Suomi - Teollisen internetin piilaakso

Heikki Ailisto (Editor), Martti Mäntylä (Editor), Timo Seppälä (Editor), Jari Collin, Marco Halén, Jari Juhanko, Marko Jurvansuu, Raija Koivisto, Helena Kortelainen, Magnus Simons, Anu Tuominen, Teuvo Uusitalo

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Teollinen Internet (TI) on tämän hetken tärkeimpiä murroksia niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. Myös Suomelle haetaan uutta kasvua ja kilpailukykyä Teollisen Internetin hyödyntämisen kautta. Valtioneuvoston kanslia (VNK) onkin nimennyt sen yhdeksi kärkiteemoistaan ja päättänyt toteuttaa selvitystyön teemalla "Suomalainen Teollinen Internet - haasteesta mahdollisuudeksi". Tämän raportin pääsisältö on joukko toimenpide-ehdotuksia, joilla edistetään Suomessa toimivien yritysten menestystä Teollisen Internetin aiheuttamassa murroksessa ja tehdään Suomesta houkutteleva sijoittumiskohde yritysten eri toiminnoille. Samanaikaisesti kun julkinen valta luo suotuisia puitteita, yritysten, erityisesti niiden hallitusten ja toimivan johdon, toivotaan osoittavan kasvuun tähtäävää johtajuutta ja aktiivista vuoropuhelua positiivisen investointi- ja kasvukierteen aikaansaamiseksi.
Original languageFinnish
Number of pages32
Publication statusPublished - 2015
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja
Volume4/2015
ISSN2342-6799

Keywords

  • industrial internet
  • policy recommendation
  • IoT
  • disruption

Cite this

Ailisto, H. (Ed.), Mäntylä, M. (Ed.), Seppälä, T. (Ed.), Collin, J., Halén, M., Juhanko, J., ... Uusitalo, T. (2015). Suomi - Teollisen internetin piilaakso. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol.. 4/2015
Ailisto, Heikki (Editor) ; Mäntylä, Martti (Editor) ; Seppälä, Timo (Editor) ; Collin, Jari ; Halén, Marco ; Juhanko, Jari ; Jurvansuu, Marko ; Koivisto, Raija ; Kortelainen, Helena ; Simons, Magnus ; Tuominen, Anu ; Uusitalo, Teuvo. / Suomi - Teollisen internetin piilaakso. 2015. 32 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol. 4/2015).
@book{8d95fdf9b50d417ab4bfdf7ea3df187b,
title = "Suomi - Teollisen internetin piilaakso",
abstract = "Teollinen Internet (TI) on t{\"a}m{\"a}n hetken t{\"a}rkeimpi{\"a} murroksia niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. My{\"o}s Suomelle haetaan uutta kasvua ja kilpailukyky{\"a} Teollisen Internetin hy{\"o}dynt{\"a}misen kautta. Valtioneuvoston kanslia (VNK) onkin nimennyt sen yhdeksi k{\"a}rkiteemoistaan ja p{\"a}{\"a}tt{\"a}nyt toteuttaa selvitysty{\"o}n teemalla {"}Suomalainen Teollinen Internet - haasteesta mahdollisuudeksi{"}. T{\"a}m{\"a}n raportin p{\"a}{\"a}sis{\"a}lt{\"o} on joukko toimenpide-ehdotuksia, joilla edistet{\"a}{\"a}n Suomessa toimivien yritysten menestyst{\"a} Teollisen Internetin aiheuttamassa murroksessa ja tehd{\"a}{\"a}n Suomesta houkutteleva sijoittumiskohde yritysten eri toiminnoille. Samanaikaisesti kun julkinen valta luo suotuisia puitteita, yritysten, erityisesti niiden hallitusten ja toimivan johdon, toivotaan osoittavan kasvuun t{\"a}ht{\"a}{\"a}v{\"a}{\"a} johtajuutta ja aktiivista vuoropuhelua positiivisen investointi- ja kasvukierteen aikaansaamiseksi.",
keywords = "industrial internet, policy recommendation, IoT, disruption",
author = "Jari Collin and Marco Hal{\'e}n and Jari Juhanko and Marko Jurvansuu and Raija Koivisto and Helena Kortelainen and Magnus Simons and Anu Tuominen and Teuvo Uusitalo",
editor = "Heikki Ailisto and Martti M{\"a}ntyl{\"a} and Timo Sepp{\"a}l{\"a}",
year = "2015",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-287-174-9",
series = "Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja",
publisher = "Prime Minister's Office Finland",

}

Ailisto, H (ed.), Mäntylä, M (ed.), Seppälä, T (ed.), Collin, J, Halén, M, Juhanko, J, Jurvansuu, M, Koivisto, R, Kortelainen, H, Simons, M, Tuominen, A & Uusitalo, T 2015, Suomi - Teollisen internetin piilaakso. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, vol. 4/2015.

Suomi - Teollisen internetin piilaakso. / Ailisto, Heikki (Editor); Mäntylä, Martti (Editor); Seppälä, Timo (Editor); Collin, Jari; Halén, Marco; Juhanko, Jari; Jurvansuu, Marko; Koivisto, Raija; Kortelainen, Helena; Simons, Magnus; Tuominen, Anu; Uusitalo, Teuvo.

2015. 32 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol. 4/2015).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Suomi - Teollisen internetin piilaakso

AU - Collin, Jari

AU - Halén, Marco

AU - Juhanko, Jari

AU - Jurvansuu, Marko

AU - Koivisto, Raija

AU - Kortelainen, Helena

AU - Simons, Magnus

AU - Tuominen, Anu

AU - Uusitalo, Teuvo

A2 - Ailisto, Heikki

A2 - Mäntylä, Martti

A2 - Seppälä, Timo

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Teollinen Internet (TI) on tämän hetken tärkeimpiä murroksia niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. Myös Suomelle haetaan uutta kasvua ja kilpailukykyä Teollisen Internetin hyödyntämisen kautta. Valtioneuvoston kanslia (VNK) onkin nimennyt sen yhdeksi kärkiteemoistaan ja päättänyt toteuttaa selvitystyön teemalla "Suomalainen Teollinen Internet - haasteesta mahdollisuudeksi". Tämän raportin pääsisältö on joukko toimenpide-ehdotuksia, joilla edistetään Suomessa toimivien yritysten menestystä Teollisen Internetin aiheuttamassa murroksessa ja tehdään Suomesta houkutteleva sijoittumiskohde yritysten eri toiminnoille. Samanaikaisesti kun julkinen valta luo suotuisia puitteita, yritysten, erityisesti niiden hallitusten ja toimivan johdon, toivotaan osoittavan kasvuun tähtäävää johtajuutta ja aktiivista vuoropuhelua positiivisen investointi- ja kasvukierteen aikaansaamiseksi.

AB - Teollinen Internet (TI) on tämän hetken tärkeimpiä murroksia niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. Myös Suomelle haetaan uutta kasvua ja kilpailukykyä Teollisen Internetin hyödyntämisen kautta. Valtioneuvoston kanslia (VNK) onkin nimennyt sen yhdeksi kärkiteemoistaan ja päättänyt toteuttaa selvitystyön teemalla "Suomalainen Teollinen Internet - haasteesta mahdollisuudeksi". Tämän raportin pääsisältö on joukko toimenpide-ehdotuksia, joilla edistetään Suomessa toimivien yritysten menestystä Teollisen Internetin aiheuttamassa murroksessa ja tehdään Suomesta houkutteleva sijoittumiskohde yritysten eri toiminnoille. Samanaikaisesti kun julkinen valta luo suotuisia puitteita, yritysten, erityisesti niiden hallitusten ja toimivan johdon, toivotaan osoittavan kasvuun tähtäävää johtajuutta ja aktiivista vuoropuhelua positiivisen investointi- ja kasvukierteen aikaansaamiseksi.

KW - industrial internet

KW - policy recommendation

KW - IoT

KW - disruption

M3 - Report

SN - 978-952-287-174-9

T3 - Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja

BT - Suomi - Teollisen internetin piilaakso

ER -

Ailisto H, (ed.), Mäntylä M, (ed.), Seppälä T, (ed.), Collin J, Halén M, Juhanko J et al. Suomi - Teollisen internetin piilaakso. 2015. 32 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol. 4/2015).