Sisäilma puhtaammaksi ilmanvaihtolaitteita kehittämällä

Keijo Kovanen, Riitta Riala

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Ilmanvaihtolaitteiden hiukkaspäästöt aiheuttavat varsin yleisesti hengitysteiden, silmien ja ihon ärsytysoireita. Monissa tapauksissa päästölähde on ilmanvaihtolaite: sen kanaviston pinnoite, lämpö- tai äänieriste, suodatusmateriaali tai kostutusvesi. Sisäilmastoluokitus 2000:n mukaan hyvälaatuisessa tuloilmassa ei saa olla laitteista ja kanavistosta peräisin olevia haitallisia aineita eikä viihtyvyyttä alentavaa hajua tai epäpuhtauksia. Materiaali- ja tuotevalinnoilla sekä ilmanvaihtolaitteiden puhdistuksella voidaan ratkaista mahdollisia ongelmia.
Original languageFinnish
Pages (from-to)10-12
JournalTyöterveiset
Issue number3
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Kovanen, K., & Riala, R. (2006). Sisäilma puhtaammaksi ilmanvaihtolaitteita kehittämällä. Työterveiset, (3), 10-12.
Kovanen, Keijo ; Riala, Riitta. / Sisäilma puhtaammaksi ilmanvaihtolaitteita kehittämällä. In: Työterveiset. 2006 ; No. 3. pp. 10-12.
@article{41b690a2000b46f4bd88881d5fde625d,
title = "Sis{\"a}ilma puhtaammaksi ilmanvaihtolaitteita kehitt{\"a}m{\"a}ll{\"a}",
abstract = "Ilmanvaihtolaitteiden hiukkasp{\"a}{\"a}st{\"o}t aiheuttavat varsin yleisesti hengitysteiden, silmien ja ihon {\"a}rsytysoireita. Monissa tapauksissa p{\"a}{\"a}st{\"o}l{\"a}hde on ilmanvaihtolaite: sen kanaviston pinnoite, l{\"a}mp{\"o}- tai {\"a}{\"a}nieriste, suodatusmateriaali tai kostutusvesi. Sis{\"a}ilmastoluokitus 2000:n mukaan hyv{\"a}laatuisessa tuloilmassa ei saa olla laitteista ja kanavistosta per{\"a}isin olevia haitallisia aineita eik{\"a} viihtyvyytt{\"a} alentavaa hajua tai ep{\"a}puhtauksia. Materiaali- ja tuotevalinnoilla sek{\"a} ilmanvaihtolaitteiden puhdistuksella voidaan ratkaista mahdollisia ongelmia.",
author = "Keijo Kovanen and Riitta Riala",
note = "Project code: R3SU00437",
year = "2006",
language = "Finnish",
pages = "10--12",
journal = "Ty{\"o}terveiset",
issn = "0359-1255",
number = "3",

}

Kovanen, K & Riala, R 2006, 'Sisäilma puhtaammaksi ilmanvaihtolaitteita kehittämällä', Työterveiset, no. 3, pp. 10-12.

Sisäilma puhtaammaksi ilmanvaihtolaitteita kehittämällä. / Kovanen, Keijo; Riala, Riitta.

In: Työterveiset, No. 3, 2006, p. 10-12.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Sisäilma puhtaammaksi ilmanvaihtolaitteita kehittämällä

AU - Kovanen, Keijo

AU - Riala, Riitta

N1 - Project code: R3SU00437

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Ilmanvaihtolaitteiden hiukkaspäästöt aiheuttavat varsin yleisesti hengitysteiden, silmien ja ihon ärsytysoireita. Monissa tapauksissa päästölähde on ilmanvaihtolaite: sen kanaviston pinnoite, lämpö- tai äänieriste, suodatusmateriaali tai kostutusvesi. Sisäilmastoluokitus 2000:n mukaan hyvälaatuisessa tuloilmassa ei saa olla laitteista ja kanavistosta peräisin olevia haitallisia aineita eikä viihtyvyyttä alentavaa hajua tai epäpuhtauksia. Materiaali- ja tuotevalinnoilla sekä ilmanvaihtolaitteiden puhdistuksella voidaan ratkaista mahdollisia ongelmia.

AB - Ilmanvaihtolaitteiden hiukkaspäästöt aiheuttavat varsin yleisesti hengitysteiden, silmien ja ihon ärsytysoireita. Monissa tapauksissa päästölähde on ilmanvaihtolaite: sen kanaviston pinnoite, lämpö- tai äänieriste, suodatusmateriaali tai kostutusvesi. Sisäilmastoluokitus 2000:n mukaan hyvälaatuisessa tuloilmassa ei saa olla laitteista ja kanavistosta peräisin olevia haitallisia aineita eikä viihtyvyyttä alentavaa hajua tai epäpuhtauksia. Materiaali- ja tuotevalinnoilla sekä ilmanvaihtolaitteiden puhdistuksella voidaan ratkaista mahdollisia ongelmia.

M3 - Article

SP - 10

EP - 12

JO - Työterveiset

JF - Työterveiset

SN - 0359-1255

IS - 3

ER -