Suomalainen kylmän ilmaston rakennustekniikka. Osa 7 A. Kylmän ilmaston rakennusmateriaalit

Kari Saari (Editor)

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämä raportti esittelee lämmöneriteiden, veden- ja kosteudeneristystarvikkeiden sekä alumiinin, kuparin, ruostumattoman teräksen, lasin ja maalien käyttöä kylmän ilmaston rakennustekniikassa. Puusta, sementistä ja teräksestä valmistetut rakennustarvikkeet ja komponentit sekä tiilet ja laastit on käsitelty omissa osaraporteissaan. Muovien käyttö kylmän ilmaston rakennustekniikassa esitetään tämän raportin rinnakkaisraportissa 7B. Tässä raportissa näitäkin materiaaleja on sivuttu mm. rakennusosakokonaisuuksien ja pintakäsittelymenetelmien osalta. Pyrkimyksenä on ollut kertoa tuotteista ja rakennusmenetelmistä sellaisina kuin niitä tällä hetkellä käytetään kylmässä ilmastossamme.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages120
ISBN (Print)951-38-3859-5
Publication statusPublished - 1991
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1227
ISSN0358-5085

Fingerprint

construction technology
cold zones
steel
polymers

Keywords

 • construction
 • cold weather construction
 • cold environments
 • climate
 • requirements
 • methods
 • utilization
 • construction materials
 • building components
 • insulation
 • metal products
 • steels
 • paints
 • specifications
 • Finland
 • glass

Cite this

Saari, K. (Ed.) (1991). Suomalainen kylmän ilmaston rakennustekniikka. Osa 7 A. Kylmän ilmaston rakennusmateriaalit. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1227
Saari, Kari (Editor). / Suomalainen kylmän ilmaston rakennustekniikka. Osa 7 A. Kylmän ilmaston rakennusmateriaalit. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 120 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1227).
@book{b39006371ce443398f82552bfc3c93b4,
title = "Suomalainen kylm{\"a}n ilmaston rakennustekniikka. Osa 7 A. Kylm{\"a}n ilmaston rakennusmateriaalit",
abstract = "T{\"a}m{\"a} raportti esittelee l{\"a}mm{\"o}neriteiden, veden- ja kosteudeneristystarvikkeiden sek{\"a} alumiinin, kuparin, ruostumattoman ter{\"a}ksen, lasin ja maalien k{\"a}ytt{\"o}{\"a} kylm{\"a}n ilmaston rakennustekniikassa. Puusta, sementist{\"a} ja ter{\"a}ksest{\"a} valmistetut rakennustarvikkeet ja komponentit sek{\"a} tiilet ja laastit on k{\"a}sitelty omissa osaraporteissaan. Muovien k{\"a}ytt{\"o} kylm{\"a}n ilmaston rakennustekniikassa esitet{\"a}{\"a}n t{\"a}m{\"a}n raportin rinnakkaisraportissa 7B. T{\"a}ss{\"a} raportissa n{\"a}it{\"a}kin materiaaleja on sivuttu mm. rakennusosakokonaisuuksien ja pintak{\"a}sittelymenetelmien osalta. Pyrkimyksen{\"a} on ollut kertoa tuotteista ja rakennusmenetelmist{\"a} sellaisina kuin niit{\"a} t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n kylm{\"a}ss{\"a} ilmastossamme.",
keywords = "construction, cold weather construction, cold environments, climate, requirements, methods, utilization, construction materials, building components, insulation, metal products, steels, paints, specifications, Finland, glass",
editor = "Kari Saari",
year = "1991",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3859-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1227",
address = "Finland",

}

Saari, K (ed.) 1991, Suomalainen kylmän ilmaston rakennustekniikka. Osa 7 A. Kylmän ilmaston rakennusmateriaalit. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1227, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Suomalainen kylmän ilmaston rakennustekniikka. Osa 7 A. Kylmän ilmaston rakennusmateriaalit. / Saari, Kari (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 120 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1227).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Suomalainen kylmän ilmaston rakennustekniikka. Osa 7 A. Kylmän ilmaston rakennusmateriaalit

A2 - Saari, Kari

PY - 1991

Y1 - 1991

N2 - Tämä raportti esittelee lämmöneriteiden, veden- ja kosteudeneristystarvikkeiden sekä alumiinin, kuparin, ruostumattoman teräksen, lasin ja maalien käyttöä kylmän ilmaston rakennustekniikassa. Puusta, sementistä ja teräksestä valmistetut rakennustarvikkeet ja komponentit sekä tiilet ja laastit on käsitelty omissa osaraporteissaan. Muovien käyttö kylmän ilmaston rakennustekniikassa esitetään tämän raportin rinnakkaisraportissa 7B. Tässä raportissa näitäkin materiaaleja on sivuttu mm. rakennusosakokonaisuuksien ja pintakäsittelymenetelmien osalta. Pyrkimyksenä on ollut kertoa tuotteista ja rakennusmenetelmistä sellaisina kuin niitä tällä hetkellä käytetään kylmässä ilmastossamme.

AB - Tämä raportti esittelee lämmöneriteiden, veden- ja kosteudeneristystarvikkeiden sekä alumiinin, kuparin, ruostumattoman teräksen, lasin ja maalien käyttöä kylmän ilmaston rakennustekniikassa. Puusta, sementistä ja teräksestä valmistetut rakennustarvikkeet ja komponentit sekä tiilet ja laastit on käsitelty omissa osaraporteissaan. Muovien käyttö kylmän ilmaston rakennustekniikassa esitetään tämän raportin rinnakkaisraportissa 7B. Tässä raportissa näitäkin materiaaleja on sivuttu mm. rakennusosakokonaisuuksien ja pintakäsittelymenetelmien osalta. Pyrkimyksenä on ollut kertoa tuotteista ja rakennusmenetelmistä sellaisina kuin niitä tällä hetkellä käytetään kylmässä ilmastossamme.

KW - construction

KW - cold weather construction

KW - cold environments

KW - climate

KW - requirements

KW - methods

KW - utilization

KW - construction materials

KW - building components

KW - insulation

KW - metal products

KW - steels

KW - paints

KW - specifications

KW - Finland

KW - glass

M3 - Report

SN - 951-38-3859-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Suomalainen kylmän ilmaston rakennustekniikka. Osa 7 A. Kylmän ilmaston rakennusmateriaalit

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Saari K, (ed.). Suomalainen kylmän ilmaston rakennustekniikka. Osa 7 A. Kylmän ilmaston rakennusmateriaalit. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 120 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1227).