Suljetun säiliön täytekaasun analysointi ja vapaan tilavuuden määrityslaitteisto

Ralf Lunabba

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kuvattavalla laitteistolla voidaan ottaa näyte pienen suljetun säiliön täytekaasusta ja analysoida sen koostumus. Analysoitaessa typpeä ja happea suhteellinen epätarkkaus on pienempi kuin ± 13 % pitoisuuden ollessa 1 - 30 %. Laitteistolla pystytään myös määrittämään säiliöiden vapaat kaasutilavaudet soveltaen yleistä kaasulakia. Tilavuusmäärityksien epätarkkaudet ovat pienemmät kuin ± 0,3 ml säiliön näytteen tilavuuden ollessa 11 - 17 ml.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages13
ISBN (Print)951-38-1964-7
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number253
ISSN0358-5077

Fingerprint

Containers
Gases

Keywords

  • gas analysis equipment
  • gas sampling, containers

Cite this

Lunabba, R. (1984). Suljetun säiliön täytekaasun analysointi ja vapaan tilavuuden määrityslaitteisto. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 253
Lunabba, Ralf. / Suljetun säiliön täytekaasun analysointi ja vapaan tilavuuden määrityslaitteisto. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 13 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 253).
@book{659dcf23503c4f36823a65626fa8ea99,
title = "Suljetun s{\"a}ili{\"o}n t{\"a}ytekaasun analysointi ja vapaan tilavuuden m{\"a}{\"a}rityslaitteisto",
abstract = "Kuvattavalla laitteistolla voidaan ottaa n{\"a}yte pienen suljetun s{\"a}ili{\"o}n t{\"a}ytekaasusta ja analysoida sen koostumus. Analysoitaessa typpe{\"a} ja happea suhteellinen ep{\"a}tarkkaus on pienempi kuin ± 13 {\%} pitoisuuden ollessa 1 - 30 {\%}. Laitteistolla pystyt{\"a}{\"a}n my{\"o}s m{\"a}{\"a}ritt{\"a}m{\"a}{\"a}n s{\"a}ili{\"o}iden vapaat kaasutilavaudet soveltaen yleist{\"a} kaasulakia. Tilavuusm{\"a}{\"a}rityksien ep{\"a}tarkkaudet ovat pienemm{\"a}t kuin ± 0,3 ml s{\"a}ili{\"o}n n{\"a}ytteen tilavuuden ollessa 11 - 17 ml.",
keywords = "gas analysis equipment, gas sampling, containers",
author = "Ralf Lunabba",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1964-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "253",
address = "Finland",

}

Lunabba, R 1984, Suljetun säiliön täytekaasun analysointi ja vapaan tilavuuden määrityslaitteisto. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 253, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Suljetun säiliön täytekaasun analysointi ja vapaan tilavuuden määrityslaitteisto. / Lunabba, Ralf.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 13 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 253).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Suljetun säiliön täytekaasun analysointi ja vapaan tilavuuden määrityslaitteisto

AU - Lunabba, Ralf

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Kuvattavalla laitteistolla voidaan ottaa näyte pienen suljetun säiliön täytekaasusta ja analysoida sen koostumus. Analysoitaessa typpeä ja happea suhteellinen epätarkkaus on pienempi kuin ± 13 % pitoisuuden ollessa 1 - 30 %. Laitteistolla pystytään myös määrittämään säiliöiden vapaat kaasutilavaudet soveltaen yleistä kaasulakia. Tilavuusmäärityksien epätarkkaudet ovat pienemmät kuin ± 0,3 ml säiliön näytteen tilavuuden ollessa 11 - 17 ml.

AB - Kuvattavalla laitteistolla voidaan ottaa näyte pienen suljetun säiliön täytekaasusta ja analysoida sen koostumus. Analysoitaessa typpeä ja happea suhteellinen epätarkkaus on pienempi kuin ± 13 % pitoisuuden ollessa 1 - 30 %. Laitteistolla pystytään myös määrittämään säiliöiden vapaat kaasutilavaudet soveltaen yleistä kaasulakia. Tilavuusmäärityksien epätarkkaudet ovat pienemmät kuin ± 0,3 ml säiliön näytteen tilavuuden ollessa 11 - 17 ml.

KW - gas analysis equipment

KW - gas sampling, containers

M3 - Report

SN - 951-38-1964-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Suljetun säiliön täytekaasun analysointi ja vapaan tilavuuden määrityslaitteisto

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lunabba R. Suljetun säiliön täytekaasun analysointi ja vapaan tilavuuden määrityslaitteisto. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 13 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 253).