SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994: Projektiesittelyt

Translated title of the contribution: SIHTI 2: Energy and environmental technology: Yearbook 1994 of the research programme: Project reports

Maija Korhonen (Editor), Kari Saviharju (Editor)

Research output: Book/ReportBook (editor)

Abstract

Energia- ja ympäristöteknologian tutkimusohjelmassa SIHTI 2 keskitytään alueille, jotka ovat Suomelle elintärkeitä tai joilla voidaan tehdä uraauurtavaa tutkimusta. Tuotekehityksen edistäminen ympäristöteknologiaa valmistavassa teollisuudessa tuottaa ratkaisuja energiasektorin päästöjen vähentämiseen. Se myös varmistaa Suomen osuuden kasvattamisen maailmanmarkkinoilla, esimerkiksi Suomen lähialueilla. Ohjelman lähtökohtana on eri tieteenalojen tulosten yhdistäminen ja tutkimustyön niveltäminen ympäristöön. Tavoitteina ovat haitallisten päästöjen vähentäminen, raaka-aineiden kierrätys sekä jätteiden määrän rajoittaminen ja hyötykäyttö. Lisäksi pyritään tuottamaan perustietoa ympäristönsuojeluteknologian vaikutuksista myös muiden kansallisten energiatutkimusohjelmien käyttöön. Kansainvälisesti vertailukelpoisten tutkimus-, seuranta- ja mittausmenetelmien kehittämisen takaa laaja kansainvälinen yhteistyö. Ohjelman tutkimusalueita ovat myös teollisuustoimialojen energiaan liittyvät ympäristöongelmat sekä elinkaaritietouden ja -analyysien järjestelmällinen kehittäminen. Energiateknologian tutkimusohjelmien rahoitus siirtyi vuodenvaihteessa 1994 - 1995 kauppa- ja teollisuusministeriön energiaosastosta Teknologian kehittämiskeskuksen alaisuuteen. Julkaisu on ohjelman vuoden 1994 vuosikirja. Siinä esitetään ohjelmaan kuuluvien tutkimusprojektien projektiselostuksia yritystietoineen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages416
ISBN (Print)951-38-5443-2
Publication statusPublished - 1995
MoE publication typeC2 Edited books
EventSIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994: Projektiesittelyt - Espoo, Finland
Duration: 1 Jan 19951 Jan 1995

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number162
ISSN0357-9387

Fingerprint

Technology
Research

Keywords

 • energy production
 • costs
 • emissions
 • reduction
 • smoke
 • combustion products
 • purification
 • boilers
 • forest products industry
 • paper industry
 • recovery boilers
 • nitrogen oxides
 • particulates
 • catalysts
 • measurement
 • desulfurization
 • wastes
 • ashes
 • peat production
 • Sihti 2
 • fuels
 • refuse

Cite this

Korhonen, M., & Saviharju, K. (Eds.) (1995). SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994: Projektiesittelyt. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 162
Korhonen, Maija (Editor) ; Saviharju, Kari (Editor). / SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994 : Projektiesittelyt. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1995. 416 p. (VTT Symposium; No. 162).
@book{c665a30707184a06a7c3a9ee110b2391,
title = "SIHTI 2: Energia- ja ymp{\"a}rist{\"o}teknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994: Projektiesittelyt",
abstract = "Energia- ja ymp{\"a}rist{\"o}teknologian tutkimusohjelmassa SIHTI 2 keskityt{\"a}{\"a}n alueille, jotka ovat Suomelle elint{\"a}rkeit{\"a} tai joilla voidaan tehd{\"a} uraauurtavaa tutkimusta. Tuotekehityksen edist{\"a}minen ymp{\"a}rist{\"o}teknologiaa valmistavassa teollisuudessa tuottaa ratkaisuja energiasektorin p{\"a}{\"a}st{\"o}jen v{\"a}hent{\"a}miseen. Se my{\"o}s varmistaa Suomen osuuden kasvattamisen maailmanmarkkinoilla, esimerkiksi Suomen l{\"a}hialueilla. Ohjelman l{\"a}ht{\"o}kohtana on eri tieteenalojen tulosten yhdist{\"a}minen ja tutkimusty{\"o}n nivelt{\"a}minen ymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n. Tavoitteina ovat haitallisten p{\"a}{\"a}st{\"o}jen v{\"a}hent{\"a}minen, raaka-aineiden kierr{\"a}tys sek{\"a} j{\"a}tteiden m{\"a}{\"a}r{\"a}n rajoittaminen ja hy{\"o}tyk{\"a}ytt{\"o}. Lis{\"a}ksi pyrit{\"a}{\"a}n tuottamaan perustietoa ymp{\"a}rist{\"o}nsuojeluteknologian vaikutuksista my{\"o}s muiden kansallisten energiatutkimusohjelmien k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n. Kansainv{\"a}lisesti vertailukelpoisten tutkimus-, seuranta- ja mittausmenetelmien kehitt{\"a}misen takaa laaja kansainv{\"a}linen yhteisty{\"o}. Ohjelman tutkimusalueita ovat my{\"o}s teollisuustoimialojen energiaan liittyv{\"a}t ymp{\"a}rist{\"o}ongelmat sek{\"a} elinkaaritietouden ja -analyysien j{\"a}rjestelm{\"a}llinen kehitt{\"a}minen. Energiateknologian tutkimusohjelmien rahoitus siirtyi vuodenvaihteessa 1994 - 1995 kauppa- ja teollisuusministeri{\"o}n energiaosastosta Teknologian kehitt{\"a}miskeskuksen alaisuuteen. Julkaisu on ohjelman vuoden 1994 vuosikirja. Siin{\"a} esitet{\"a}{\"a}n ohjelmaan kuuluvien tutkimusprojektien projektiselostuksia yritystietoineen.",
keywords = "energy production, costs, emissions, reduction, smoke, combustion products, purification, boilers, forest products industry, paper industry, recovery boilers, nitrogen oxides, particulates, catalysts, measurement, desulfurization, wastes, ashes, peat production, Sihti 2, fuels, refuse",
editor = "Maija Korhonen and Kari Saviharju",
year = "1995",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5443-2",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "162",
address = "Finland",

}

Korhonen, M & Saviharju, K (eds) 1995, SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994: Projektiesittelyt. VTT Symposium, no. 162, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994 : Projektiesittelyt. / Korhonen, Maija (Editor); Saviharju, Kari (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1995. 416 p. (VTT Symposium; No. 162).

Research output: Book/ReportBook (editor)

TY - BOOK

T1 - SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994

T2 - Projektiesittelyt

A2 - Korhonen, Maija

A2 - Saviharju, Kari

PY - 1995

Y1 - 1995

N2 - Energia- ja ympäristöteknologian tutkimusohjelmassa SIHTI 2 keskitytään alueille, jotka ovat Suomelle elintärkeitä tai joilla voidaan tehdä uraauurtavaa tutkimusta. Tuotekehityksen edistäminen ympäristöteknologiaa valmistavassa teollisuudessa tuottaa ratkaisuja energiasektorin päästöjen vähentämiseen. Se myös varmistaa Suomen osuuden kasvattamisen maailmanmarkkinoilla, esimerkiksi Suomen lähialueilla. Ohjelman lähtökohtana on eri tieteenalojen tulosten yhdistäminen ja tutkimustyön niveltäminen ympäristöön. Tavoitteina ovat haitallisten päästöjen vähentäminen, raaka-aineiden kierrätys sekä jätteiden määrän rajoittaminen ja hyötykäyttö. Lisäksi pyritään tuottamaan perustietoa ympäristönsuojeluteknologian vaikutuksista myös muiden kansallisten energiatutkimusohjelmien käyttöön. Kansainvälisesti vertailukelpoisten tutkimus-, seuranta- ja mittausmenetelmien kehittämisen takaa laaja kansainvälinen yhteistyö. Ohjelman tutkimusalueita ovat myös teollisuustoimialojen energiaan liittyvät ympäristöongelmat sekä elinkaaritietouden ja -analyysien järjestelmällinen kehittäminen. Energiateknologian tutkimusohjelmien rahoitus siirtyi vuodenvaihteessa 1994 - 1995 kauppa- ja teollisuusministeriön energiaosastosta Teknologian kehittämiskeskuksen alaisuuteen. Julkaisu on ohjelman vuoden 1994 vuosikirja. Siinä esitetään ohjelmaan kuuluvien tutkimusprojektien projektiselostuksia yritystietoineen.

AB - Energia- ja ympäristöteknologian tutkimusohjelmassa SIHTI 2 keskitytään alueille, jotka ovat Suomelle elintärkeitä tai joilla voidaan tehdä uraauurtavaa tutkimusta. Tuotekehityksen edistäminen ympäristöteknologiaa valmistavassa teollisuudessa tuottaa ratkaisuja energiasektorin päästöjen vähentämiseen. Se myös varmistaa Suomen osuuden kasvattamisen maailmanmarkkinoilla, esimerkiksi Suomen lähialueilla. Ohjelman lähtökohtana on eri tieteenalojen tulosten yhdistäminen ja tutkimustyön niveltäminen ympäristöön. Tavoitteina ovat haitallisten päästöjen vähentäminen, raaka-aineiden kierrätys sekä jätteiden määrän rajoittaminen ja hyötykäyttö. Lisäksi pyritään tuottamaan perustietoa ympäristönsuojeluteknologian vaikutuksista myös muiden kansallisten energiatutkimusohjelmien käyttöön. Kansainvälisesti vertailukelpoisten tutkimus-, seuranta- ja mittausmenetelmien kehittämisen takaa laaja kansainvälinen yhteistyö. Ohjelman tutkimusalueita ovat myös teollisuustoimialojen energiaan liittyvät ympäristöongelmat sekä elinkaaritietouden ja -analyysien järjestelmällinen kehittäminen. Energiateknologian tutkimusohjelmien rahoitus siirtyi vuodenvaihteessa 1994 - 1995 kauppa- ja teollisuusministeriön energiaosastosta Teknologian kehittämiskeskuksen alaisuuteen. Julkaisu on ohjelman vuoden 1994 vuosikirja. Siinä esitetään ohjelmaan kuuluvien tutkimusprojektien projektiselostuksia yritystietoineen.

KW - energy production

KW - costs

KW - emissions

KW - reduction

KW - smoke

KW - combustion products

KW - purification

KW - boilers

KW - forest products industry

KW - paper industry

KW - recovery boilers

KW - nitrogen oxides

KW - particulates

KW - catalysts

KW - measurement

KW - desulfurization

KW - wastes

KW - ashes

KW - peat production

KW - Sihti 2

KW - fuels

KW - refuse

M3 - Book (editor)

SN - 951-38-5443-2

T3 - VTT Symposium

BT - SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Korhonen M, (ed.), Saviharju K, (ed.). SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1994: Projektiesittelyt. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1995. 416 p. (VTT Symposium; No. 162).