SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993: Projektiesittelyt

Translated title of the contribution: SIHTI 2: Energy and environmental technology: Yearbook of the research programme: Projects

Maija Korhonen (Editor), Kari Saviharju (Editor)

Research output: Book/ReportBook (editor)

Abstract

Kauppa- ja teollisuusministeriön energia- ja ympäristöteknologian tutkimusohjelmassa SIHTI 2 keskitytään alueille, jotka ovat Suomelle elintärkeitä tai joilla voidaan tehdä uraauurtavaa tutkimusta. Tuotekehityksen edistäminen ympäristöteknologiaa valmistavassa teollisuudessa tuottaa ratkaisuja energiasektorin päästöjen vähentämiseen. Se myös varmistaa Suomen osuuden kasvamisen maailmanmarkkinoilla, esimerkiksi Suomen lähialueilla. Ohjelman lähtökohtana on eri tieteenalojen tulosten yhdistäminen ja tutkimustyön niveltäminen ympäristöön. Tavoitteina ovat haitallisten aineiden päästöjen vähentäminen, raaka-aineiden kierrätys sekä jätteiden määrän rajoittaminen ja hyötykäyttö. Lisäksi tavoitteena on tuottaa perustietoa ympäristönsuojeluteknologian vaikutuksista myös muiden kauppa- ja teollisuusministeriön rahoittamien tutkimusohjelmien käyttöön. Kansainvälisesti vertailukelpoisten tutkimus-, seuranta- ja mittausmenetelmien kehittämisen takaa laaja kansainvälinen yhteistyö. Vuosina 1993 - 1998 toteutettava tutkimusohjelma on jatkoa aiemmalle SIHTI-ohjelmalle. Uusia tutkimusalueita ovat teollisuustoimialueiden energiaan liittyvät ympäristöongelmat sekä elinkaaritietouden ja -analyysien järjestelmällinen kehittäminen. Symposiumjulkaisu on ohjelman vuoden 1993 vuosikirja. Siinä esitetään lyhyesti ohjelmaan kuuluvien tutkimusprojektien projektiselostukset yritystietoineen lisätietojen saamiseksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages323
ISBN (Print)951-38-4094-8
Publication statusPublished - 1994
MoE publication typeC2 Edited books
EventSIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993: Projektiesittelyt - Espoo, Finland
Duration: 1 Jan 19941 Jan 1994

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number143
ISSN0357-9387

Fingerprint

Technology
Research

Keywords

 • energy production
 • costs
 • emissions
 • reduction
 • smoke
 • combustion products
 • purification
 • boilers
 • forest products industry
 • paper industry
 • recovery boilers
 • nitrogen oxides
 • particulates
 • catalysts
 • measurement
 • desulfurization
 • wastes
 • ashes
 • peat production
 • Sihti 2
 • fuels
 • refuse

Cite this

Korhonen, M., & Saviharju, K. (Eds.) (1994). SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993: Projektiesittelyt. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 143
Korhonen, Maija (Editor) ; Saviharju, Kari (Editor). / SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993 : Projektiesittelyt. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 323 p. (VTT Symposium; No. 143).
@book{ed4bf0213b7f40c896ed15853128d92c,
title = "SIHTI 2: Energia- ja ymp{\"a}rist{\"o}teknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993: Projektiesittelyt",
abstract = "Kauppa- ja teollisuusministeri{\"o}n energia- ja ymp{\"a}rist{\"o}teknologian tutkimusohjelmassa SIHTI 2 keskityt{\"a}{\"a}n alueille, jotka ovat Suomelle elint{\"a}rkeit{\"a} tai joilla voidaan tehd{\"a} uraauurtavaa tutkimusta. Tuotekehityksen edist{\"a}minen ymp{\"a}rist{\"o}teknologiaa valmistavassa teollisuudessa tuottaa ratkaisuja energiasektorin p{\"a}{\"a}st{\"o}jen v{\"a}hent{\"a}miseen. Se my{\"o}s varmistaa Suomen osuuden kasvamisen maailmanmarkkinoilla, esimerkiksi Suomen l{\"a}hialueilla. Ohjelman l{\"a}ht{\"o}kohtana on eri tieteenalojen tulosten yhdist{\"a}minen ja tutkimusty{\"o}n nivelt{\"a}minen ymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n. Tavoitteina ovat haitallisten aineiden p{\"a}{\"a}st{\"o}jen v{\"a}hent{\"a}minen, raaka-aineiden kierr{\"a}tys sek{\"a} j{\"a}tteiden m{\"a}{\"a}r{\"a}n rajoittaminen ja hy{\"o}tyk{\"a}ytt{\"o}. Lis{\"a}ksi tavoitteena on tuottaa perustietoa ymp{\"a}rist{\"o}nsuojeluteknologian vaikutuksista my{\"o}s muiden kauppa- ja teollisuusministeri{\"o}n rahoittamien tutkimusohjelmien k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n. Kansainv{\"a}lisesti vertailukelpoisten tutkimus-, seuranta- ja mittausmenetelmien kehitt{\"a}misen takaa laaja kansainv{\"a}linen yhteisty{\"o}. Vuosina 1993 - 1998 toteutettava tutkimusohjelma on jatkoa aiemmalle SIHTI-ohjelmalle. Uusia tutkimusalueita ovat teollisuustoimialueiden energiaan liittyv{\"a}t ymp{\"a}rist{\"o}ongelmat sek{\"a} elinkaaritietouden ja -analyysien j{\"a}rjestelm{\"a}llinen kehitt{\"a}minen. Symposiumjulkaisu on ohjelman vuoden 1993 vuosikirja. Siin{\"a} esitet{\"a}{\"a}n lyhyesti ohjelmaan kuuluvien tutkimusprojektien projektiselostukset yritystietoineen lis{\"a}tietojen saamiseksi.",
keywords = "energy production, costs, emissions, reduction, smoke, combustion products, purification, boilers, forest products industry, paper industry, recovery boilers, nitrogen oxides, particulates, catalysts, measurement, desulfurization, wastes, ashes, peat production, Sihti 2, fuels, refuse",
editor = "Maija Korhonen and Kari Saviharju",
note = "Project code: ENE41142",
year = "1994",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4094-8",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "143",
address = "Finland",

}

Korhonen, M & Saviharju, K (eds) 1994, SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993: Projektiesittelyt. VTT Symposium, no. 143, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993 : Projektiesittelyt. / Korhonen, Maija (Editor); Saviharju, Kari (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 323 p. (VTT Symposium; No. 143).

Research output: Book/ReportBook (editor)

TY - BOOK

T1 - SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993

T2 - Projektiesittelyt

A2 - Korhonen, Maija

A2 - Saviharju, Kari

N1 - Project code: ENE41142

PY - 1994

Y1 - 1994

N2 - Kauppa- ja teollisuusministeriön energia- ja ympäristöteknologian tutkimusohjelmassa SIHTI 2 keskitytään alueille, jotka ovat Suomelle elintärkeitä tai joilla voidaan tehdä uraauurtavaa tutkimusta. Tuotekehityksen edistäminen ympäristöteknologiaa valmistavassa teollisuudessa tuottaa ratkaisuja energiasektorin päästöjen vähentämiseen. Se myös varmistaa Suomen osuuden kasvamisen maailmanmarkkinoilla, esimerkiksi Suomen lähialueilla. Ohjelman lähtökohtana on eri tieteenalojen tulosten yhdistäminen ja tutkimustyön niveltäminen ympäristöön. Tavoitteina ovat haitallisten aineiden päästöjen vähentäminen, raaka-aineiden kierrätys sekä jätteiden määrän rajoittaminen ja hyötykäyttö. Lisäksi tavoitteena on tuottaa perustietoa ympäristönsuojeluteknologian vaikutuksista myös muiden kauppa- ja teollisuusministeriön rahoittamien tutkimusohjelmien käyttöön. Kansainvälisesti vertailukelpoisten tutkimus-, seuranta- ja mittausmenetelmien kehittämisen takaa laaja kansainvälinen yhteistyö. Vuosina 1993 - 1998 toteutettava tutkimusohjelma on jatkoa aiemmalle SIHTI-ohjelmalle. Uusia tutkimusalueita ovat teollisuustoimialueiden energiaan liittyvät ympäristöongelmat sekä elinkaaritietouden ja -analyysien järjestelmällinen kehittäminen. Symposiumjulkaisu on ohjelman vuoden 1993 vuosikirja. Siinä esitetään lyhyesti ohjelmaan kuuluvien tutkimusprojektien projektiselostukset yritystietoineen lisätietojen saamiseksi.

AB - Kauppa- ja teollisuusministeriön energia- ja ympäristöteknologian tutkimusohjelmassa SIHTI 2 keskitytään alueille, jotka ovat Suomelle elintärkeitä tai joilla voidaan tehdä uraauurtavaa tutkimusta. Tuotekehityksen edistäminen ympäristöteknologiaa valmistavassa teollisuudessa tuottaa ratkaisuja energiasektorin päästöjen vähentämiseen. Se myös varmistaa Suomen osuuden kasvamisen maailmanmarkkinoilla, esimerkiksi Suomen lähialueilla. Ohjelman lähtökohtana on eri tieteenalojen tulosten yhdistäminen ja tutkimustyön niveltäminen ympäristöön. Tavoitteina ovat haitallisten aineiden päästöjen vähentäminen, raaka-aineiden kierrätys sekä jätteiden määrän rajoittaminen ja hyötykäyttö. Lisäksi tavoitteena on tuottaa perustietoa ympäristönsuojeluteknologian vaikutuksista myös muiden kauppa- ja teollisuusministeriön rahoittamien tutkimusohjelmien käyttöön. Kansainvälisesti vertailukelpoisten tutkimus-, seuranta- ja mittausmenetelmien kehittämisen takaa laaja kansainvälinen yhteistyö. Vuosina 1993 - 1998 toteutettava tutkimusohjelma on jatkoa aiemmalle SIHTI-ohjelmalle. Uusia tutkimusalueita ovat teollisuustoimialueiden energiaan liittyvät ympäristöongelmat sekä elinkaaritietouden ja -analyysien järjestelmällinen kehittäminen. Symposiumjulkaisu on ohjelman vuoden 1993 vuosikirja. Siinä esitetään lyhyesti ohjelmaan kuuluvien tutkimusprojektien projektiselostukset yritystietoineen lisätietojen saamiseksi.

KW - energy production

KW - costs

KW - emissions

KW - reduction

KW - smoke

KW - combustion products

KW - purification

KW - boilers

KW - forest products industry

KW - paper industry

KW - recovery boilers

KW - nitrogen oxides

KW - particulates

KW - catalysts

KW - measurement

KW - desulfurization

KW - wastes

KW - ashes

KW - peat production

KW - Sihti 2

KW - fuels

KW - refuse

M3 - Book (editor)

SN - 951-38-4094-8

T3 - VTT Symposium

BT - SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Korhonen M, (ed.), Saviharju K, (ed.). SIHTI 2: Energia- ja ympäristöteknologia: Tutkimusohjelman vuosikirja 1993: Projektiesittelyt. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1994. 323 p. (VTT Symposium; No. 143).