Siirtotiedoston rakennemäärittely: Versio 2.0

Juha Takala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä esityksessä tarjotaan yleisesti käytettäväksi rakennemäärittely tekstipohjaiselle mittaustiedon esitysmuodolle. Tämä määrittely ei ole saanut eikä tälle ole haettu toistaiseksi minkäänlaista standardin asemaa missään. Määrittely on suunniteltu käytettäväksi yleisen aikasarjamuotoisen mittaustiedon esittämiseen. Se soveltuu myös muilla tavoilla, esim.\ laskemalla tai arvioimalla, tuotetun tiedon esittämiseen, sekä myös tilanteisiin, missä tietojen talletusväli ei ole vakio. Määrittelyn mukaista tiedostoa on helppo lukea ja käsitellä koneellisesti, mutta myös ihmissilmälle selkeä ulkoasu on onnistuttu säilyttämään. Määrittelyssä esitetään menettelytavat joita käyttäen kaikki esitettävät tiedot voidaan yksilöidä siten, että tietojen kuvaukset ja itse tiedot eivät voi joutua toisistaan erilleen. Yksilöinti tarkoittaa tässä yhteydessä tiedon syntyajan, -paikan ja -tavan, mittayksiköiden, luotettavuustason yms.\ luettelemista. Myös puuttuvan tiedon esittämiselle sovitaan esitystapa, samoin käytettävien desimaali-, tietue- ym.\ -erottimille. Määrittely on avoin siten että uusia kuvauksia voidaan lisätä, jopa käyttäjien toimesta. Tämä määrittely ei ota kantaa tietosuoja-asioihin eikä myöskään tiedonsiirron virheettömyyteen; nämä asiat on rajattu tarkoituksella tämän määrittelyn ulkopuolelle.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages27
ISBN (Print)951-38-4738-1
Publication statusPublished - 1995
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1623
ISSN1235-0605

Fingerprint

Information Storage and Retrieval

Keywords

  • data transfer
  • files
  • document storage
  • structure
  • specifications

Cite this

Takala, J. (1995). Siirtotiedoston rakennemäärittely: Versio 2.0. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1623
Takala, Juha. / Siirtotiedoston rakennemäärittely : Versio 2.0. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1995. 27 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1623).
@book{ae84e2f4712c44fca35c1801fed9fe7f,
title = "Siirtotiedoston rakennem{\"a}{\"a}rittely: Versio 2.0",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} esityksess{\"a} tarjotaan yleisesti k{\"a}ytett{\"a}v{\"a}ksi rakennem{\"a}{\"a}rittely tekstipohjaiselle mittaustiedon esitysmuodolle. T{\"a}m{\"a} m{\"a}{\"a}rittely ei ole saanut eik{\"a} t{\"a}lle ole haettu toistaiseksi mink{\"a}{\"a}nlaista standardin asemaa miss{\"a}{\"a}n. M{\"a}{\"a}rittely on suunniteltu k{\"a}ytett{\"a}v{\"a}ksi yleisen aikasarjamuotoisen mittaustiedon esitt{\"a}miseen. Se soveltuu my{\"o}s muilla tavoilla, esim.\ laskemalla tai arvioimalla, tuotetun tiedon esitt{\"a}miseen, sek{\"a} my{\"o}s tilanteisiin, miss{\"a} tietojen talletusv{\"a}li ei ole vakio. M{\"a}{\"a}rittelyn mukaista tiedostoa on helppo lukea ja k{\"a}sitell{\"a} koneellisesti, mutta my{\"o}s ihmissilm{\"a}lle selke{\"a} ulkoasu on onnistuttu s{\"a}ilytt{\"a}m{\"a}{\"a}n. M{\"a}{\"a}rittelyss{\"a} esitet{\"a}{\"a}n menettelytavat joita k{\"a}ytt{\"a}en kaikki esitett{\"a}v{\"a}t tiedot voidaan yksil{\"o}id{\"a} siten, ett{\"a} tietojen kuvaukset ja itse tiedot eiv{\"a}t voi joutua toisistaan erilleen. Yksil{\"o}inti tarkoittaa t{\"a}ss{\"a} yhteydess{\"a} tiedon syntyajan, -paikan ja -tavan, mittayksik{\"o}iden, luotettavuustason yms.\ luettelemista. My{\"o}s puuttuvan tiedon esitt{\"a}miselle sovitaan esitystapa, samoin k{\"a}ytett{\"a}vien desimaali-, tietue- ym.\ -erottimille. M{\"a}{\"a}rittely on avoin siten ett{\"a} uusia kuvauksia voidaan lis{\"a}t{\"a}, jopa k{\"a}ytt{\"a}jien toimesta. T{\"a}m{\"a} m{\"a}{\"a}rittely ei ota kantaa tietosuoja-asioihin eik{\"a} my{\"o}sk{\"a}{\"a}n tiedonsiirron virheett{\"o}myyteen; n{\"a}m{\"a} asiat on rajattu tarkoituksella t{\"a}m{\"a}n m{\"a}{\"a}rittelyn ulkopuolelle.",
keywords = "data transfer, files, document storage, structure, specifications",
author = "Juha Takala",
year = "1995",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4738-1",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1623",
address = "Finland",

}

Takala, J 1995, Siirtotiedoston rakennemäärittely: Versio 2.0. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1623, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Siirtotiedoston rakennemäärittely : Versio 2.0. / Takala, Juha.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1995. 27 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1623).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Siirtotiedoston rakennemäärittely

T2 - Versio 2.0

AU - Takala, Juha

PY - 1995

Y1 - 1995

N2 - Tässä esityksessä tarjotaan yleisesti käytettäväksi rakennemäärittely tekstipohjaiselle mittaustiedon esitysmuodolle. Tämä määrittely ei ole saanut eikä tälle ole haettu toistaiseksi minkäänlaista standardin asemaa missään. Määrittely on suunniteltu käytettäväksi yleisen aikasarjamuotoisen mittaustiedon esittämiseen. Se soveltuu myös muilla tavoilla, esim.\ laskemalla tai arvioimalla, tuotetun tiedon esittämiseen, sekä myös tilanteisiin, missä tietojen talletusväli ei ole vakio. Määrittelyn mukaista tiedostoa on helppo lukea ja käsitellä koneellisesti, mutta myös ihmissilmälle selkeä ulkoasu on onnistuttu säilyttämään. Määrittelyssä esitetään menettelytavat joita käyttäen kaikki esitettävät tiedot voidaan yksilöidä siten, että tietojen kuvaukset ja itse tiedot eivät voi joutua toisistaan erilleen. Yksilöinti tarkoittaa tässä yhteydessä tiedon syntyajan, -paikan ja -tavan, mittayksiköiden, luotettavuustason yms.\ luettelemista. Myös puuttuvan tiedon esittämiselle sovitaan esitystapa, samoin käytettävien desimaali-, tietue- ym.\ -erottimille. Määrittely on avoin siten että uusia kuvauksia voidaan lisätä, jopa käyttäjien toimesta. Tämä määrittely ei ota kantaa tietosuoja-asioihin eikä myöskään tiedonsiirron virheettömyyteen; nämä asiat on rajattu tarkoituksella tämän määrittelyn ulkopuolelle.

AB - Tässä esityksessä tarjotaan yleisesti käytettäväksi rakennemäärittely tekstipohjaiselle mittaustiedon esitysmuodolle. Tämä määrittely ei ole saanut eikä tälle ole haettu toistaiseksi minkäänlaista standardin asemaa missään. Määrittely on suunniteltu käytettäväksi yleisen aikasarjamuotoisen mittaustiedon esittämiseen. Se soveltuu myös muilla tavoilla, esim.\ laskemalla tai arvioimalla, tuotetun tiedon esittämiseen, sekä myös tilanteisiin, missä tietojen talletusväli ei ole vakio. Määrittelyn mukaista tiedostoa on helppo lukea ja käsitellä koneellisesti, mutta myös ihmissilmälle selkeä ulkoasu on onnistuttu säilyttämään. Määrittelyssä esitetään menettelytavat joita käyttäen kaikki esitettävät tiedot voidaan yksilöidä siten, että tietojen kuvaukset ja itse tiedot eivät voi joutua toisistaan erilleen. Yksilöinti tarkoittaa tässä yhteydessä tiedon syntyajan, -paikan ja -tavan, mittayksiköiden, luotettavuustason yms.\ luettelemista. Myös puuttuvan tiedon esittämiselle sovitaan esitystapa, samoin käytettävien desimaali-, tietue- ym.\ -erottimille. Määrittely on avoin siten että uusia kuvauksia voidaan lisätä, jopa käyttäjien toimesta. Tämä määrittely ei ota kantaa tietosuoja-asioihin eikä myöskään tiedonsiirron virheettömyyteen; nämä asiat on rajattu tarkoituksella tämän määrittelyn ulkopuolelle.

KW - data transfer

KW - files

KW - document storage

KW - structure

KW - specifications

M3 - Report

SN - 951-38-4738-1

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Siirtotiedoston rakennemäärittely

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Takala J. Siirtotiedoston rakennemäärittely: Versio 2.0. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1995. 27 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1623).