Suositus betonimassan kuljetuksesta talviolosuhteissa

Rauno Vaulamo, Päiviö Tammiaho

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tiedonannon tarkoituksena on selvittää niitä asioita, jotka ovat tärkeitä kuljetettaessa betonimassaa talvella, sekä antaa näistä yksinkertaisia suosituksia. Betonimassan kuljetuksesta talvella on käsitelty sekä kuljetusta valmisbetonitehtaalta työmaalle että siirtoja työmaalla. Suoritetuissa mittauksissa voitiin todeta, että betonimassa jäähtyy kuljetuksen aikana keskimäärin noin 1, 0 - 3,0 °C, mutta kuljetusaltaan reunaosissa jäähtyininen on huomattavasti edellistä nopeampaa. Mikäli ulkoilman lämpötila. on pitkiä aikoja alle -10 °C on suositeltavaa eristää kuljetukseen käytettävä allassäiliö. Kuljetuksen aikana ei allassäiliön lämmittäminen yleensä ole tarpeelIista.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages28
ISBN (Print)951-38-0326-0
Publication statusPublished - 1976
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto
Number41
ISSN0355-3442

Fingerprint

winter

Cite this

Vaulamo, R., & Tammiaho, P. (1976). Suositus betonimassan kuljetuksesta talviolosuhteissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, No. 41
Vaulamo, Rauno ; Tammiaho, Päiviö. / Suositus betonimassan kuljetuksesta talviolosuhteissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1976. 28 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 41).
@book{57ab7a495b4b437db27406a80284a9b1,
title = "Suositus betonimassan kuljetuksesta talviolosuhteissa",
abstract = "Tiedonannon tarkoituksena on selvitt{\"a}{\"a} niit{\"a} asioita, jotka ovat t{\"a}rkeit{\"a} kuljetettaessa betonimassaa talvella, sek{\"a} antaa n{\"a}ist{\"a} yksinkertaisia suosituksia. Betonimassan kuljetuksesta talvella on k{\"a}sitelty sek{\"a} kuljetusta valmisbetonitehtaalta ty{\"o}maalle ett{\"a} siirtoja ty{\"o}maalla. Suoritetuissa mittauksissa voitiin todeta, ett{\"a} betonimassa j{\"a}{\"a}htyy kuljetuksen aikana keskim{\"a}{\"a}rin noin 1, 0 - 3,0 °C, mutta kuljetusaltaan reunaosissa j{\"a}{\"a}htyininen on huomattavasti edellist{\"a} nopeampaa. Mik{\"a}li ulkoilman l{\"a}mp{\"o}tila. on pitki{\"a} aikoja alle -10 °C on suositeltavaa erist{\"a}{\"a} kuljetukseen k{\"a}ytett{\"a}v{\"a} allass{\"a}ili{\"o}. Kuljetuksen aikana ei allass{\"a}ili{\"o}n l{\"a}mmitt{\"a}minen yleens{\"a} ole tarpeelIista.",
author = "Rauno Vaulamo and P{\"a}ivi{\"o} Tammiaho",
year = "1976",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-0326-0",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "41",
address = "Finland",

}

Vaulamo, R & Tammiaho, P 1976, Suositus betonimassan kuljetuksesta talviolosuhteissa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, no. 41, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Suositus betonimassan kuljetuksesta talviolosuhteissa. / Vaulamo, Rauno; Tammiaho, Päiviö.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1976. 28 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 41).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Suositus betonimassan kuljetuksesta talviolosuhteissa

AU - Vaulamo, Rauno

AU - Tammiaho, Päiviö

PY - 1976

Y1 - 1976

N2 - Tiedonannon tarkoituksena on selvittää niitä asioita, jotka ovat tärkeitä kuljetettaessa betonimassaa talvella, sekä antaa näistä yksinkertaisia suosituksia. Betonimassan kuljetuksesta talvella on käsitelty sekä kuljetusta valmisbetonitehtaalta työmaalle että siirtoja työmaalla. Suoritetuissa mittauksissa voitiin todeta, että betonimassa jäähtyy kuljetuksen aikana keskimäärin noin 1, 0 - 3,0 °C, mutta kuljetusaltaan reunaosissa jäähtyininen on huomattavasti edellistä nopeampaa. Mikäli ulkoilman lämpötila. on pitkiä aikoja alle -10 °C on suositeltavaa eristää kuljetukseen käytettävä allassäiliö. Kuljetuksen aikana ei allassäiliön lämmittäminen yleensä ole tarpeelIista.

AB - Tiedonannon tarkoituksena on selvittää niitä asioita, jotka ovat tärkeitä kuljetettaessa betonimassaa talvella, sekä antaa näistä yksinkertaisia suosituksia. Betonimassan kuljetuksesta talvella on käsitelty sekä kuljetusta valmisbetonitehtaalta työmaalle että siirtoja työmaalla. Suoritetuissa mittauksissa voitiin todeta, että betonimassa jäähtyy kuljetuksen aikana keskimäärin noin 1, 0 - 3,0 °C, mutta kuljetusaltaan reunaosissa jäähtyininen on huomattavasti edellistä nopeampaa. Mikäli ulkoilman lämpötila. on pitkiä aikoja alle -10 °C on suositeltavaa eristää kuljetukseen käytettävä allassäiliö. Kuljetuksen aikana ei allassäiliön lämmittäminen yleensä ole tarpeelIista.

M3 - Report

SN - 951-38-0326-0

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto

BT - Suositus betonimassan kuljetuksesta talviolosuhteissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Vaulamo R, Tammiaho P. Suositus betonimassan kuljetuksesta talviolosuhteissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1976. 28 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 41).