Suomalaisten satamien omistus- ja hallintomallien kehittämistarpeet

Jussi Rönty, Marko Nokkala

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

Abstract

Suomessa julkinen sektori ja erityisesti kunnat ovat viime vuosina kärsineet taloudenpidossaan rajallisista budjettivaroista. Keskeinen kysymys on mitkä ovat kuntien mahdollisuudet vastata näihin haasteisiin ja kyetä tarjoamaan riittävä ja laadukas palvelun taso. Tutkimuksessa tarkastellaan suomalaista satamajärjestelmää, sen nykytilaa ja tulevaisuuden haasteita sekä toisaalta myös mahdollisuuksia. Erityisinä tutkimuksen kohteina ovat Suomen suurimpien merisatamien omistus- ja organisaatiorakenteet sekä niihin liittyvät muutospaineet. Tavoitteena on kuvata olemassa olevat mallit ja selvittää niiden kehittämistarpeita sekä edessä olevia haasteita kansainvälisesti muuttuvassa toimintakentässä ja kiristyvässä kilpailussa. Lisäksi tarkastellaan satamien yhteistyö- ja yhdistymismahdollisuuksia.
Original languageFinnish
Title of host publicationVäylät & liikenne 2010, Jyväskylä Paviljonki 13.-14.10.2010
Subtitle of host publicationEsitelmät
Place of PublicationHelsinki
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeNot Eligible
EventVäylät ja Liikenne 2010 - Jyväskylän paviljonki, Jyväskylä, Finland
Duration: 13 Oct 201014 Oct 2010

Seminar

SeminarVäylät ja Liikenne 2010
CountryFinland
CityJyväskylä
Period13/10/1014/10/10

Keywords

  • ports
  • ownership and governance models
  • municipal technical networks

Cite this

Rönty, J., & Nokkala, M. (2010). Suomalaisten satamien omistus- ja hallintomallien kehittämistarpeet. In Väylät & liikenne 2010, Jyväskylä Paviljonki 13.-14.10.2010: Esitelmät Helsinki.
Rönty, Jussi ; Nokkala, Marko. / Suomalaisten satamien omistus- ja hallintomallien kehittämistarpeet. Väylät & liikenne 2010, Jyväskylä Paviljonki 13.-14.10.2010: Esitelmät. Helsinki, 2010.
@inproceedings{7ef05b8deae545aa92c1c0c259bae5d9,
title = "Suomalaisten satamien omistus- ja hallintomallien kehitt{\"a}mistarpeet",
abstract = "Suomessa julkinen sektori ja erityisesti kunnat ovat viime vuosina k{\"a}rsineet taloudenpidossaan rajallisista budjettivaroista. Keskeinen kysymys on mitk{\"a} ovat kuntien mahdollisuudet vastata n{\"a}ihin haasteisiin ja kyet{\"a} tarjoamaan riitt{\"a}v{\"a} ja laadukas palvelun taso. Tutkimuksessa tarkastellaan suomalaista satamaj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}, sen nykytilaa ja tulevaisuuden haasteita sek{\"a} toisaalta my{\"o}s mahdollisuuksia. Erityisin{\"a} tutkimuksen kohteina ovat Suomen suurimpien merisatamien omistus- ja organisaatiorakenteet sek{\"a} niihin liittyv{\"a}t muutospaineet. Tavoitteena on kuvata olemassa olevat mallit ja selvitt{\"a}{\"a} niiden kehitt{\"a}mistarpeita sek{\"a} edess{\"a} olevia haasteita kansainv{\"a}lisesti muuttuvassa toimintakent{\"a}ss{\"a} ja kiristyv{\"a}ss{\"a} kilpailussa. Lis{\"a}ksi tarkastellaan satamien yhteisty{\"o}- ja yhdistymismahdollisuuksia.",
keywords = "ports, ownership and governance models, municipal technical networks",
author = "Jussi R{\"o}nty and Marko Nokkala",
note = "Project code: 28384",
year = "2010",
language = "Finnish",
booktitle = "V{\"a}yl{\"a}t & liikenne 2010, Jyv{\"a}skyl{\"a} Paviljonki 13.-14.10.2010",

}

Rönty, J & Nokkala, M 2010, Suomalaisten satamien omistus- ja hallintomallien kehittämistarpeet. in Väylät & liikenne 2010, Jyväskylä Paviljonki 13.-14.10.2010: Esitelmät. Helsinki, Väylät ja Liikenne 2010, Jyväskylä, Finland, 13/10/10.

Suomalaisten satamien omistus- ja hallintomallien kehittämistarpeet. / Rönty, Jussi; Nokkala, Marko.

Väylät & liikenne 2010, Jyväskylä Paviljonki 13.-14.10.2010: Esitelmät. Helsinki, 2010.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

TY - GEN

T1 - Suomalaisten satamien omistus- ja hallintomallien kehittämistarpeet

AU - Rönty, Jussi

AU - Nokkala, Marko

N1 - Project code: 28384

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Suomessa julkinen sektori ja erityisesti kunnat ovat viime vuosina kärsineet taloudenpidossaan rajallisista budjettivaroista. Keskeinen kysymys on mitkä ovat kuntien mahdollisuudet vastata näihin haasteisiin ja kyetä tarjoamaan riittävä ja laadukas palvelun taso. Tutkimuksessa tarkastellaan suomalaista satamajärjestelmää, sen nykytilaa ja tulevaisuuden haasteita sekä toisaalta myös mahdollisuuksia. Erityisinä tutkimuksen kohteina ovat Suomen suurimpien merisatamien omistus- ja organisaatiorakenteet sekä niihin liittyvät muutospaineet. Tavoitteena on kuvata olemassa olevat mallit ja selvittää niiden kehittämistarpeita sekä edessä olevia haasteita kansainvälisesti muuttuvassa toimintakentässä ja kiristyvässä kilpailussa. Lisäksi tarkastellaan satamien yhteistyö- ja yhdistymismahdollisuuksia.

AB - Suomessa julkinen sektori ja erityisesti kunnat ovat viime vuosina kärsineet taloudenpidossaan rajallisista budjettivaroista. Keskeinen kysymys on mitkä ovat kuntien mahdollisuudet vastata näihin haasteisiin ja kyetä tarjoamaan riittävä ja laadukas palvelun taso. Tutkimuksessa tarkastellaan suomalaista satamajärjestelmää, sen nykytilaa ja tulevaisuuden haasteita sekä toisaalta myös mahdollisuuksia. Erityisinä tutkimuksen kohteina ovat Suomen suurimpien merisatamien omistus- ja organisaatiorakenteet sekä niihin liittyvät muutospaineet. Tavoitteena on kuvata olemassa olevat mallit ja selvittää niiden kehittämistarpeita sekä edessä olevia haasteita kansainvälisesti muuttuvassa toimintakentässä ja kiristyvässä kilpailussa. Lisäksi tarkastellaan satamien yhteistyö- ja yhdistymismahdollisuuksia.

KW - ports

KW - ownership and governance models

KW - municipal technical networks

M3 - Conference article in proceedings

BT - Väylät & liikenne 2010, Jyväskylä Paviljonki 13.-14.10.2010

CY - Helsinki

ER -

Rönty J, Nokkala M. Suomalaisten satamien omistus- ja hallintomallien kehittämistarpeet. In Väylät & liikenne 2010, Jyväskylä Paviljonki 13.-14.10.2010: Esitelmät. Helsinki. 2010