Selektiivisten ikkunapinnoitteiden materiaalit

Hannu Kattelus

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Ikkunoiden lämpöeristystä voidaan parantaa päällystämällä lasi ohuella pitkäaaltoista lämpösäteilyä heijastavalla kalvolla. Se voi olla puolijohtava (seostettu indium- tai tinaoksidi) tai metallinen (hopea, kulta tai kupari). Hyvä läpinäkyvyys edellyttää metallikalvon pakkaamista kahden dielektrisen kerroksen väliin. Näiksi sopivat titaani- tai tinaoksidi, mutta monia muitakin vaihtoehtoja on (CeO2, ZrO2 Ta205 ym.).
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages35
ISBN (Print)951-38-1607-9
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number152
ISSN0358-5085

Fingerprint

Anadelphia
indium
Hopea
coatings
Olla

Cite this

Kattelus, H. (1982). Selektiivisten ikkunapinnoitteiden materiaalit. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 152
Kattelus, Hannu. / Selektiivisten ikkunapinnoitteiden materiaalit. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 35 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 152).
@book{6fd25aca7c53499d8538bc730f759489,
title = "Selektiivisten ikkunapinnoitteiden materiaalit",
abstract = "Ikkunoiden l{\"a}mp{\"o}eristyst{\"a} voidaan parantaa p{\"a}{\"a}llyst{\"a}m{\"a}ll{\"a} lasi ohuella pitk{\"a}aaltoista l{\"a}mp{\"o}s{\"a}teily{\"a} heijastavalla kalvolla. Se voi olla puolijohtava (seostettu indium- tai tinaoksidi) tai metallinen (hopea, kulta tai kupari). Hyv{\"a} l{\"a}pin{\"a}kyvyys edellytt{\"a}{\"a} metallikalvon pakkaamista kahden dielektrisen kerroksen v{\"a}liin. N{\"a}iksi sopivat titaani- tai tinaoksidi, mutta monia muitakin vaihtoehtoja on (CeO2, ZrO2 Ta205 ym.).",
author = "Hannu Kattelus",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1607-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "152",
address = "Finland",

}

Kattelus, H 1982, Selektiivisten ikkunapinnoitteiden materiaalit. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 152, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Selektiivisten ikkunapinnoitteiden materiaalit. / Kattelus, Hannu.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 35 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 152).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Selektiivisten ikkunapinnoitteiden materiaalit

AU - Kattelus, Hannu

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Ikkunoiden lämpöeristystä voidaan parantaa päällystämällä lasi ohuella pitkäaaltoista lämpösäteilyä heijastavalla kalvolla. Se voi olla puolijohtava (seostettu indium- tai tinaoksidi) tai metallinen (hopea, kulta tai kupari). Hyvä läpinäkyvyys edellyttää metallikalvon pakkaamista kahden dielektrisen kerroksen väliin. Näiksi sopivat titaani- tai tinaoksidi, mutta monia muitakin vaihtoehtoja on (CeO2, ZrO2 Ta205 ym.).

AB - Ikkunoiden lämpöeristystä voidaan parantaa päällystämällä lasi ohuella pitkäaaltoista lämpösäteilyä heijastavalla kalvolla. Se voi olla puolijohtava (seostettu indium- tai tinaoksidi) tai metallinen (hopea, kulta tai kupari). Hyvä läpinäkyvyys edellyttää metallikalvon pakkaamista kahden dielektrisen kerroksen väliin. Näiksi sopivat titaani- tai tinaoksidi, mutta monia muitakin vaihtoehtoja on (CeO2, ZrO2 Ta205 ym.).

M3 - Report

SN - 951-38-1607-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Selektiivisten ikkunapinnoitteiden materiaalit

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kattelus H. Selektiivisten ikkunapinnoitteiden materiaalit. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 35 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 152).