Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti

Kyösti Laukkanen, Pekka Halonen, Erkko Pyy

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tiivi-projektin mukaan jatkuvatoimisella tiivistyksentarkkailulaitteella ja GPS-paikannuksella varustetulle jyrälle suositeltu menetelmä tiivistystyön vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen on jatkaa tiivistämistä, kunnes jyrän tiivistysmittauksen tulokset eivät enää parane, dokumentoida tiivistyön toteutus ja mittaustulokset sähköiseen muotoon koko tiivistyskohteen alueelta ja tehdä tiiviysaste- tai tiiviyssuhdemittaukset kantavuudeltaan heikoimmissa kohdissa. Jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailun avulla voidaan vähentää pistekohtaisten laatumittausten määrää ja saada tiivistystyön sähköinen laatudokumentti koko työmaan alueelta. Projektissa laadittiin ohje jyrän jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen käytöstä ja työmaakalibroinnista (jyrän mittaustulosten muuntaminen kantavuusarvoiksi). Sen mukaan levykuormituskoe ja raskas pudotuspainolaite soveltuivat jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen kalibroinnin vertailulaitteiksi. Jyrän mittaustulos korreloi näiden vertailulaitteiden kantavuusarvojen kanssa, mutta ei InfraRYL:n laatuvaatimuksena olevan tiiviyssuhteen kanssa tai tiiviysasteen kanssa.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  ISBN (Electronic)978-952-255-029-3
  Publication statusPublished - 2012
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesLiikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä
  Number25/2012
  ISSN1798-6656

  Keywords

  • compaction
  • roller
  • unbound
  • continuous compaction control
  • machine automation
  • quality

  Cite this

  Laukkanen, K., Halonen, P., & Pyy, E. (2012). Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti. Helsinki. Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä, No. 25/2012
  Laukkanen, Kyösti ; Halonen, Pekka ; Pyy, Erkko. / Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu : Tiivi-projekti, loppuraportti. Helsinki, 2012. (Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä; No. 25/2012).
  @book{ac74ace033a3498dabbaad22bd31c3be,
  title = "Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti",
  abstract = "Tiivi-projektin mukaan jatkuvatoimisella tiivistyksentarkkailulaitteella ja GPS-paikannuksella varustetulle jyr{\"a}lle suositeltu menetelm{\"a} tiivistysty{\"o}n vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen on jatkaa tiivist{\"a}mist{\"a}, kunnes jyr{\"a}n tiivistysmittauksen tulokset eiv{\"a}t en{\"a}{\"a} parane, dokumentoida tiivisty{\"o}n toteutus ja mittaustulokset s{\"a}hk{\"o}iseen muotoon koko tiivistyskohteen alueelta ja tehd{\"a} tiiviysaste- tai tiiviyssuhdemittaukset kantavuudeltaan heikoimmissa kohdissa. Jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailun avulla voidaan v{\"a}hent{\"a}{\"a} pistekohtaisten laatumittausten m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a} ja saada tiivistysty{\"o}n s{\"a}hk{\"o}inen laatudokumentti koko ty{\"o}maan alueelta. Projektissa laadittiin ohje jyr{\"a}n jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen k{\"a}yt{\"o}st{\"a} ja ty{\"o}maakalibroinnista (jyr{\"a}n mittaustulosten muuntaminen kantavuusarvoiksi). Sen mukaan levykuormituskoe ja raskas pudotuspainolaite soveltuivat jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen kalibroinnin vertailulaitteiksi. Jyr{\"a}n mittaustulos korreloi n{\"a}iden vertailulaitteiden kantavuusarvojen kanssa, mutta ei InfraRYL:n laatuvaatimuksena olevan tiiviyssuhteen kanssa tai tiiviysasteen kanssa.",
  keywords = "compaction, roller, unbound, continuous compaction control, machine automation, quality",
  author = "Ky{\"o}sti Laukkanen and Pekka Halonen and Erkko Pyy",
  note = "Project code: 20990",
  year = "2012",
  language = "Finnish",
  series = "Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksi{\"a}",
  number = "25/2012",

  }

  Laukkanen, K, Halonen, P & Pyy, E 2012, Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti. Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä, no. 25/2012, Helsinki.

  Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu : Tiivi-projekti, loppuraportti. / Laukkanen, Kyösti; Halonen, Pekka; Pyy, Erkko.

  Helsinki, 2012. (Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä; No. 25/2012).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu

  T2 - Tiivi-projekti, loppuraportti

  AU - Laukkanen, Kyösti

  AU - Halonen, Pekka

  AU - Pyy, Erkko

  N1 - Project code: 20990

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Tiivi-projektin mukaan jatkuvatoimisella tiivistyksentarkkailulaitteella ja GPS-paikannuksella varustetulle jyrälle suositeltu menetelmä tiivistystyön vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen on jatkaa tiivistämistä, kunnes jyrän tiivistysmittauksen tulokset eivät enää parane, dokumentoida tiivistyön toteutus ja mittaustulokset sähköiseen muotoon koko tiivistyskohteen alueelta ja tehdä tiiviysaste- tai tiiviyssuhdemittaukset kantavuudeltaan heikoimmissa kohdissa. Jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailun avulla voidaan vähentää pistekohtaisten laatumittausten määrää ja saada tiivistystyön sähköinen laatudokumentti koko työmaan alueelta. Projektissa laadittiin ohje jyrän jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen käytöstä ja työmaakalibroinnista (jyrän mittaustulosten muuntaminen kantavuusarvoiksi). Sen mukaan levykuormituskoe ja raskas pudotuspainolaite soveltuivat jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen kalibroinnin vertailulaitteiksi. Jyrän mittaustulos korreloi näiden vertailulaitteiden kantavuusarvojen kanssa, mutta ei InfraRYL:n laatuvaatimuksena olevan tiiviyssuhteen kanssa tai tiiviysasteen kanssa.

  AB - Tiivi-projektin mukaan jatkuvatoimisella tiivistyksentarkkailulaitteella ja GPS-paikannuksella varustetulle jyrälle suositeltu menetelmä tiivistystyön vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen on jatkaa tiivistämistä, kunnes jyrän tiivistysmittauksen tulokset eivät enää parane, dokumentoida tiivistyön toteutus ja mittaustulokset sähköiseen muotoon koko tiivistyskohteen alueelta ja tehdä tiiviysaste- tai tiiviyssuhdemittaukset kantavuudeltaan heikoimmissa kohdissa. Jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailun avulla voidaan vähentää pistekohtaisten laatumittausten määrää ja saada tiivistystyön sähköinen laatudokumentti koko työmaan alueelta. Projektissa laadittiin ohje jyrän jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen käytöstä ja työmaakalibroinnista (jyrän mittaustulosten muuntaminen kantavuusarvoiksi). Sen mukaan levykuormituskoe ja raskas pudotuspainolaite soveltuivat jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen kalibroinnin vertailulaitteiksi. Jyrän mittaustulos korreloi näiden vertailulaitteiden kantavuusarvojen kanssa, mutta ei InfraRYL:n laatuvaatimuksena olevan tiiviyssuhteen kanssa tai tiiviysasteen kanssa.

  KW - compaction

  KW - roller

  KW - unbound

  KW - continuous compaction control

  KW - machine automation

  KW - quality

  M3 - Report

  T3 - Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä

  BT - Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu

  CY - Helsinki

  ER -

  Laukkanen K, Halonen P, Pyy E. Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti. Helsinki, 2012. (Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä; No. 25/2012).