Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti

Kyösti Laukkanen, Pekka Halonen, Erkko Pyy

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tiivi-projektin mukaan jatkuvatoimisella tiivistyksentarkkailulaitteella ja GPS-paikannuksella varustetulle jyrälle suositeltu menetelmä tiivistystyön vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen on jatkaa tiivistämistä, kunnes jyrän tiivistysmittauksen tulokset eivät enää parane, dokumentoida tiivistyön toteutus ja mittaustulokset sähköiseen muotoon koko tiivistyskohteen alueelta ja tehdä tiiviysaste- tai tiiviyssuhdemittaukset kantavuudeltaan heikoimmissa kohdissa. Jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailun avulla voidaan vähentää pistekohtaisten laatumittausten määrää ja saada tiivistystyön sähköinen laatudokumentti koko työmaan alueelta. Projektissa laadittiin ohje jyrän jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen käytöstä ja työmaakalibroinnista (jyrän mittaustulosten muuntaminen kantavuusarvoiksi). Sen mukaan levykuormituskoe ja raskas pudotuspainolaite soveltuivat jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen kalibroinnin vertailulaitteiksi. Jyrän mittaustulos korreloi näiden vertailulaitteiden kantavuusarvojen kanssa, mutta ei InfraRYL:n laatuvaatimuksena olevan tiiviyssuhteen kanssa tai tiiviysasteen kanssa.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
ISBN (Electronic)978-952-255-029-3
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesLiikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä
Number25/2012
ISSN1798-6656

Keywords

  • compaction
  • roller
  • unbound
  • continuous compaction control
  • machine automation
  • quality

Cite this

Laukkanen, K., Halonen, P., & Pyy, E. (2012). Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti. Helsinki. Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä, No. 25/2012
Laukkanen, Kyösti ; Halonen, Pekka ; Pyy, Erkko. / Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu : Tiivi-projekti, loppuraportti. Helsinki, 2012. (Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä; No. 25/2012).
@book{ac74ace033a3498dabbaad22bd31c3be,
title = "Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti",
abstract = "Tiivi-projektin mukaan jatkuvatoimisella tiivistyksentarkkailulaitteella ja GPS-paikannuksella varustetulle jyr{\"a}lle suositeltu menetelm{\"a} tiivistysty{\"o}n vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen on jatkaa tiivist{\"a}mist{\"a}, kunnes jyr{\"a}n tiivistysmittauksen tulokset eiv{\"a}t en{\"a}{\"a} parane, dokumentoida tiivisty{\"o}n toteutus ja mittaustulokset s{\"a}hk{\"o}iseen muotoon koko tiivistyskohteen alueelta ja tehd{\"a} tiiviysaste- tai tiiviyssuhdemittaukset kantavuudeltaan heikoimmissa kohdissa. Jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailun avulla voidaan v{\"a}hent{\"a}{\"a} pistekohtaisten laatumittausten m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a} ja saada tiivistysty{\"o}n s{\"a}hk{\"o}inen laatudokumentti koko ty{\"o}maan alueelta. Projektissa laadittiin ohje jyr{\"a}n jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen k{\"a}yt{\"o}st{\"a} ja ty{\"o}maakalibroinnista (jyr{\"a}n mittaustulosten muuntaminen kantavuusarvoiksi). Sen mukaan levykuormituskoe ja raskas pudotuspainolaite soveltuivat jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen kalibroinnin vertailulaitteiksi. Jyr{\"a}n mittaustulos korreloi n{\"a}iden vertailulaitteiden kantavuusarvojen kanssa, mutta ei InfraRYL:n laatuvaatimuksena olevan tiiviyssuhteen kanssa tai tiiviysasteen kanssa.",
keywords = "compaction, roller, unbound, continuous compaction control, machine automation, quality",
author = "Ky{\"o}sti Laukkanen and Pekka Halonen and Erkko Pyy",
note = "Project code: 20990",
year = "2012",
language = "Finnish",
series = "Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksi{\"a}",
number = "25/2012",

}

Laukkanen, K, Halonen, P & Pyy, E 2012, Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti. Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä, no. 25/2012, Helsinki.

Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu : Tiivi-projekti, loppuraportti. / Laukkanen, Kyösti; Halonen, Pekka; Pyy, Erkko.

Helsinki, 2012. (Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä; No. 25/2012).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu

T2 - Tiivi-projekti, loppuraportti

AU - Laukkanen, Kyösti

AU - Halonen, Pekka

AU - Pyy, Erkko

N1 - Project code: 20990

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Tiivi-projektin mukaan jatkuvatoimisella tiivistyksentarkkailulaitteella ja GPS-paikannuksella varustetulle jyrälle suositeltu menetelmä tiivistystyön vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen on jatkaa tiivistämistä, kunnes jyrän tiivistysmittauksen tulokset eivät enää parane, dokumentoida tiivistyön toteutus ja mittaustulokset sähköiseen muotoon koko tiivistyskohteen alueelta ja tehdä tiiviysaste- tai tiiviyssuhdemittaukset kantavuudeltaan heikoimmissa kohdissa. Jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailun avulla voidaan vähentää pistekohtaisten laatumittausten määrää ja saada tiivistystyön sähköinen laatudokumentti koko työmaan alueelta. Projektissa laadittiin ohje jyrän jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen käytöstä ja työmaakalibroinnista (jyrän mittaustulosten muuntaminen kantavuusarvoiksi). Sen mukaan levykuormituskoe ja raskas pudotuspainolaite soveltuivat jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen kalibroinnin vertailulaitteiksi. Jyrän mittaustulos korreloi näiden vertailulaitteiden kantavuusarvojen kanssa, mutta ei InfraRYL:n laatuvaatimuksena olevan tiiviyssuhteen kanssa tai tiiviysasteen kanssa.

AB - Tiivi-projektin mukaan jatkuvatoimisella tiivistyksentarkkailulaitteella ja GPS-paikannuksella varustetulle jyrälle suositeltu menetelmä tiivistystyön vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen on jatkaa tiivistämistä, kunnes jyrän tiivistysmittauksen tulokset eivät enää parane, dokumentoida tiivistyön toteutus ja mittaustulokset sähköiseen muotoon koko tiivistyskohteen alueelta ja tehdä tiiviysaste- tai tiiviyssuhdemittaukset kantavuudeltaan heikoimmissa kohdissa. Jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailun avulla voidaan vähentää pistekohtaisten laatumittausten määrää ja saada tiivistystyön sähköinen laatudokumentti koko työmaan alueelta. Projektissa laadittiin ohje jyrän jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen käytöstä ja työmaakalibroinnista (jyrän mittaustulosten muuntaminen kantavuusarvoiksi). Sen mukaan levykuormituskoe ja raskas pudotuspainolaite soveltuivat jatkuvatoimisen tiivistyksentarkkailulaitteen kalibroinnin vertailulaitteiksi. Jyrän mittaustulos korreloi näiden vertailulaitteiden kantavuusarvojen kanssa, mutta ei InfraRYL:n laatuvaatimuksena olevan tiiviyssuhteen kanssa tai tiiviysasteen kanssa.

KW - compaction

KW - roller

KW - unbound

KW - continuous compaction control

KW - machine automation

KW - quality

M3 - Report

T3 - Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä

BT - Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu

CY - Helsinki

ER -

Laukkanen K, Halonen P, Pyy E. Sitomattomien materiaalien jatkuvatoiminen tiivistystarkkailu: Tiivi-projekti, loppuraportti. Helsinki, 2012. (Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä; No. 25/2012).