Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi

Kari Nissinen

Research output: Book/ReportBook (author)Professional

Abstract

Kirjassa on esitetty sisäliikuntapaikkojen laadun arviointimenettely, jota käyttäen yksittäiselle liikuntapaikalle voidaan antaa sen laatua kuvaava kokonaisarvosana. Laatua voidaan arvioida joko liikuntapaikan käyttäjän tai sen omistajan ja ylläpitäjän näkökulmasta. Laadun arvioinnissa huomioidaan mm. käyttömäärät, taloudellisuus, sijainti, saavutettavuus sekä esteettömyys.
Sisäliikuntatilojen koko elinkaaren aikaisia kustannuksia voidaan arvioida ottaen huomioon liikuntatilojen rakentamisesta aiheutuvat rakennuskustannukset, niiden käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat käyttö- ja ylläpitokustannukset sekä niiden koko käyttöiän aikana vastaan tulevat välttämättömät kunnossapito- ja korjauskustannukset.
Laatuluokituksessa ja elinkaarikustannuslaskennassa on osattava ottaa huomioon useita eri tekijöitä. Kirjaan kuuluvan laskentaohjelmiston avulla pystytään määrittelemään, laskemaan ja vertailemaan sisäliikuntarakennusten laatu- ja elinkaarikustannuksia. Lomakkeistot toimivat PC-ympäristössä ja niiden käyttö edellyttää Excel-taulukkolaskentaohjelmaa. Ohjelmisto ladataan osoitteesta www.rakennustieto.fi/okmliitteet.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherRakennustieto oy
Number of pages136
ISBN (Electronic)978-952-267-096-0
ISBN (Print)978-952-267-012-0
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Publication series

SeriesLiikuntapaikkajulkaisu
Number104
ISSN1236-0694

Keywords

  • sports halls
  • indoor sports facilities
  • quality
  • life cycle cost

Cite this