Suomalaisen terveysriskit

Risto Lautkaski, Riitta Pipatti, Seppo Vuori

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa luodaan yleiskuva suomalaisten terveysriskeistä sekä keinoista, joilla yksityinen kansalainen ja yhteiskunta voivat vaikuttaa riskeihin. Eriluonteisten ja eri Syistä aiheutuvien riskien merkittävyyttä vertaillaan tilastojen ja asiantuntija-arvioiden penusteella. Suomalaisten kokemia subjektiivisia riskejä ei pyritä kartoittamaan, vaikka niillä usein on tärkeä merkitys yksilöiden tekemissä valinnoissa. Liitteessä tarkastellaan kuitenkin riskien arvostuseroja ja niiden syitä. Riskiarvioiden lähtökohtana on yhteenveto suomalaisten kuolinsyistä ja kuolleisuuden eroista. Tilastoaineiston puutteista johtuen tarkastellaan vain kuolemaan johtavia sairauksia, tapaturmia ja onnettomuuksia. Onnettomuuksista käsitellään sekä päivittäisonnettomuuksia että suuronnettomuuksia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages120
ISBN (Print)951-38-3184-1
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number875
ISSN0358-5085

Keywords

  • risk
  • health
  • hazards
  • injuries
  • accidents

Cite this

Lautkaski, R., Pipatti, R., & Vuori, S. (1988). Suomalaisen terveysriskit. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 875
Lautkaski, Risto ; Pipatti, Riitta ; Vuori, Seppo. / Suomalaisen terveysriskit. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 120 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 875).
@book{10350d9ca76e461c8813904d1214f6c7,
title = "Suomalaisen terveysriskit",
abstract = "Julkaisussa luodaan yleiskuva suomalaisten terveysriskeist{\"a} sek{\"a} keinoista, joilla yksityinen kansalainen ja yhteiskunta voivat vaikuttaa riskeihin. Eriluonteisten ja eri Syist{\"a} aiheutuvien riskien merkitt{\"a}vyytt{\"a} vertaillaan tilastojen ja asiantuntija-arvioiden penusteella. Suomalaisten kokemia subjektiivisia riskej{\"a} ei pyrit{\"a} kartoittamaan, vaikka niill{\"a} usein on t{\"a}rke{\"a} merkitys yksil{\"o}iden tekemiss{\"a} valinnoissa. Liitteess{\"a} tarkastellaan kuitenkin riskien arvostuseroja ja niiden syit{\"a}. Riskiarvioiden l{\"a}ht{\"o}kohtana on yhteenveto suomalaisten kuolinsyist{\"a} ja kuolleisuuden eroista. Tilastoaineiston puutteista johtuen tarkastellaan vain kuolemaan johtavia sairauksia, tapaturmia ja onnettomuuksia. Onnettomuuksista k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n sek{\"a} p{\"a}ivitt{\"a}isonnettomuuksia ett{\"a} suuronnettomuuksia.",
keywords = "risk, health, hazards, injuries, accidents",
author = "Risto Lautkaski and Riitta Pipatti and Seppo Vuori",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3184-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "875",
address = "Finland",

}

Lautkaski, R, Pipatti, R & Vuori, S 1988, Suomalaisen terveysriskit. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 875, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Suomalaisen terveysriskit. / Lautkaski, Risto; Pipatti, Riitta; Vuori, Seppo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 120 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 875).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Suomalaisen terveysriskit

AU - Lautkaski, Risto

AU - Pipatti, Riitta

AU - Vuori, Seppo

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Julkaisussa luodaan yleiskuva suomalaisten terveysriskeistä sekä keinoista, joilla yksityinen kansalainen ja yhteiskunta voivat vaikuttaa riskeihin. Eriluonteisten ja eri Syistä aiheutuvien riskien merkittävyyttä vertaillaan tilastojen ja asiantuntija-arvioiden penusteella. Suomalaisten kokemia subjektiivisia riskejä ei pyritä kartoittamaan, vaikka niillä usein on tärkeä merkitys yksilöiden tekemissä valinnoissa. Liitteessä tarkastellaan kuitenkin riskien arvostuseroja ja niiden syitä. Riskiarvioiden lähtökohtana on yhteenveto suomalaisten kuolinsyistä ja kuolleisuuden eroista. Tilastoaineiston puutteista johtuen tarkastellaan vain kuolemaan johtavia sairauksia, tapaturmia ja onnettomuuksia. Onnettomuuksista käsitellään sekä päivittäisonnettomuuksia että suuronnettomuuksia.

AB - Julkaisussa luodaan yleiskuva suomalaisten terveysriskeistä sekä keinoista, joilla yksityinen kansalainen ja yhteiskunta voivat vaikuttaa riskeihin. Eriluonteisten ja eri Syistä aiheutuvien riskien merkittävyyttä vertaillaan tilastojen ja asiantuntija-arvioiden penusteella. Suomalaisten kokemia subjektiivisia riskejä ei pyritä kartoittamaan, vaikka niillä usein on tärkeä merkitys yksilöiden tekemissä valinnoissa. Liitteessä tarkastellaan kuitenkin riskien arvostuseroja ja niiden syitä. Riskiarvioiden lähtökohtana on yhteenveto suomalaisten kuolinsyistä ja kuolleisuuden eroista. Tilastoaineiston puutteista johtuen tarkastellaan vain kuolemaan johtavia sairauksia, tapaturmia ja onnettomuuksia. Onnettomuuksista käsitellään sekä päivittäisonnettomuuksia että suuronnettomuuksia.

KW - risk

KW - health

KW - hazards

KW - injuries

KW - accidents

M3 - Report

SN - 951-38-3184-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Suomalaisen terveysriskit

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lautkaski R, Pipatti R, Vuori S. Suomalaisen terveysriskit. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 120 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 875).