Sivutuotteet ja kierrätysmateriaalit uusiokäyttöön maarakenteissa

Ulla-Maija Mroueh

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Monet teollisuuden ja muun tuotantotoiminnan sivutuotteina syntyvät jätemateriaalit soveltuvat korvaamaan luonnon kiviaineksia maarakenteissa. Sivutuotteiden hyötykäyttö edellyttää kuitenkin, että niiden tekninen kelpoisuus ja haitattomuus ympäristölle on osoitettu. Ohjeet sivutuotteiden maarakennuskäyttökelpoisuuden osoittamisesta on esitetty VTT:n, Syken ja GTK:n yhteistyönä valmistuneessa Tekes-raportissa "Sivutuotteet maarakenteissa - käyttökelpoisuuden osoittaminen".
Original languageFinnish
Pages (from-to)18-21
JournalRakennustekniikka
Issue number4
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{b43b4d294b864052a9da263dc98fc758,
title = "Sivutuotteet ja kierr{\"a}tysmateriaalit uusiok{\"a}ytt{\"o}{\"o}n maarakenteissa",
abstract = "Monet teollisuuden ja muun tuotantotoiminnan sivutuotteina syntyv{\"a}t j{\"a}temateriaalit soveltuvat korvaamaan luonnon kiviaineksia maarakenteissa. Sivutuotteiden hy{\"o}tyk{\"a}ytt{\"o} edellytt{\"a}{\"a} kuitenkin, ett{\"a} niiden tekninen kelpoisuus ja haitattomuus ymp{\"a}rist{\"o}lle on osoitettu. Ohjeet sivutuotteiden maarakennusk{\"a}ytt{\"o}kelpoisuuden osoittamisesta on esitetty VTT:n, Syken ja GTK:n yhteisty{\"o}n{\"a} valmistuneessa Tekes-raportissa {"}Sivutuotteet maarakenteissa - k{\"a}ytt{\"o}kelpoisuuden osoittaminen{"}.",
author = "Ulla-Maija Mroueh",
year = "2002",
language = "Finnish",
pages = "18--21",
journal = "Rakennustekniikka",
issn = "0033-913X",
publisher = "Suomen Rakennusinsin{\"o}{\"o}rien Liitto RIL",
number = "4",

}

Sivutuotteet ja kierrätysmateriaalit uusiokäyttöön maarakenteissa. / Mroueh, Ulla-Maija.

In: Rakennustekniikka, No. 4, 2002, p. 18-21.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Sivutuotteet ja kierrätysmateriaalit uusiokäyttöön maarakenteissa

AU - Mroueh, Ulla-Maija

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Monet teollisuuden ja muun tuotantotoiminnan sivutuotteina syntyvät jätemateriaalit soveltuvat korvaamaan luonnon kiviaineksia maarakenteissa. Sivutuotteiden hyötykäyttö edellyttää kuitenkin, että niiden tekninen kelpoisuus ja haitattomuus ympäristölle on osoitettu. Ohjeet sivutuotteiden maarakennuskäyttökelpoisuuden osoittamisesta on esitetty VTT:n, Syken ja GTK:n yhteistyönä valmistuneessa Tekes-raportissa "Sivutuotteet maarakenteissa - käyttökelpoisuuden osoittaminen".

AB - Monet teollisuuden ja muun tuotantotoiminnan sivutuotteina syntyvät jätemateriaalit soveltuvat korvaamaan luonnon kiviaineksia maarakenteissa. Sivutuotteiden hyötykäyttö edellyttää kuitenkin, että niiden tekninen kelpoisuus ja haitattomuus ympäristölle on osoitettu. Ohjeet sivutuotteiden maarakennuskäyttökelpoisuuden osoittamisesta on esitetty VTT:n, Syken ja GTK:n yhteistyönä valmistuneessa Tekes-raportissa "Sivutuotteet maarakenteissa - käyttökelpoisuuden osoittaminen".

M3 - Article

SP - 18

EP - 21

JO - Rakennustekniikka

JF - Rakennustekniikka

SN - 0033-913X

IS - 4

ER -