SMART POWER: Uudet tehomikropiiriteknologiat ja niiden sovellukset

Pekka Kuivalainen, Helena Pohjonen, Timo Yli-Pietilä, Jaakko Lenkkeri

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Integroidut tehopuolijohteet (Power Integrated Circuits, PIC) ovat puolijohdeteknologian yksi nopeimmin kasvavista osa alueista. BIS Mackintoshin arvion mukaan PIC markkinat kasvavat vuoden 1990 arvostaan, joka oli 660 miljoonaa dollaria, arvoon 1 658 miljoonaa dollaria vuoteen 1994 mennessä. On myös ennustettu, että vuosituhannen vaihteessa PIC piirien markkinat tulevat vastaamaan arvoltaan vuoden 1990 koko puolijohdetuotantoa. Standardi PIC piirien osalta autoelektroniikka tulee johtamaan kehitystä. Integroidut pientehomoottoriohjaimet (36 V/4A), integroidut älykkäät kytkimet (60 V/30 A), solenoidiohjaimet, integroidut hakkuriteholähteet ja regulaattorit (55 V/10 A) ovat uusimpia PIC teknologiatalojen standardikomponentteja. PIC ASIC ratkaisuja tarvitaan samoin perustein kuin muitakin ASIC komponentteja: Standardikomponenttiratkaisuja ei ole, sovellusosaamista on paljon ja se halutaan pitää soveltajayrityksen sisällä, tai sovelluksen kokoa halutaan pienentää ja sovelluksen tuotannollisuutta lisätä vähentämällä erilliskomponentteja. Todennäköisiä ASIC PIC sovelluksia Suomessa lähivuosina ovat integroidut solenoidi ohjaimet ja moottoriohjaimet, integroitu elektroninen lamppuballast piiri sekä erilaiset anturiliitäntäpiirit. PIC teknologioiden soveltaminen koneisiin ja laitteisiin tulee lisääntymään voimakkaasti lähivuosina. Tämä merkitsee erilaisten PIC tuotteiden ilmestymistä - joko standardi PIC piireinä tai full custom ASIC piireinä - moniin suomalaisten tuotteiden kanssa kilpaileviin tuotteisiin. Näin ollen Suomessa on tarkasti seurattava alan kehittymistä, jotta pystyisimme nopeasti hyödyntämään PIC teknologioissa ja suunnittelumenetelmissä tapahtuvaa kehitystä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages111
ISBN (Print)951-38-4171-5
Publication statusPublished - 1992
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1358
ISSN1235-0605

Keywords

  • integrated circuits
  • semiconductor devices
  • microelectronics
  • electric switches
  • control equipment

Cite this

Kuivalainen, P., Pohjonen, H., Yli-Pietilä, T., & Lenkkeri, J. (1992). SMART POWER: Uudet tehomikropiiriteknologiat ja niiden sovellukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1358
Kuivalainen, Pekka ; Pohjonen, Helena ; Yli-Pietilä, Timo ; Lenkkeri, Jaakko. / SMART POWER : Uudet tehomikropiiriteknologiat ja niiden sovellukset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 111 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1358).
@book{05f71223cbf74f0395270d063b5dbaab,
title = "SMART POWER: Uudet tehomikropiiriteknologiat ja niiden sovellukset",
abstract = "Integroidut tehopuolijohteet (Power Integrated Circuits, PIC) ovat puolijohdeteknologian yksi nopeimmin kasvavista osa alueista. BIS Mackintoshin arvion mukaan PIC markkinat kasvavat vuoden 1990 arvostaan, joka oli 660 miljoonaa dollaria, arvoon 1 658 miljoonaa dollaria vuoteen 1994 menness{\"a}. On my{\"o}s ennustettu, ett{\"a} vuosituhannen vaihteessa PIC piirien markkinat tulevat vastaamaan arvoltaan vuoden 1990 koko puolijohdetuotantoa. Standardi PIC piirien osalta autoelektroniikka tulee johtamaan kehityst{\"a}. Integroidut pientehomoottoriohjaimet (36 V/4A), integroidut {\"a}lykk{\"a}{\"a}t kytkimet (60 V/30 A), solenoidiohjaimet, integroidut hakkuritehol{\"a}hteet ja regulaattorit (55 V/10 A) ovat uusimpia PIC teknologiatalojen standardikomponentteja. PIC ASIC ratkaisuja tarvitaan samoin perustein kuin muitakin ASIC komponentteja: Standardikomponenttiratkaisuja ei ole, sovellusosaamista on paljon ja se halutaan pit{\"a}{\"a} soveltajayrityksen sis{\"a}ll{\"a}, tai sovelluksen kokoa halutaan pienent{\"a}{\"a} ja sovelluksen tuotannollisuutta lis{\"a}t{\"a} v{\"a}hent{\"a}m{\"a}ll{\"a} erilliskomponentteja. Todenn{\"a}k{\"o}isi{\"a} ASIC PIC sovelluksia Suomessa l{\"a}hivuosina ovat integroidut solenoidi ohjaimet ja moottoriohjaimet, integroitu elektroninen lamppuballast piiri sek{\"a} erilaiset anturiliit{\"a}nt{\"a}piirit. PIC teknologioiden soveltaminen koneisiin ja laitteisiin tulee lis{\"a}{\"a}ntym{\"a}{\"a}n voimakkaasti l{\"a}hivuosina. T{\"a}m{\"a} merkitsee erilaisten PIC tuotteiden ilmestymist{\"a} - joko standardi PIC piirein{\"a} tai full custom ASIC piirein{\"a} - moniin suomalaisten tuotteiden kanssa kilpaileviin tuotteisiin. N{\"a}in ollen Suomessa on tarkasti seurattava alan kehittymist{\"a}, jotta pystyisimme nopeasti hy{\"o}dynt{\"a}m{\"a}{\"a}n PIC teknologioissa ja suunnittelumenetelmiss{\"a} tapahtuvaa kehityst{\"a}.",
keywords = "integrated circuits, semiconductor devices, microelectronics, electric switches, control equipment",
author = "Pekka Kuivalainen and Helena Pohjonen and Timo Yli-Pietil{\"a} and Jaakko Lenkkeri",
year = "1992",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4171-5",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1358",
address = "Finland",

}

Kuivalainen, P, Pohjonen, H, Yli-Pietilä, T & Lenkkeri, J 1992, SMART POWER: Uudet tehomikropiiriteknologiat ja niiden sovellukset. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1358, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

SMART POWER : Uudet tehomikropiiriteknologiat ja niiden sovellukset. / Kuivalainen, Pekka; Pohjonen, Helena; Yli-Pietilä, Timo; Lenkkeri, Jaakko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 111 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1358).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - SMART POWER

T2 - Uudet tehomikropiiriteknologiat ja niiden sovellukset

AU - Kuivalainen, Pekka

AU - Pohjonen, Helena

AU - Yli-Pietilä, Timo

AU - Lenkkeri, Jaakko

PY - 1992

Y1 - 1992

N2 - Integroidut tehopuolijohteet (Power Integrated Circuits, PIC) ovat puolijohdeteknologian yksi nopeimmin kasvavista osa alueista. BIS Mackintoshin arvion mukaan PIC markkinat kasvavat vuoden 1990 arvostaan, joka oli 660 miljoonaa dollaria, arvoon 1 658 miljoonaa dollaria vuoteen 1994 mennessä. On myös ennustettu, että vuosituhannen vaihteessa PIC piirien markkinat tulevat vastaamaan arvoltaan vuoden 1990 koko puolijohdetuotantoa. Standardi PIC piirien osalta autoelektroniikka tulee johtamaan kehitystä. Integroidut pientehomoottoriohjaimet (36 V/4A), integroidut älykkäät kytkimet (60 V/30 A), solenoidiohjaimet, integroidut hakkuriteholähteet ja regulaattorit (55 V/10 A) ovat uusimpia PIC teknologiatalojen standardikomponentteja. PIC ASIC ratkaisuja tarvitaan samoin perustein kuin muitakin ASIC komponentteja: Standardikomponenttiratkaisuja ei ole, sovellusosaamista on paljon ja se halutaan pitää soveltajayrityksen sisällä, tai sovelluksen kokoa halutaan pienentää ja sovelluksen tuotannollisuutta lisätä vähentämällä erilliskomponentteja. Todennäköisiä ASIC PIC sovelluksia Suomessa lähivuosina ovat integroidut solenoidi ohjaimet ja moottoriohjaimet, integroitu elektroninen lamppuballast piiri sekä erilaiset anturiliitäntäpiirit. PIC teknologioiden soveltaminen koneisiin ja laitteisiin tulee lisääntymään voimakkaasti lähivuosina. Tämä merkitsee erilaisten PIC tuotteiden ilmestymistä - joko standardi PIC piireinä tai full custom ASIC piireinä - moniin suomalaisten tuotteiden kanssa kilpaileviin tuotteisiin. Näin ollen Suomessa on tarkasti seurattava alan kehittymistä, jotta pystyisimme nopeasti hyödyntämään PIC teknologioissa ja suunnittelumenetelmissä tapahtuvaa kehitystä.

AB - Integroidut tehopuolijohteet (Power Integrated Circuits, PIC) ovat puolijohdeteknologian yksi nopeimmin kasvavista osa alueista. BIS Mackintoshin arvion mukaan PIC markkinat kasvavat vuoden 1990 arvostaan, joka oli 660 miljoonaa dollaria, arvoon 1 658 miljoonaa dollaria vuoteen 1994 mennessä. On myös ennustettu, että vuosituhannen vaihteessa PIC piirien markkinat tulevat vastaamaan arvoltaan vuoden 1990 koko puolijohdetuotantoa. Standardi PIC piirien osalta autoelektroniikka tulee johtamaan kehitystä. Integroidut pientehomoottoriohjaimet (36 V/4A), integroidut älykkäät kytkimet (60 V/30 A), solenoidiohjaimet, integroidut hakkuriteholähteet ja regulaattorit (55 V/10 A) ovat uusimpia PIC teknologiatalojen standardikomponentteja. PIC ASIC ratkaisuja tarvitaan samoin perustein kuin muitakin ASIC komponentteja: Standardikomponenttiratkaisuja ei ole, sovellusosaamista on paljon ja se halutaan pitää soveltajayrityksen sisällä, tai sovelluksen kokoa halutaan pienentää ja sovelluksen tuotannollisuutta lisätä vähentämällä erilliskomponentteja. Todennäköisiä ASIC PIC sovelluksia Suomessa lähivuosina ovat integroidut solenoidi ohjaimet ja moottoriohjaimet, integroitu elektroninen lamppuballast piiri sekä erilaiset anturiliitäntäpiirit. PIC teknologioiden soveltaminen koneisiin ja laitteisiin tulee lisääntymään voimakkaasti lähivuosina. Tämä merkitsee erilaisten PIC tuotteiden ilmestymistä - joko standardi PIC piireinä tai full custom ASIC piireinä - moniin suomalaisten tuotteiden kanssa kilpaileviin tuotteisiin. Näin ollen Suomessa on tarkasti seurattava alan kehittymistä, jotta pystyisimme nopeasti hyödyntämään PIC teknologioissa ja suunnittelumenetelmissä tapahtuvaa kehitystä.

KW - integrated circuits

KW - semiconductor devices

KW - microelectronics

KW - electric switches

KW - control equipment

M3 - Report

SN - 951-38-4171-5

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - SMART POWER

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kuivalainen P, Pohjonen H, Yli-Pietilä T, Lenkkeri J. SMART POWER: Uudet tehomikropiiriteknologiat ja niiden sovellukset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 111 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1358).