Seminaareissa tietoa laivojen paloturvallisuudesta

Riitta Kajastila

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Laivojen turvallisuuteen on viime vuosina kiinnitetty yhä enemmän huomiota. Vakavien onnettomuuksien ja "läheltä piti" -tilanteiden johdosta asioita tarkastellaan huomattavasti entistä kriittisemmin ja muutoksia sekä lisävaatimuksia tulee määräyksiin jatkuvasti. Myös laivojen paloturvallisuuteen liittyen määräyksiin on tullut lukuisia muutoksia. Kansainvälisen liikenteen alusten määräyksiä valmistellaan valtioiden välisinä sopimuksina, joissa sovitaan kansallisesti vaadittava vähimmäisturvallisuustaso. Merkittävimmät sopimukset on tehty kansainvälisessä merenkulkujärjestössä IMO:ssa (International Maritime Organization), joka on yhdistyneiden kansakuntien merenkulkualan erikoisjärjestö. Viime vuosina myös Euroopan unioni on ottanut kantaa alusturvallisuuteen.
Original languageFinnish
Pages (from-to)18-19
JournalPalontorjuntatekniikka
Volume26
Issue number1
Publication statusPublished - 1996
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • ships

Cite this

Kajastila, Riitta. / Seminaareissa tietoa laivojen paloturvallisuudesta. In: Palontorjuntatekniikka. 1996 ; Vol. 26, No. 1. pp. 18-19.
@article{f054252bddc44114a98bda8f1f6dc078,
title = "Seminaareissa tietoa laivojen paloturvallisuudesta",
abstract = "Laivojen turvallisuuteen on viime vuosina kiinnitetty yh{\"a} enemm{\"a}n huomiota. Vakavien onnettomuuksien ja {"}l{\"a}helt{\"a} piti{"} -tilanteiden johdosta asioita tarkastellaan huomattavasti entist{\"a} kriittisemmin ja muutoksia sek{\"a} lis{\"a}vaatimuksia tulee m{\"a}{\"a}r{\"a}yksiin jatkuvasti. My{\"o}s laivojen paloturvallisuuteen liittyen m{\"a}{\"a}r{\"a}yksiin on tullut lukuisia muutoksia. Kansainv{\"a}lisen liikenteen alusten m{\"a}{\"a}r{\"a}yksi{\"a} valmistellaan valtioiden v{\"a}lisin{\"a} sopimuksina, joissa sovitaan kansallisesti vaadittava v{\"a}himm{\"a}isturvallisuustaso. Merkitt{\"a}vimm{\"a}t sopimukset on tehty kansainv{\"a}lisess{\"a} merenkulkuj{\"a}rjest{\"o}ss{\"a} IMO:ssa (International Maritime Organization), joka on yhdistyneiden kansakuntien merenkulkualan erikoisj{\"a}rjest{\"o}. Viime vuosina my{\"o}s Euroopan unioni on ottanut kantaa alusturvallisuuteen.",
keywords = "ships",
author = "Riitta Kajastila",
year = "1996",
language = "Finnish",
volume = "26",
pages = "18--19",
journal = "Palontorjuntatekniikka",
issn = "0031-0476",
number = "1",

}

Kajastila, R 1996, 'Seminaareissa tietoa laivojen paloturvallisuudesta', Palontorjuntatekniikka, vol. 26, no. 1, pp. 18-19.

Seminaareissa tietoa laivojen paloturvallisuudesta. / Kajastila, Riitta.

In: Palontorjuntatekniikka, Vol. 26, No. 1, 1996, p. 18-19.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Seminaareissa tietoa laivojen paloturvallisuudesta

AU - Kajastila, Riitta

PY - 1996

Y1 - 1996

N2 - Laivojen turvallisuuteen on viime vuosina kiinnitetty yhä enemmän huomiota. Vakavien onnettomuuksien ja "läheltä piti" -tilanteiden johdosta asioita tarkastellaan huomattavasti entistä kriittisemmin ja muutoksia sekä lisävaatimuksia tulee määräyksiin jatkuvasti. Myös laivojen paloturvallisuuteen liittyen määräyksiin on tullut lukuisia muutoksia. Kansainvälisen liikenteen alusten määräyksiä valmistellaan valtioiden välisinä sopimuksina, joissa sovitaan kansallisesti vaadittava vähimmäisturvallisuustaso. Merkittävimmät sopimukset on tehty kansainvälisessä merenkulkujärjestössä IMO:ssa (International Maritime Organization), joka on yhdistyneiden kansakuntien merenkulkualan erikoisjärjestö. Viime vuosina myös Euroopan unioni on ottanut kantaa alusturvallisuuteen.

AB - Laivojen turvallisuuteen on viime vuosina kiinnitetty yhä enemmän huomiota. Vakavien onnettomuuksien ja "läheltä piti" -tilanteiden johdosta asioita tarkastellaan huomattavasti entistä kriittisemmin ja muutoksia sekä lisävaatimuksia tulee määräyksiin jatkuvasti. Myös laivojen paloturvallisuuteen liittyen määräyksiin on tullut lukuisia muutoksia. Kansainvälisen liikenteen alusten määräyksiä valmistellaan valtioiden välisinä sopimuksina, joissa sovitaan kansallisesti vaadittava vähimmäisturvallisuustaso. Merkittävimmät sopimukset on tehty kansainvälisessä merenkulkujärjestössä IMO:ssa (International Maritime Organization), joka on yhdistyneiden kansakuntien merenkulkualan erikoisjärjestö. Viime vuosina myös Euroopan unioni on ottanut kantaa alusturvallisuuteen.

KW - ships

M3 - Article

VL - 26

SP - 18

EP - 19

JO - Palontorjuntatekniikka

JF - Palontorjuntatekniikka

SN - 0031-0476

IS - 1

ER -