SGML-pohjainen dokumentointiprosessi

Translated title of the contribution: SGML based documentation process

Kimmo Elovainio

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kansainvälisen standardointijärjestö ISO:n Standard Generalized Markup Language (SGML) -standardi määrittelee dokumenttien ulkoasusta ja prosessoinnista riippumattoman tiedon esitystavan, joka mahdollistaa monimuotoisten dokumenttien siirron eri organisaatioiden kesken. Lisäksi SGML:n avulla voidaan määritellä dokumenttien sisäinen rakenne. Sitä hyödynnetään dokumentteja prosessoitaessa. SGML:ään perustuvia työkaluja on saatavilla runsaasti, mikä on edistänyt SGML:n laajaa soveltamista teollisuudessa ja julkishallinnossa. Soveltamisen painopiste on siirtymässä puolustus- ja ilmailusektorilta mm. metalli-, metsä-, tietoliikenne-, energia-, kustannus- ja lääketeollisuuteen. Konkreettisia kilpailevia vaihtoehtoja SGML:lle ei ole ilmaantunut. Julkaisussa on tarkasteltu SGML-pohjaiseen dokumentointiprosessiin liittyvää tekniikkaa sekä geneerisesti että Yhdysvaltojen puolustusministeriön CALS/SGML-julkaisumalliin perustuen. Tässä julkaisussa esitetään SGML-pohjaisen dokumentaation tuottamisprosessin eri vaiheiden menetelmiä ja niitä tuloksia, joita on saatu Nokia Telecommunications Oy:n kanssa toteutetussa SGML-teknologiakartoituksessa ja pilot-järjestelmän toteutuksessa. SGML-teknologiakartoituksen yhtenä osana julkaisussa esitetään tiivistetyssä muodossa hankkeen aikana toteutettujen dokumentaation hallintatyökalujen, SGML-editorien ja SGML-tietokantojen testausten tuloksia. Julkaisu perustuu laajoihin SGML-teknologiaa kartoittaviin hankkeen osavaiheisiin, kuten dokumenttien mallintamismenetelmiin, konversiotekniikoihin, tuottamismenetelmiin ja tiedon tallennustekniikoihin sekä käytännössä saatuihin kokemuksiin. Julkaisun tarkoituksena on antaa kuva SGML-pohjaisen dokumentointijärjestelmän suunnittelusta ja toteutuksesta sekä rakenteisen tiedon esittämisen tarjoamista mahdollisuuksista. SGML-standardiin liittyviä kaikkia määrityksiä ei ole mahdollista kuvata julkaisun tässä laajuudessa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages130
ISBN (Print)951-38-4871-X
Publication statusPublished - 1995
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1716
ISSN1235-0605

Fingerprint

Documentation
Language
Telecommunications

Keywords

  • documents
  • electronic documents
  • documentation
  • computers
  • databases
  • programming languages
  • computer programs
  • information

Cite this

Elovainio, K. (1995). SGML-pohjainen dokumentointiprosessi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1716
Elovainio, Kimmo. / SGML-pohjainen dokumentointiprosessi. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1995. 130 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1716).
@book{790d12e8cd1640f5acc7ad12aba47a6c,
title = "SGML-pohjainen dokumentointiprosessi",
abstract = "Kansainv{\"a}lisen standardointij{\"a}rjest{\"o} ISO:n Standard Generalized Markup Language (SGML) -standardi m{\"a}{\"a}rittelee dokumenttien ulkoasusta ja prosessoinnista riippumattoman tiedon esitystavan, joka mahdollistaa monimuotoisten dokumenttien siirron eri organisaatioiden kesken. Lis{\"a}ksi SGML:n avulla voidaan m{\"a}{\"a}ritell{\"a} dokumenttien sis{\"a}inen rakenne. Sit{\"a} hy{\"o}dynnet{\"a}{\"a}n dokumentteja prosessoitaessa. SGML:{\"a}{\"a}n perustuvia ty{\"o}kaluja on saatavilla runsaasti, mik{\"a} on edist{\"a}nyt SGML:n laajaa soveltamista teollisuudessa ja julkishallinnossa. Soveltamisen painopiste on siirtym{\"a}ss{\"a} puolustus- ja ilmailusektorilta mm. metalli-, mets{\"a}-, tietoliikenne-, energia-, kustannus- ja l{\"a}{\"a}keteollisuuteen. Konkreettisia kilpailevia vaihtoehtoja SGML:lle ei ole ilmaantunut. Julkaisussa on tarkasteltu SGML-pohjaiseen dokumentointiprosessiin liittyv{\"a}{\"a} tekniikkaa sek{\"a} geneerisesti ett{\"a} Yhdysvaltojen puolustusministeri{\"o}n CALS/SGML-julkaisumalliin perustuen. T{\"a}ss{\"a} julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n SGML-pohjaisen dokumentaation tuottamisprosessin eri vaiheiden menetelmi{\"a} ja niit{\"a} tuloksia, joita on saatu Nokia Telecommunications Oy:n kanssa toteutetussa SGML-teknologiakartoituksessa ja pilot-j{\"a}rjestelm{\"a}n toteutuksessa. SGML-teknologiakartoituksen yhten{\"a} osana julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n tiivistetyss{\"a} muodossa hankkeen aikana toteutettujen dokumentaation hallintaty{\"o}kalujen, SGML-editorien ja SGML-tietokantojen testausten tuloksia. Julkaisu perustuu laajoihin SGML-teknologiaa kartoittaviin hankkeen osavaiheisiin, kuten dokumenttien mallintamismenetelmiin, konversiotekniikoihin, tuottamismenetelmiin ja tiedon tallennustekniikoihin sek{\"a} k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a} saatuihin kokemuksiin. Julkaisun tarkoituksena on antaa kuva SGML-pohjaisen dokumentointij{\"a}rjestelm{\"a}n suunnittelusta ja toteutuksesta sek{\"a} rakenteisen tiedon esitt{\"a}misen tarjoamista mahdollisuuksista. SGML-standardiin liittyvi{\"a} kaikkia m{\"a}{\"a}rityksi{\"a} ei ole mahdollista kuvata julkaisun t{\"a}ss{\"a} laajuudessa.",
keywords = "documents, electronic documents, documentation, computers, databases, programming languages, computer programs, information",
author = "Kimmo Elovainio",
year = "1995",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4871-X",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1716",
address = "Finland",

}

Elovainio, K 1995, SGML-pohjainen dokumentointiprosessi. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1716, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

SGML-pohjainen dokumentointiprosessi. / Elovainio, Kimmo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1995. 130 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1716).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - SGML-pohjainen dokumentointiprosessi

AU - Elovainio, Kimmo

PY - 1995

Y1 - 1995

N2 - Kansainvälisen standardointijärjestö ISO:n Standard Generalized Markup Language (SGML) -standardi määrittelee dokumenttien ulkoasusta ja prosessoinnista riippumattoman tiedon esitystavan, joka mahdollistaa monimuotoisten dokumenttien siirron eri organisaatioiden kesken. Lisäksi SGML:n avulla voidaan määritellä dokumenttien sisäinen rakenne. Sitä hyödynnetään dokumentteja prosessoitaessa. SGML:ään perustuvia työkaluja on saatavilla runsaasti, mikä on edistänyt SGML:n laajaa soveltamista teollisuudessa ja julkishallinnossa. Soveltamisen painopiste on siirtymässä puolustus- ja ilmailusektorilta mm. metalli-, metsä-, tietoliikenne-, energia-, kustannus- ja lääketeollisuuteen. Konkreettisia kilpailevia vaihtoehtoja SGML:lle ei ole ilmaantunut. Julkaisussa on tarkasteltu SGML-pohjaiseen dokumentointiprosessiin liittyvää tekniikkaa sekä geneerisesti että Yhdysvaltojen puolustusministeriön CALS/SGML-julkaisumalliin perustuen. Tässä julkaisussa esitetään SGML-pohjaisen dokumentaation tuottamisprosessin eri vaiheiden menetelmiä ja niitä tuloksia, joita on saatu Nokia Telecommunications Oy:n kanssa toteutetussa SGML-teknologiakartoituksessa ja pilot-järjestelmän toteutuksessa. SGML-teknologiakartoituksen yhtenä osana julkaisussa esitetään tiivistetyssä muodossa hankkeen aikana toteutettujen dokumentaation hallintatyökalujen, SGML-editorien ja SGML-tietokantojen testausten tuloksia. Julkaisu perustuu laajoihin SGML-teknologiaa kartoittaviin hankkeen osavaiheisiin, kuten dokumenttien mallintamismenetelmiin, konversiotekniikoihin, tuottamismenetelmiin ja tiedon tallennustekniikoihin sekä käytännössä saatuihin kokemuksiin. Julkaisun tarkoituksena on antaa kuva SGML-pohjaisen dokumentointijärjestelmän suunnittelusta ja toteutuksesta sekä rakenteisen tiedon esittämisen tarjoamista mahdollisuuksista. SGML-standardiin liittyviä kaikkia määrityksiä ei ole mahdollista kuvata julkaisun tässä laajuudessa.

AB - Kansainvälisen standardointijärjestö ISO:n Standard Generalized Markup Language (SGML) -standardi määrittelee dokumenttien ulkoasusta ja prosessoinnista riippumattoman tiedon esitystavan, joka mahdollistaa monimuotoisten dokumenttien siirron eri organisaatioiden kesken. Lisäksi SGML:n avulla voidaan määritellä dokumenttien sisäinen rakenne. Sitä hyödynnetään dokumentteja prosessoitaessa. SGML:ään perustuvia työkaluja on saatavilla runsaasti, mikä on edistänyt SGML:n laajaa soveltamista teollisuudessa ja julkishallinnossa. Soveltamisen painopiste on siirtymässä puolustus- ja ilmailusektorilta mm. metalli-, metsä-, tietoliikenne-, energia-, kustannus- ja lääketeollisuuteen. Konkreettisia kilpailevia vaihtoehtoja SGML:lle ei ole ilmaantunut. Julkaisussa on tarkasteltu SGML-pohjaiseen dokumentointiprosessiin liittyvää tekniikkaa sekä geneerisesti että Yhdysvaltojen puolustusministeriön CALS/SGML-julkaisumalliin perustuen. Tässä julkaisussa esitetään SGML-pohjaisen dokumentaation tuottamisprosessin eri vaiheiden menetelmiä ja niitä tuloksia, joita on saatu Nokia Telecommunications Oy:n kanssa toteutetussa SGML-teknologiakartoituksessa ja pilot-järjestelmän toteutuksessa. SGML-teknologiakartoituksen yhtenä osana julkaisussa esitetään tiivistetyssä muodossa hankkeen aikana toteutettujen dokumentaation hallintatyökalujen, SGML-editorien ja SGML-tietokantojen testausten tuloksia. Julkaisu perustuu laajoihin SGML-teknologiaa kartoittaviin hankkeen osavaiheisiin, kuten dokumenttien mallintamismenetelmiin, konversiotekniikoihin, tuottamismenetelmiin ja tiedon tallennustekniikoihin sekä käytännössä saatuihin kokemuksiin. Julkaisun tarkoituksena on antaa kuva SGML-pohjaisen dokumentointijärjestelmän suunnittelusta ja toteutuksesta sekä rakenteisen tiedon esittämisen tarjoamista mahdollisuuksista. SGML-standardiin liittyviä kaikkia määrityksiä ei ole mahdollista kuvata julkaisun tässä laajuudessa.

KW - documents

KW - electronic documents

KW - documentation

KW - computers

KW - databases

KW - programming languages

KW - computer programs

KW - information

M3 - Report

SN - 951-38-4871-X

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - SGML-pohjainen dokumentointiprosessi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Elovainio K. SGML-pohjainen dokumentointiprosessi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1995. 130 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1716).