Suositukset kypsyvät, alakohtaisia sanastoja määritellään

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  XML Europe 2001 konferenssin tunnelmaa voidaan kuvailla tällä kerralla varsin rauhalliseksi. Perus-XML:n osalta suurin muotinoste on jo haihtunut, eikä mitään erityisen kuumia aiheita ei noussut esiin. Eri toimialoille on syntymässä alakohtaisia XML-metatietosanastoja. Esimerkkejä näistä ovat uutistiedon hallintaan tarkoitettu NewsML ja laajemmin sisällönhallintaan tarkoitettu PRISM. Myös XML:n perussuositukset, kuten XSL ja XML Schema, ovat edenneet. Uusista, useaan otteeseen esiin tulleista teemoista voidaan kuitenkin mainita peer-to-peer computing eli vertaislaskenta tai vertaisverkot, ja Web services eli verkkopohjaiset palvelut. Vertaislaskennasta paljon huomiota saaneita esimerkkejä ovat Napster-musiikkiverkosto ja SETI@ home, jossa pöytäkoneiden hyödyntämätöntä laskentatehoa käytetään avaruudesta kerätyn mittausaineiston analysointiin. Vastaavia sovelluksia on olemassa myös esimerkiksi lääketieteen alueella.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)3-4
  JournalGT-lehti
  Issue number4
  Publication statusPublished - 2001
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal
  EventXML Europe 2001. Berlin, DE, 21 - 25 May 2001 -
  Duration: 1 Jan 2001 → …

  Keywords

  • xml

  Cite this

  @article{e372c4f698f14732b9529132ba718965,
  title = "Suositukset kypsyv{\"a}t, alakohtaisia sanastoja m{\"a}{\"a}ritell{\"a}{\"a}n",
  abstract = "XML Europe 2001 konferenssin tunnelmaa voidaan kuvailla t{\"a}ll{\"a} kerralla varsin rauhalliseksi. Perus-XML:n osalta suurin muotinoste on jo haihtunut, eik{\"a} mit{\"a}{\"a}n erityisen kuumia aiheita ei noussut esiin. Eri toimialoille on syntym{\"a}ss{\"a} alakohtaisia XML-metatietosanastoja. Esimerkkej{\"a} n{\"a}ist{\"a} ovat uutistiedon hallintaan tarkoitettu NewsML ja laajemmin sis{\"a}ll{\"o}nhallintaan tarkoitettu PRISM. My{\"o}s XML:n perussuositukset, kuten XSL ja XML Schema, ovat edenneet. Uusista, useaan otteeseen esiin tulleista teemoista voidaan kuitenkin mainita peer-to-peer computing eli vertaislaskenta tai vertaisverkot, ja Web services eli verkkopohjaiset palvelut. Vertaislaskennasta paljon huomiota saaneita esimerkkej{\"a} ovat Napster-musiikkiverkosto ja SETI@ home, jossa p{\"o}yt{\"a}koneiden hy{\"o}dynt{\"a}m{\"a}t{\"o}nt{\"a} laskentatehoa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n avaruudesta ker{\"a}tyn mittausaineiston analysointiin. Vastaavia sovelluksia on olemassa my{\"o}s esimerkiksi l{\"a}{\"a}ketieteen alueella.",
  keywords = "xml",
  author = "Asta B{\"a}ck and Pekka Siltanen",
  year = "2001",
  language = "Finnish",
  pages = "3--4",
  journal = "GT-lehti",
  issn = "1456-1662",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "4",

  }

  Suositukset kypsyvät, alakohtaisia sanastoja määritellään. / Bäck, Asta; Siltanen, Pekka.

  In: GT-lehti, No. 4, 2001, p. 3-4.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Suositukset kypsyvät, alakohtaisia sanastoja määritellään

  AU - Bäck, Asta

  AU - Siltanen, Pekka

  PY - 2001

  Y1 - 2001

  N2 - XML Europe 2001 konferenssin tunnelmaa voidaan kuvailla tällä kerralla varsin rauhalliseksi. Perus-XML:n osalta suurin muotinoste on jo haihtunut, eikä mitään erityisen kuumia aiheita ei noussut esiin. Eri toimialoille on syntymässä alakohtaisia XML-metatietosanastoja. Esimerkkejä näistä ovat uutistiedon hallintaan tarkoitettu NewsML ja laajemmin sisällönhallintaan tarkoitettu PRISM. Myös XML:n perussuositukset, kuten XSL ja XML Schema, ovat edenneet. Uusista, useaan otteeseen esiin tulleista teemoista voidaan kuitenkin mainita peer-to-peer computing eli vertaislaskenta tai vertaisverkot, ja Web services eli verkkopohjaiset palvelut. Vertaislaskennasta paljon huomiota saaneita esimerkkejä ovat Napster-musiikkiverkosto ja SETI@ home, jossa pöytäkoneiden hyödyntämätöntä laskentatehoa käytetään avaruudesta kerätyn mittausaineiston analysointiin. Vastaavia sovelluksia on olemassa myös esimerkiksi lääketieteen alueella.

  AB - XML Europe 2001 konferenssin tunnelmaa voidaan kuvailla tällä kerralla varsin rauhalliseksi. Perus-XML:n osalta suurin muotinoste on jo haihtunut, eikä mitään erityisen kuumia aiheita ei noussut esiin. Eri toimialoille on syntymässä alakohtaisia XML-metatietosanastoja. Esimerkkejä näistä ovat uutistiedon hallintaan tarkoitettu NewsML ja laajemmin sisällönhallintaan tarkoitettu PRISM. Myös XML:n perussuositukset, kuten XSL ja XML Schema, ovat edenneet. Uusista, useaan otteeseen esiin tulleista teemoista voidaan kuitenkin mainita peer-to-peer computing eli vertaislaskenta tai vertaisverkot, ja Web services eli verkkopohjaiset palvelut. Vertaislaskennasta paljon huomiota saaneita esimerkkejä ovat Napster-musiikkiverkosto ja SETI@ home, jossa pöytäkoneiden hyödyntämätöntä laskentatehoa käytetään avaruudesta kerätyn mittausaineiston analysointiin. Vastaavia sovelluksia on olemassa myös esimerkiksi lääketieteen alueella.

  KW - xml

  M3 - Article

  SP - 3

  EP - 4

  JO - GT-lehti

  JF - GT-lehti

  SN - 1456-1662

  IS - 4

  ER -