Sirkoniseosten ominaisuudet ja käyttö prosessi- ja kemianteollisuuden laitteissa

Lena Hansson, Esa Vitikainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Zirkoniumin (sirkonin) ja sen seosten monipuolinen käyttö prosessiteollisuudessa on yleistynyt, kun sirkonin erinomaiset korroosio-ominaisuudet ovat tulleet tunnetuiksi myös ydinvoimateollisuuden ulkopuolella. Teollisuuden käyttöön tarkoitettuja sirkonilaatuja ja puolivalmisteita on useita. Niiden mekaaniset, valmistustekniset, hitsaukseen ja korroosioon liittyvät ominaisuudet sekä yleisimmät käyttökohteet esitellään lyhyesti. Juuri korroosionkestävyys on tehnyt sirkonista taloudellisesti kilpailukykyisen materiaalin verrattaessa sitä moniin muihin prosessiteollisuudessa käytettyihin rakennemateriaaleihin.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-2768-2
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number654
ISSN0358-5085

Fingerprint

industry

Keywords

  • zirconium alloys

Cite this

Hansson, L., & Vitikainen, E. (1987). Sirkoniseosten ominaisuudet ja käyttö prosessi- ja kemianteollisuuden laitteissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 654
Hansson, Lena ; Vitikainen, Esa. / Sirkoniseosten ominaisuudet ja käyttö prosessi- ja kemianteollisuuden laitteissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 654).
@book{e8636eff514b4a4ba1bcc6b95b06130e,
title = "Sirkoniseosten ominaisuudet ja k{\"a}ytt{\"o} prosessi- ja kemianteollisuuden laitteissa",
abstract = "Zirkoniumin (sirkonin) ja sen seosten monipuolinen k{\"a}ytt{\"o} prosessiteollisuudessa on yleistynyt, kun sirkonin erinomaiset korroosio-ominaisuudet ovat tulleet tunnetuiksi my{\"o}s ydinvoimateollisuuden ulkopuolella. Teollisuuden k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n tarkoitettuja sirkonilaatuja ja puolivalmisteita on useita. Niiden mekaaniset, valmistustekniset, hitsaukseen ja korroosioon liittyv{\"a}t ominaisuudet sek{\"a} yleisimm{\"a}t k{\"a}ytt{\"o}kohteet esitell{\"a}{\"a}n lyhyesti. Juuri korroosionkest{\"a}vyys on tehnyt sirkonista taloudellisesti kilpailukykyisen materiaalin verrattaessa sit{\"a} moniin muihin prosessiteollisuudessa k{\"a}ytettyihin rakennemateriaaleihin.",
keywords = "zirconium alloys",
author = "Lena Hansson and Esa Vitikainen",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2768-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "654",
address = "Finland",

}

Hansson, L & Vitikainen, E 1987, Sirkoniseosten ominaisuudet ja käyttö prosessi- ja kemianteollisuuden laitteissa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 654, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Sirkoniseosten ominaisuudet ja käyttö prosessi- ja kemianteollisuuden laitteissa. / Hansson, Lena; Vitikainen, Esa.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 654).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Sirkoniseosten ominaisuudet ja käyttö prosessi- ja kemianteollisuuden laitteissa

AU - Hansson, Lena

AU - Vitikainen, Esa

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Zirkoniumin (sirkonin) ja sen seosten monipuolinen käyttö prosessiteollisuudessa on yleistynyt, kun sirkonin erinomaiset korroosio-ominaisuudet ovat tulleet tunnetuiksi myös ydinvoimateollisuuden ulkopuolella. Teollisuuden käyttöön tarkoitettuja sirkonilaatuja ja puolivalmisteita on useita. Niiden mekaaniset, valmistustekniset, hitsaukseen ja korroosioon liittyvät ominaisuudet sekä yleisimmät käyttökohteet esitellään lyhyesti. Juuri korroosionkestävyys on tehnyt sirkonista taloudellisesti kilpailukykyisen materiaalin verrattaessa sitä moniin muihin prosessiteollisuudessa käytettyihin rakennemateriaaleihin.

AB - Zirkoniumin (sirkonin) ja sen seosten monipuolinen käyttö prosessiteollisuudessa on yleistynyt, kun sirkonin erinomaiset korroosio-ominaisuudet ovat tulleet tunnetuiksi myös ydinvoimateollisuuden ulkopuolella. Teollisuuden käyttöön tarkoitettuja sirkonilaatuja ja puolivalmisteita on useita. Niiden mekaaniset, valmistustekniset, hitsaukseen ja korroosioon liittyvät ominaisuudet sekä yleisimmät käyttökohteet esitellään lyhyesti. Juuri korroosionkestävyys on tehnyt sirkonista taloudellisesti kilpailukykyisen materiaalin verrattaessa sitä moniin muihin prosessiteollisuudessa käytettyihin rakennemateriaaleihin.

KW - zirconium alloys

M3 - Report

SN - 951-38-2768-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Sirkoniseosten ominaisuudet ja käyttö prosessi- ja kemianteollisuuden laitteissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Hansson L, Vitikainen E. Sirkoniseosten ominaisuudet ja käyttö prosessi- ja kemianteollisuuden laitteissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 654).