Sisäilmaston termisen laadun merkitys korjaushankkeiden tavoitteena

Anne Tolman

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

Abstract

Korjaushankkeissa vaikutetaan aina sisäilmaston laatuun. Kaikki korjaushankkeet vaikuttavat myös energiatehokkuuteen. Omakotiasujien toimintaa ohjaa omien tavoitteiden ja kustannuspuitteen lisäksi myös energiatodistus, jonka on tarkoitus auttaa päätöksenteossa. Iso EU-hanke IDEAL EPBD tutki kuluttajien valintoja ja erityisesti sisäilmaston energiatehokkuutta ja laadullisia asioita tutkimalla saatiin tietoa priorisoinneista ja motivaatiosta tehdä päätöksiään. Sekä EU:n että erityisesti Suomen tuloksien analysointi kuvaa sekä tehtyjä valintoja että motivaatiota, ja energiatodistuksen osuutta ratkaisuissa. Ylivoimaisesti merkittävin tekijä korjauspäätöksissä on mukavuus; se koetaan pitkälti termisen viihtyvyyden (sopiva lämpötila ja vedottomuus) kautta.
Original languageFinnish
Title of host publicationSisäilmastoseminaari 2013
EditorsJorma Säteri, Helka Backman
Place of PublicationEspoo
PublisherSIY Sisäilmatieto Oy
Pages271-276
ISBN (Print)978-952-5236-41-5
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeD3 Professional conference proceedings
EventSisäilmastoseminaari 2013 - Messukeskus, Helsinki, Finland
Duration: 13 Mar 2013 → …

Publication series

SeriesSIY Raportti
Volume31
ISSN1237-1866

Seminar

SeminarSisäilmastoseminaari 2013
CountryFinland
CityHelsinki
Period13/03/13 → …

Cite this

Tolman, A. (2013). Sisäilmaston termisen laadun merkitys korjaushankkeiden tavoitteena. In J. Säteri, & H. Backman (Eds.), Sisäilmastoseminaari 2013 (pp. 271-276). Espoo: SIY Sisäilmatieto Oy. SIY Raportti, Vol.. 31
Tolman, Anne. / Sisäilmaston termisen laadun merkitys korjaushankkeiden tavoitteena. Sisäilmastoseminaari 2013. editor / Jorma Säteri ; Helka Backman. Espoo : SIY Sisäilmatieto Oy, 2013. pp. 271-276 (SIY Raportti, Vol. 31).
@inproceedings{6820c0e3d1b8448ea28bbed0ec071801,
title = "Sis{\"a}ilmaston termisen laadun merkitys korjaushankkeiden tavoitteena",
abstract = "Korjaushankkeissa vaikutetaan aina sis{\"a}ilmaston laatuun. Kaikki korjaushankkeet vaikuttavat my{\"o}s energiatehokkuuteen. Omakotiasujien toimintaa ohjaa omien tavoitteiden ja kustannuspuitteen lis{\"a}ksi my{\"o}s energiatodistus, jonka on tarkoitus auttaa p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteossa. Iso EU-hanke IDEAL EPBD tutki kuluttajien valintoja ja erityisesti sis{\"a}ilmaston energiatehokkuutta ja laadullisia asioita tutkimalla saatiin tietoa priorisoinneista ja motivaatiosta tehd{\"a} p{\"a}{\"a}t{\"o}ksi{\"a}{\"a}n. Sek{\"a} EU:n ett{\"a} erityisesti Suomen tuloksien analysointi kuvaa sek{\"a} tehtyj{\"a} valintoja ett{\"a} motivaatiota, ja energiatodistuksen osuutta ratkaisuissa. Ylivoimaisesti merkitt{\"a}vin tekij{\"a} korjausp{\"a}{\"a}t{\"o}ksiss{\"a} on mukavuus; se koetaan pitk{\"a}lti termisen viihtyvyyden (sopiva l{\"a}mp{\"o}tila ja vedottomuus) kautta.",
author = "Anne Tolman",
year = "2013",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-5236-41-5",
series = "SIY Raportti",
pages = "271--276",
editor = "Jorma S{\"a}teri and Helka Backman",
booktitle = "Sis{\"a}ilmastoseminaari 2013",
publisher = "SIY Sis{\"a}ilmatieto Oy",
address = "Finland",

}

Tolman, A 2013, Sisäilmaston termisen laadun merkitys korjaushankkeiden tavoitteena. in J Säteri & H Backman (eds), Sisäilmastoseminaari 2013. SIY Sisäilmatieto Oy, Espoo, SIY Raportti, vol. 31, pp. 271-276, Sisäilmastoseminaari 2013, Helsinki, Finland, 13/03/13.

Sisäilmaston termisen laadun merkitys korjaushankkeiden tavoitteena. / Tolman, Anne.

Sisäilmastoseminaari 2013. ed. / Jorma Säteri; Helka Backman. Espoo : SIY Sisäilmatieto Oy, 2013. p. 271-276 (SIY Raportti, Vol. 31).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

TY - GEN

T1 - Sisäilmaston termisen laadun merkitys korjaushankkeiden tavoitteena

AU - Tolman, Anne

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Korjaushankkeissa vaikutetaan aina sisäilmaston laatuun. Kaikki korjaushankkeet vaikuttavat myös energiatehokkuuteen. Omakotiasujien toimintaa ohjaa omien tavoitteiden ja kustannuspuitteen lisäksi myös energiatodistus, jonka on tarkoitus auttaa päätöksenteossa. Iso EU-hanke IDEAL EPBD tutki kuluttajien valintoja ja erityisesti sisäilmaston energiatehokkuutta ja laadullisia asioita tutkimalla saatiin tietoa priorisoinneista ja motivaatiosta tehdä päätöksiään. Sekä EU:n että erityisesti Suomen tuloksien analysointi kuvaa sekä tehtyjä valintoja että motivaatiota, ja energiatodistuksen osuutta ratkaisuissa. Ylivoimaisesti merkittävin tekijä korjauspäätöksissä on mukavuus; se koetaan pitkälti termisen viihtyvyyden (sopiva lämpötila ja vedottomuus) kautta.

AB - Korjaushankkeissa vaikutetaan aina sisäilmaston laatuun. Kaikki korjaushankkeet vaikuttavat myös energiatehokkuuteen. Omakotiasujien toimintaa ohjaa omien tavoitteiden ja kustannuspuitteen lisäksi myös energiatodistus, jonka on tarkoitus auttaa päätöksenteossa. Iso EU-hanke IDEAL EPBD tutki kuluttajien valintoja ja erityisesti sisäilmaston energiatehokkuutta ja laadullisia asioita tutkimalla saatiin tietoa priorisoinneista ja motivaatiosta tehdä päätöksiään. Sekä EU:n että erityisesti Suomen tuloksien analysointi kuvaa sekä tehtyjä valintoja että motivaatiota, ja energiatodistuksen osuutta ratkaisuissa. Ylivoimaisesti merkittävin tekijä korjauspäätöksissä on mukavuus; se koetaan pitkälti termisen viihtyvyyden (sopiva lämpötila ja vedottomuus) kautta.

M3 - Conference article in proceedings

SN - 978-952-5236-41-5

T3 - SIY Raportti

SP - 271

EP - 276

BT - Sisäilmastoseminaari 2013

A2 - Säteri, Jorma

A2 - Backman, Helka

PB - SIY Sisäilmatieto Oy

CY - Espoo

ER -

Tolman A. Sisäilmaston termisen laadun merkitys korjaushankkeiden tavoitteena. In Säteri J, Backman H, editors, Sisäilmastoseminaari 2013. Espoo: SIY Sisäilmatieto Oy. 2013. p. 271-276. (SIY Raportti, Vol. 31).