Sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila

Kari Nissinen, Veli Möttönen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä julkaisussa on esitetty katsaus sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytilaan. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lisätietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Tarkastelu sisältää seuraavat sisäliikuntapaikkatyypit: kunto- ja voimailusalit, liikuntasalit, liikuntahallit, jalkapallohallit, salibandyhallit, jäähallit, squash-hallit, tennishallit, sulkapallohallit, keilahallit, kamppailulajien hallit ja uimahallit. Tarkastelun ulkopuolelle jätettyjä sisäliikuntapaikkatyyppejä ovat muun muassa seuraavat: yksittäiset lajikohtaiset sisäliikuntapaikat, petanque-hallit, uima-altaat, kylpylät, sisäampumaradat, sisähiihtotilat sekä moottori- että eläinurheilun sisätilat. Tässä tutkimuksessa on päädytty arvioon, että maamme merkittävimmissä sisäliikuntapaikoissa kertyy vuodessa noin 200 miljoonaa tunnin mittaista liikuntasuoritetta. Useimmissa näissä tiloissa harrastettavissa liikuntamuodoissa liikunnallisen käyntikerran keskimääräinen pituus on hieman enemmän kuin yksi tunti. Siksi liikunnallisten kävijöiden määrä vuodessa jää hieman alhaisemmaksi. Arvion perusteella näissä sisäliikuntapaikoissa käy vuodessa lähes 170 miljoonaa liikuntaa harrastavaa kävijää. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages134
ISBN (Electronic)978-951-38-8069-9
ISBN (Print)978-951-38-8068-2
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Technology
Number136
ISSN2242-1211

Keywords

  • indoor sports facilities
  • supply
  • demand
  • indicators
  • utilization
  • key figure

Cite this

Nissinen, K., & Möttönen, V. (2013). Sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 136
Nissinen, Kari ; Möttönen, Veli. / Sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 134 p. (VTT Technology; No. 136).
@book{fac244f25efb499095a61fe2020b655b,
title = "Sis{\"a}liikuntapaikkojen kysynn{\"a}n ja tarjonnan nykytila",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} julkaisussa on esitetty katsaus sis{\"a}liikuntapaikkojen kysynn{\"a}n ja tarjonnan nykytilaan. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lis{\"a}tietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Tarkastelu sis{\"a}lt{\"a}{\"a} seuraavat sis{\"a}liikuntapaikkatyypit: kunto- ja voimailusalit, liikuntasalit, liikuntahallit, jalkapallohallit, salibandyhallit, j{\"a}{\"a}hallit, squash-hallit, tennishallit, sulkapallohallit, keilahallit, kamppailulajien hallit ja uimahallit. Tarkastelun ulkopuolelle j{\"a}tettyj{\"a} sis{\"a}liikuntapaikkatyyppej{\"a} ovat muun muassa seuraavat: yksitt{\"a}iset lajikohtaiset sis{\"a}liikuntapaikat, petanque-hallit, uima-altaat, kylpyl{\"a}t, sis{\"a}ampumaradat, sis{\"a}hiihtotilat sek{\"a} moottori- ett{\"a} el{\"a}inurheilun sis{\"a}tilat. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa on p{\"a}{\"a}dytty arvioon, ett{\"a} maamme merkitt{\"a}vimmiss{\"a} sis{\"a}liikuntapaikoissa kertyy vuodessa noin 200 miljoonaa tunnin mittaista liikuntasuoritetta. Useimmissa n{\"a}iss{\"a} tiloissa harrastettavissa liikuntamuodoissa liikunnallisen k{\"a}yntikerran keskim{\"a}{\"a}r{\"a}inen pituus on hieman enemm{\"a}n kuin yksi tunti. Siksi liikunnallisten k{\"a}vij{\"o}iden m{\"a}{\"a}r{\"a} vuodessa j{\"a}{\"a} hieman alhaisemmaksi. Arvion perusteella n{\"a}iss{\"a} sis{\"a}liikuntapaikoissa k{\"a}y vuodessa l{\"a}hes 170 miljoonaa liikuntaa harrastavaa k{\"a}vij{\"a}{\"a}. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeri{\"o}.",
keywords = "indoor sports facilities, supply, demand, indicators, utilization, key figure",
author = "Kari Nissinen and Veli M{\"o}tt{\"o}nen",
year = "2013",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-8068-2",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "136",
address = "Finland",

}

Nissinen, K & Möttönen, V 2013, Sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. VTT Technology, no. 136, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. / Nissinen, Kari; Möttönen, Veli.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 134 p. (VTT Technology; No. 136).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila

AU - Nissinen, Kari

AU - Möttönen, Veli

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Tässä julkaisussa on esitetty katsaus sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytilaan. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lisätietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Tarkastelu sisältää seuraavat sisäliikuntapaikkatyypit: kunto- ja voimailusalit, liikuntasalit, liikuntahallit, jalkapallohallit, salibandyhallit, jäähallit, squash-hallit, tennishallit, sulkapallohallit, keilahallit, kamppailulajien hallit ja uimahallit. Tarkastelun ulkopuolelle jätettyjä sisäliikuntapaikkatyyppejä ovat muun muassa seuraavat: yksittäiset lajikohtaiset sisäliikuntapaikat, petanque-hallit, uima-altaat, kylpylät, sisäampumaradat, sisähiihtotilat sekä moottori- että eläinurheilun sisätilat. Tässä tutkimuksessa on päädytty arvioon, että maamme merkittävimmissä sisäliikuntapaikoissa kertyy vuodessa noin 200 miljoonaa tunnin mittaista liikuntasuoritetta. Useimmissa näissä tiloissa harrastettavissa liikuntamuodoissa liikunnallisen käyntikerran keskimääräinen pituus on hieman enemmän kuin yksi tunti. Siksi liikunnallisten kävijöiden määrä vuodessa jää hieman alhaisemmaksi. Arvion perusteella näissä sisäliikuntapaikoissa käy vuodessa lähes 170 miljoonaa liikuntaa harrastavaa kävijää. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

AB - Tässä julkaisussa on esitetty katsaus sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytilaan. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lisätietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Tarkastelu sisältää seuraavat sisäliikuntapaikkatyypit: kunto- ja voimailusalit, liikuntasalit, liikuntahallit, jalkapallohallit, salibandyhallit, jäähallit, squash-hallit, tennishallit, sulkapallohallit, keilahallit, kamppailulajien hallit ja uimahallit. Tarkastelun ulkopuolelle jätettyjä sisäliikuntapaikkatyyppejä ovat muun muassa seuraavat: yksittäiset lajikohtaiset sisäliikuntapaikat, petanque-hallit, uima-altaat, kylpylät, sisäampumaradat, sisähiihtotilat sekä moottori- että eläinurheilun sisätilat. Tässä tutkimuksessa on päädytty arvioon, että maamme merkittävimmissä sisäliikuntapaikoissa kertyy vuodessa noin 200 miljoonaa tunnin mittaista liikuntasuoritetta. Useimmissa näissä tiloissa harrastettavissa liikuntamuodoissa liikunnallisen käyntikerran keskimääräinen pituus on hieman enemmän kuin yksi tunti. Siksi liikunnallisten kävijöiden määrä vuodessa jää hieman alhaisemmaksi. Arvion perusteella näissä sisäliikuntapaikoissa käy vuodessa lähes 170 miljoonaa liikuntaa harrastavaa kävijää. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

KW - indoor sports facilities

KW - supply

KW - demand

KW - indicators

KW - utilization

KW - key figure

M3 - Report

SN - 978-951-38-8068-2

T3 - VTT Technology

BT - Sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Nissinen K, Möttönen V. Sisäliikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan nykytila. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 134 p. (VTT Technology; No. 136).