Suunnitteluviennin uudet havainnollistamistekniikat

Hilkka Lehtonen, Erkki Rämö, Teuvo Laitinen, Seppo Mäkelä, Esa Halme

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Uusien suunnittelutekniikoiden kehittämisprojektin avulla pyritään tukemaan suomalaista suunnitteluvientiä. Sen yhteydessä tehdyillä koetöillä on kehitetty periskooppista eli mallin sisältä tapahtuvaa värivideokuvausta, uudentyyppisiä kuvasovitemenetelmiä, atk-perspektiivipiirtämistä ja atk-animaatiota. Koetyöt on tehty yhteistyönä suomalaista suunnitteluvientiä harjoittavien yritysten kanssa. Tässä työssä kuvataan uusien menetelmien etuja, haittoja ja kehittelyyn liittyviä ongelmia. Osa menetelmistä on saatettu käyttöasteelle, osa vaatii jatkokehittelyä. Menetelmistä on saatu huomattavaa hyötyä suunnitteluviennille. Menetelmien luomiseen on liittynyt kokeellisen visualisointistudion rakentaminen. Samoin on luotu yhteyksiä ulkomaille.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages76
ISBN (Print)951-38-2306-7
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number442
ISSN0358-5085

Fingerprint

urban planning
methodology

Keywords

  • digital image processing
  • buildings
  • urban planning
  • export
  • visual inspection
  • visual perception
  • video

Cite this

Lehtonen, H., Rämö, E., Laitinen, T., Mäkelä, S., & Halme, E. (1985). Suunnitteluviennin uudet havainnollistamistekniikat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 442
Lehtonen, Hilkka ; Rämö, Erkki ; Laitinen, Teuvo ; Mäkelä, Seppo ; Halme, Esa. / Suunnitteluviennin uudet havainnollistamistekniikat. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 76 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 442).
@book{78c908eb83854569bad2bd1dce433d6e,
title = "Suunnitteluviennin uudet havainnollistamistekniikat",
abstract = "Uusien suunnittelutekniikoiden kehitt{\"a}misprojektin avulla pyrit{\"a}{\"a}n tukemaan suomalaista suunnitteluvienti{\"a}. Sen yhteydess{\"a} tehdyill{\"a} koet{\"o}ill{\"a} on kehitetty periskooppista eli mallin sis{\"a}lt{\"a} tapahtuvaa v{\"a}rivideokuvausta, uudentyyppisi{\"a} kuvasovitemenetelmi{\"a}, atk-perspektiivipiirt{\"a}mist{\"a} ja atk-animaatiota. Koety{\"o}t on tehty yhteisty{\"o}n{\"a} suomalaista suunnitteluvienti{\"a} harjoittavien yritysten kanssa. T{\"a}ss{\"a} ty{\"o}ss{\"a} kuvataan uusien menetelmien etuja, haittoja ja kehittelyyn liittyvi{\"a} ongelmia. Osa menetelmist{\"a} on saatettu k{\"a}ytt{\"o}asteelle, osa vaatii jatkokehittely{\"a}. Menetelmist{\"a} on saatu huomattavaa hy{\"o}ty{\"a} suunnitteluviennille. Menetelmien luomiseen on liittynyt kokeellisen visualisointistudion rakentaminen. Samoin on luotu yhteyksi{\"a} ulkomaille.",
keywords = "digital image processing, buildings, urban planning, export, visual inspection, visual perception, video",
author = "Hilkka Lehtonen and Erkki R{\"a}m{\"o} and Teuvo Laitinen and Seppo M{\"a}kel{\"a} and Esa Halme",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2306-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "442",
address = "Finland",

}

Lehtonen, H, Rämö, E, Laitinen, T, Mäkelä, S & Halme, E 1985, Suunnitteluviennin uudet havainnollistamistekniikat. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 442, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Suunnitteluviennin uudet havainnollistamistekniikat. / Lehtonen, Hilkka; Rämö, Erkki; Laitinen, Teuvo; Mäkelä, Seppo; Halme, Esa.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 76 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 442).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Suunnitteluviennin uudet havainnollistamistekniikat

AU - Lehtonen, Hilkka

AU - Rämö, Erkki

AU - Laitinen, Teuvo

AU - Mäkelä, Seppo

AU - Halme, Esa

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Uusien suunnittelutekniikoiden kehittämisprojektin avulla pyritään tukemaan suomalaista suunnitteluvientiä. Sen yhteydessä tehdyillä koetöillä on kehitetty periskooppista eli mallin sisältä tapahtuvaa värivideokuvausta, uudentyyppisiä kuvasovitemenetelmiä, atk-perspektiivipiirtämistä ja atk-animaatiota. Koetyöt on tehty yhteistyönä suomalaista suunnitteluvientiä harjoittavien yritysten kanssa. Tässä työssä kuvataan uusien menetelmien etuja, haittoja ja kehittelyyn liittyviä ongelmia. Osa menetelmistä on saatettu käyttöasteelle, osa vaatii jatkokehittelyä. Menetelmistä on saatu huomattavaa hyötyä suunnitteluviennille. Menetelmien luomiseen on liittynyt kokeellisen visualisointistudion rakentaminen. Samoin on luotu yhteyksiä ulkomaille.

AB - Uusien suunnittelutekniikoiden kehittämisprojektin avulla pyritään tukemaan suomalaista suunnitteluvientiä. Sen yhteydessä tehdyillä koetöillä on kehitetty periskooppista eli mallin sisältä tapahtuvaa värivideokuvausta, uudentyyppisiä kuvasovitemenetelmiä, atk-perspektiivipiirtämistä ja atk-animaatiota. Koetyöt on tehty yhteistyönä suomalaista suunnitteluvientiä harjoittavien yritysten kanssa. Tässä työssä kuvataan uusien menetelmien etuja, haittoja ja kehittelyyn liittyviä ongelmia. Osa menetelmistä on saatettu käyttöasteelle, osa vaatii jatkokehittelyä. Menetelmistä on saatu huomattavaa hyötyä suunnitteluviennille. Menetelmien luomiseen on liittynyt kokeellisen visualisointistudion rakentaminen. Samoin on luotu yhteyksiä ulkomaille.

KW - digital image processing

KW - buildings

KW - urban planning

KW - export

KW - visual inspection

KW - visual perception

KW - video

M3 - Report

SN - 951-38-2306-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Suunnitteluviennin uudet havainnollistamistekniikat

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lehtonen H, Rämö E, Laitinen T, Mäkelä S, Halme E. Suunnitteluviennin uudet havainnollistamistekniikat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 76 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 442).