Sulautettu tulevaisuus, kehoverkosta sähköiseen apulaiseen

Esa Tuulari

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Perinteisesti sulautetuilla järjestelmillä tarkoitetaan laitteita ja järjestelmiä, joissa käyttäjältä näkymättömissä oleva tietokone ohjelmistoineen kantaa suurimman vastuun vaadittavien toimintojen toteuttamisesta.Esimerkkeinä vaikkapa TV:n kaukosäädin ja auton ABS-jarrut. Tulevaisuuden sulautetuissa järjestelmissä prosessorit ja tietokoneet integroituvat huomaamattomaksi osaksi jokapäiväisiä toimintoja ja palveluita. Ainakin, jos maailman merkittävimpien tutkimuslaboratorioiden esittämät visiot toteutuvat.
Original languageFinnish
Pages (from-to)79-81
JournalProsessori
Issue number10
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Tuulari, Esa. / Sulautettu tulevaisuus, kehoverkosta sähköiseen apulaiseen. In: Prosessori. 1997 ; No. 10. pp. 79-81.
@article{76121e65b0264ed0b96dd460f6dab1c8,
title = "Sulautettu tulevaisuus, kehoverkosta s{\"a}hk{\"o}iseen apulaiseen",
abstract = "Perinteisesti sulautetuilla j{\"a}rjestelmill{\"a} tarkoitetaan laitteita ja j{\"a}rjestelmi{\"a}, joissa k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}lt{\"a} n{\"a}kym{\"a}tt{\"o}miss{\"a} oleva tietokone ohjelmistoineen kantaa suurimman vastuun vaadittavien toimintojen toteuttamisesta.Esimerkkein{\"a} vaikkapa TV:n kaukos{\"a}{\"a}din ja auton ABS-jarrut. Tulevaisuuden sulautetuissa j{\"a}rjestelmiss{\"a} prosessorit ja tietokoneet integroituvat huomaamattomaksi osaksi jokap{\"a}iv{\"a}isi{\"a} toimintoja ja palveluita. Ainakin, jos maailman merkitt{\"a}vimpien tutkimuslaboratorioiden esitt{\"a}m{\"a}t visiot toteutuvat.",
author = "Esa Tuulari",
year = "1997",
language = "Finnish",
pages = "79--81",
journal = "Prosessori",
issn = "0357-4121",
number = "10",

}

Sulautettu tulevaisuus, kehoverkosta sähköiseen apulaiseen. / Tuulari, Esa.

In: Prosessori, No. 10, 1997, p. 79-81.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Sulautettu tulevaisuus, kehoverkosta sähköiseen apulaiseen

AU - Tuulari, Esa

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Perinteisesti sulautetuilla järjestelmillä tarkoitetaan laitteita ja järjestelmiä, joissa käyttäjältä näkymättömissä oleva tietokone ohjelmistoineen kantaa suurimman vastuun vaadittavien toimintojen toteuttamisesta.Esimerkkeinä vaikkapa TV:n kaukosäädin ja auton ABS-jarrut. Tulevaisuuden sulautetuissa järjestelmissä prosessorit ja tietokoneet integroituvat huomaamattomaksi osaksi jokapäiväisiä toimintoja ja palveluita. Ainakin, jos maailman merkittävimpien tutkimuslaboratorioiden esittämät visiot toteutuvat.

AB - Perinteisesti sulautetuilla järjestelmillä tarkoitetaan laitteita ja järjestelmiä, joissa käyttäjältä näkymättömissä oleva tietokone ohjelmistoineen kantaa suurimman vastuun vaadittavien toimintojen toteuttamisesta.Esimerkkeinä vaikkapa TV:n kaukosäädin ja auton ABS-jarrut. Tulevaisuuden sulautetuissa järjestelmissä prosessorit ja tietokoneet integroituvat huomaamattomaksi osaksi jokapäiväisiä toimintoja ja palveluita. Ainakin, jos maailman merkittävimpien tutkimuslaboratorioiden esittämät visiot toteutuvat.

M3 - Article

SP - 79

EP - 81

JO - Prosessori

JF - Prosessori

SN - 0357-4121

IS - 10

ER -