Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi

Kari Nissinen

Research output: Book/ReportBook (author)

Abstract

Kirjassa on esitetty sisäliikuntapaikkojen laadun arviointimenettely, jota käyttäen yksittäiselle liikuntapaikalle voidaan antaa sen laatua kuvaava kokonaisarvosana. Laatua voidaan arvioida joko liikuntapaikan käyttäjän tai sen omistajan ja ylläpitäjän näkökulmasta. Laadun arvioinnissa huomioidaan mm. käyttömäärät, taloudellisuus, sijainti, saavutettavuus sekä esteettömyys.
Sisäliikuntatilojen koko elinkaaren aikaisia kustannuksia voidaan arvioida ottaen huomioon liikuntatilojen rakentamisesta aiheutuvat rakennuskustannukset, niiden käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat käyttö- ja ylläpitokustannukset sekä niiden koko käyttöiän aikana vastaan tulevat välttämättömät kunnossapito- ja korjauskustannukset.
Laatuluokituksessa ja elinkaarikustannuslaskennassa on osattava ottaa huomioon useita eri tekijöitä. Kirjaan kuuluvan laskentaohjelmiston avulla pystytään määrittelemään, laskemaan ja vertailemaan sisäliikuntarakennusten laatu- ja elinkaarikustannuksia. Lomakkeistot toimivat PC-ympäristössä ja niiden käyttö edellyttää Excel-taulukkolaskentaohjelmaa. Ohjelmisto ladataan osoitteesta www.rakennustieto.fi/okmliitteet.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherRakennustieto oy
Number of pages136
ISBN (Electronic)978-952-267-096-0
ISBN (Print)978-952-267-012-0
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Publication series

SeriesLiikuntapaikkajulkaisu
Number104
ISSN1236-0694

Keywords

  • sports halls
  • indoor sports facilities
  • quality
  • life cycle cost

Cite this

Nissinen, K. (2012). Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi. Helsinki: Rakennustieto oy. Liikuntapaikkajulkaisu, No. 104
Nissinen, Kari. / Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi. Helsinki : Rakennustieto oy, 2012. 136 p. (Liikuntapaikkajulkaisu; No. 104).
@book{679b88c93be541e8a20b0c2c828a20cc,
title = "Sis{\"a}liikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi",
abstract = "Kirjassa on esitetty sis{\"a}liikuntapaikkojen laadun arviointimenettely, jota k{\"a}ytt{\"a}en yksitt{\"a}iselle liikuntapaikalle voidaan antaa sen laatua kuvaava kokonaisarvosana. Laatua voidaan arvioida joko liikuntapaikan k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n tai sen omistajan ja yll{\"a}pit{\"a}j{\"a}n n{\"a}k{\"o}kulmasta. Laadun arvioinnissa huomioidaan mm. k{\"a}ytt{\"o}m{\"a}{\"a}r{\"a}t, taloudellisuus, sijainti, saavutettavuus sek{\"a} esteett{\"o}myys.Sis{\"a}liikuntatilojen koko elinkaaren aikaisia kustannuksia voidaan arvioida ottaen huomioon liikuntatilojen rakentamisesta aiheutuvat rakennuskustannukset, niiden k{\"a}yt{\"o}st{\"a} ja yll{\"a}pidosta aiheutuvat k{\"a}ytt{\"o}- ja yll{\"a}pitokustannukset sek{\"a} niiden koko k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}n aikana vastaan tulevat v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}tt{\"o}m{\"a}t kunnossapito- ja korjauskustannukset. Laatuluokituksessa ja elinkaarikustannuslaskennassa on osattava ottaa huomioon useita eri tekij{\"o}it{\"a}. Kirjaan kuuluvan laskentaohjelmiston avulla pystyt{\"a}{\"a}n m{\"a}{\"a}rittelem{\"a}{\"a}n, laskemaan ja vertailemaan sis{\"a}liikuntarakennusten laatu- ja elinkaarikustannuksia. Lomakkeistot toimivat PC-ymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} ja niiden k{\"a}ytt{\"o} edellytt{\"a}{\"a} Excel-taulukkolaskentaohjelmaa. Ohjelmisto ladataan osoitteesta www.rakennustieto.fi/okmliitteet.",
keywords = "sports halls, indoor sports facilities, quality, life cycle cost",
author = "Kari Nissinen",
note = "Project code: 30374 Project code: 30374",
year = "2012",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-267-012-0",
series = "Liikuntapaikkajulkaisu",
publisher = "Rakennustieto oy",
number = "104",
address = "Finland",

}

Nissinen, K 2012, Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi. Liikuntapaikkajulkaisu, no. 104, Rakennustieto oy, Helsinki.

Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi. / Nissinen, Kari.

Helsinki : Rakennustieto oy, 2012. 136 p. (Liikuntapaikkajulkaisu; No. 104).

Research output: Book/ReportBook (author)

TY - BOOK

T1 - Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi

AU - Nissinen, Kari

N1 - Project code: 30374 Project code: 30374

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Kirjassa on esitetty sisäliikuntapaikkojen laadun arviointimenettely, jota käyttäen yksittäiselle liikuntapaikalle voidaan antaa sen laatua kuvaava kokonaisarvosana. Laatua voidaan arvioida joko liikuntapaikan käyttäjän tai sen omistajan ja ylläpitäjän näkökulmasta. Laadun arvioinnissa huomioidaan mm. käyttömäärät, taloudellisuus, sijainti, saavutettavuus sekä esteettömyys.Sisäliikuntatilojen koko elinkaaren aikaisia kustannuksia voidaan arvioida ottaen huomioon liikuntatilojen rakentamisesta aiheutuvat rakennuskustannukset, niiden käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat käyttö- ja ylläpitokustannukset sekä niiden koko käyttöiän aikana vastaan tulevat välttämättömät kunnossapito- ja korjauskustannukset. Laatuluokituksessa ja elinkaarikustannuslaskennassa on osattava ottaa huomioon useita eri tekijöitä. Kirjaan kuuluvan laskentaohjelmiston avulla pystytään määrittelemään, laskemaan ja vertailemaan sisäliikuntarakennusten laatu- ja elinkaarikustannuksia. Lomakkeistot toimivat PC-ympäristössä ja niiden käyttö edellyttää Excel-taulukkolaskentaohjelmaa. Ohjelmisto ladataan osoitteesta www.rakennustieto.fi/okmliitteet.

AB - Kirjassa on esitetty sisäliikuntapaikkojen laadun arviointimenettely, jota käyttäen yksittäiselle liikuntapaikalle voidaan antaa sen laatua kuvaava kokonaisarvosana. Laatua voidaan arvioida joko liikuntapaikan käyttäjän tai sen omistajan ja ylläpitäjän näkökulmasta. Laadun arvioinnissa huomioidaan mm. käyttömäärät, taloudellisuus, sijainti, saavutettavuus sekä esteettömyys.Sisäliikuntatilojen koko elinkaaren aikaisia kustannuksia voidaan arvioida ottaen huomioon liikuntatilojen rakentamisesta aiheutuvat rakennuskustannukset, niiden käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat käyttö- ja ylläpitokustannukset sekä niiden koko käyttöiän aikana vastaan tulevat välttämättömät kunnossapito- ja korjauskustannukset. Laatuluokituksessa ja elinkaarikustannuslaskennassa on osattava ottaa huomioon useita eri tekijöitä. Kirjaan kuuluvan laskentaohjelmiston avulla pystytään määrittelemään, laskemaan ja vertailemaan sisäliikuntarakennusten laatu- ja elinkaarikustannuksia. Lomakkeistot toimivat PC-ympäristössä ja niiden käyttö edellyttää Excel-taulukkolaskentaohjelmaa. Ohjelmisto ladataan osoitteesta www.rakennustieto.fi/okmliitteet.

KW - sports halls

KW - indoor sports facilities

KW - quality

KW - life cycle cost

UR - https://www.rakennustietokauppa.fi/sisaliikuntatilojen-laatuluokitus-ja-elinkaarikustannusten-arviointi-e-kirja/112449/dp

M3 - Book (author)

SN - 978-952-267-012-0

T3 - Liikuntapaikkajulkaisu

BT - Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi

PB - Rakennustieto oy

CY - Helsinki

ER -

Nissinen K. Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi. Helsinki: Rakennustieto oy, 2012. 136 p. (Liikuntapaikkajulkaisu; No. 104).