Sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluselvitys

Translated title of the contribution: Survey of fuzzy logic and neural networks tools

Kari Haataja

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tiedote sisältää kartoituksen sumean logiikan ja neuroverkkotyökalujen tarjoamista mahdollisuuksista muutaman esimerkkityökalun avulla. Raportti ei ole täydellinen luettelo ohjelmistoista, vaan se pyrkii antamaan lukijalle käsityksen siitä, mitä käytettäviltä työkaluilta voi tällä hetkellä vaatia ja mitä ne tarjoavat. Kartoitukseen on valittu neljä sumean logiikan ja neljä neuroverkkojen työkalua. Tiedotteessa selostetaan lyhyesti Suomessa kehitettyjä kaupallisia ja ei-kaupallisia sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluja. Samalla pohditaan näiden työkalujen mahdollisuuksia menestyä kaupallisesti kotimaassa ja ulkomailla. Työkalujen kartoitus on liitetty kehitysprosessin malliin, joka esitetään varsin laajasti. Malli tarjoaa systemaattisen lähestymistavan kehitettäessä sumean logiikan ja neuroverkkojen sovelluksia. Kehitysprosessi jakaa projektin vaiheisiin ja tehtäviin, joita kehitystyön aikana tehdään. Tiedotteessa annetaan esimerkkejä Suomessa tehdyistä projekteista ja tavoista, joilla projekteja on suoritettu onnistuneesti ja saatu aikaan toimivia sovelluksia. Liitteenä on yhteystietoja kaupallisista sumean logiikan ja neuroverkko-ohjelmistojen valmistajista. Luettelo on hyödynnettävissä lisätietojen hankinnassa myös VTT:n web-palvelimella osoitteessa http://www.ele.vtt.fi/projects/nessu.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages65
ISBN (Electronic)951-38-5284-9
ISBN (Print)951–38–5283–0
Publication statusPublished - 1998
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1895
ISSN1235-0605

Fingerprint

Fuzzy Logic
Surveys and Questionnaires

Keywords

  • fuzzy logic
  • fuzzy systems
  • neural nets
  • software
  • commercialization

Cite this

Haataja, K. (1998). Sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1895
Haataja, Kari. / Sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluselvitys. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1998. 65 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1895).
@book{dc7c8b5f67b54ef09375ce3990007d2c,
title = "Sumean logiikan ja neuroverkkojen ty{\"o}kaluselvitys",
abstract = "Tiedote sis{\"a}lt{\"a}{\"a} kartoituksen sumean logiikan ja neuroverkkoty{\"o}kalujen tarjoamista mahdollisuuksista muutaman esimerkkity{\"o}kalun avulla. Raportti ei ole t{\"a}ydellinen luettelo ohjelmistoista, vaan se pyrkii antamaan lukijalle k{\"a}sityksen siit{\"a}, mit{\"a} k{\"a}ytett{\"a}vilt{\"a} ty{\"o}kaluilta voi t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} vaatia ja mit{\"a} ne tarjoavat. Kartoitukseen on valittu nelj{\"a} sumean logiikan ja nelj{\"a} neuroverkkojen ty{\"o}kalua. Tiedotteessa selostetaan lyhyesti Suomessa kehitettyj{\"a} kaupallisia ja ei-kaupallisia sumean logiikan ja neuroverkkojen ty{\"o}kaluja. Samalla pohditaan n{\"a}iden ty{\"o}kalujen mahdollisuuksia menesty{\"a} kaupallisesti kotimaassa ja ulkomailla. Ty{\"o}kalujen kartoitus on liitetty kehitysprosessin malliin, joka esitet{\"a}{\"a}n varsin laajasti. Malli tarjoaa systemaattisen l{\"a}hestymistavan kehitett{\"a}ess{\"a} sumean logiikan ja neuroverkkojen sovelluksia. Kehitysprosessi jakaa projektin vaiheisiin ja teht{\"a}viin, joita kehitysty{\"o}n aikana tehd{\"a}{\"a}n. Tiedotteessa annetaan esimerkkej{\"a} Suomessa tehdyist{\"a} projekteista ja tavoista, joilla projekteja on suoritettu onnistuneesti ja saatu aikaan toimivia sovelluksia. Liitteen{\"a} on yhteystietoja kaupallisista sumean logiikan ja neuroverkko-ohjelmistojen valmistajista. Luettelo on hy{\"o}dynnett{\"a}viss{\"a} lis{\"a}tietojen hankinnassa my{\"o}s VTT:n web-palvelimella osoitteessa http://www.ele.vtt.fi/projects/nessu.",
keywords = "fuzzy logic, fuzzy systems, neural nets, software, commercialization",
author = "Kari Haataja",
year = "1998",
language = "Finnish",
isbn = "951–38–5283–0",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1895",
address = "Finland",

}

Haataja, K 1998, Sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluselvitys. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1895, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluselvitys. / Haataja, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1998. 65 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1895).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluselvitys

AU - Haataja, Kari

PY - 1998

Y1 - 1998

N2 - Tiedote sisältää kartoituksen sumean logiikan ja neuroverkkotyökalujen tarjoamista mahdollisuuksista muutaman esimerkkityökalun avulla. Raportti ei ole täydellinen luettelo ohjelmistoista, vaan se pyrkii antamaan lukijalle käsityksen siitä, mitä käytettäviltä työkaluilta voi tällä hetkellä vaatia ja mitä ne tarjoavat. Kartoitukseen on valittu neljä sumean logiikan ja neljä neuroverkkojen työkalua. Tiedotteessa selostetaan lyhyesti Suomessa kehitettyjä kaupallisia ja ei-kaupallisia sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluja. Samalla pohditaan näiden työkalujen mahdollisuuksia menestyä kaupallisesti kotimaassa ja ulkomailla. Työkalujen kartoitus on liitetty kehitysprosessin malliin, joka esitetään varsin laajasti. Malli tarjoaa systemaattisen lähestymistavan kehitettäessä sumean logiikan ja neuroverkkojen sovelluksia. Kehitysprosessi jakaa projektin vaiheisiin ja tehtäviin, joita kehitystyön aikana tehdään. Tiedotteessa annetaan esimerkkejä Suomessa tehdyistä projekteista ja tavoista, joilla projekteja on suoritettu onnistuneesti ja saatu aikaan toimivia sovelluksia. Liitteenä on yhteystietoja kaupallisista sumean logiikan ja neuroverkko-ohjelmistojen valmistajista. Luettelo on hyödynnettävissä lisätietojen hankinnassa myös VTT:n web-palvelimella osoitteessa http://www.ele.vtt.fi/projects/nessu.

AB - Tiedote sisältää kartoituksen sumean logiikan ja neuroverkkotyökalujen tarjoamista mahdollisuuksista muutaman esimerkkityökalun avulla. Raportti ei ole täydellinen luettelo ohjelmistoista, vaan se pyrkii antamaan lukijalle käsityksen siitä, mitä käytettäviltä työkaluilta voi tällä hetkellä vaatia ja mitä ne tarjoavat. Kartoitukseen on valittu neljä sumean logiikan ja neljä neuroverkkojen työkalua. Tiedotteessa selostetaan lyhyesti Suomessa kehitettyjä kaupallisia ja ei-kaupallisia sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluja. Samalla pohditaan näiden työkalujen mahdollisuuksia menestyä kaupallisesti kotimaassa ja ulkomailla. Työkalujen kartoitus on liitetty kehitysprosessin malliin, joka esitetään varsin laajasti. Malli tarjoaa systemaattisen lähestymistavan kehitettäessä sumean logiikan ja neuroverkkojen sovelluksia. Kehitysprosessi jakaa projektin vaiheisiin ja tehtäviin, joita kehitystyön aikana tehdään. Tiedotteessa annetaan esimerkkejä Suomessa tehdyistä projekteista ja tavoista, joilla projekteja on suoritettu onnistuneesti ja saatu aikaan toimivia sovelluksia. Liitteenä on yhteystietoja kaupallisista sumean logiikan ja neuroverkko-ohjelmistojen valmistajista. Luettelo on hyödynnettävissä lisätietojen hankinnassa myös VTT:n web-palvelimella osoitteessa http://www.ele.vtt.fi/projects/nessu.

KW - fuzzy logic

KW - fuzzy systems

KW - neural nets

KW - software

KW - commercialization

M3 - Report

SN - 951–38–5283–0

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluselvitys

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Haataja K. Sumean logiikan ja neuroverkkojen työkaluselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1998. 65 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1895).