotettu.

M3 - Article

VL - 33

SP - 25

EP - 27

JO - Rakennettu Ympäristö

JF - Rakennettu Ympäristö

SN - 1457-9510

IS - 4

ER -

Helenius A, Koukkari H. Mineraalivillaytimiset sandwich-elementit. Rakennusvalvonta. 1996;33(4):25-27.