Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin

Seppo Uosukainen

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

  Abstract

  Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin on kehitetty VTT:llä NOVI-hankkeessa. Lähestymistapaa voidaan käyttää rakenteiden vibroakustiseen kehittämiseen mallinnuksella suunnittelun eri asteilla: konseptitasolla, kokonaisuuden suunnittelussa ja yksityiskohtaisessa suunnittelussa. Mallinnukseen perustuva suunnittelu tunnetusti vähentää yrityksen ja erehdyksen tuottamia kustannuksia ja suunnitteluprosessi voidaan näin ollen toteuttaa luotettavammin, nopeammin ja riskittömämmin. Ääniteknisesti erilaisten vaihtoehtojen kokeilu simuloimalla on myös helposti toteutettavissa. Esitettävä systemaattinen lähestymistapa on lisäksi hyödyllinen suunnitteluprosessin eri vaiheiden määrittämiseksi suunnittelun vuokaavion avulla, suunnitteluprosessin kaikkien mahdollisten vaiheiden tarpeellisuuden arvioimiseksi sekä suunnitteluprosessin kustannusten arvioimiseksi.
  Original languageFinnish
  Title of host publicationAkustiikkapäivät 2015
  PublisherAkustinen Seura ry
  Pages31-34
  Publication statusPublished - 2015
  MoE publication typeD3 Professional conference proceedings
  EventAkustiikkapäivät 2015 - Kuopio, Finland
  Duration: 1 Sep 20152 Sep 2015

  Seminar

  SeminarAkustiikkapäivät 2015
  CountryFinland
  CityKuopio
  Period1/09/152/09/15

  Cite this

  Uosukainen, S. (2015). Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin. In Akustiikkapäivät 2015 (pp. 31-34). Akustinen Seura ry.
  Uosukainen, Seppo. / Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin. Akustiikkapäivät 2015. Akustinen Seura ry, 2015. pp. 31-34
  @inproceedings{4c8f78cc8e1447e2b5a2088fa050d1c2,
  title = "Systemaattinen l{\"a}hestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin",
  abstract = "Systemaattinen l{\"a}hestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin on kehitetty VTT:ll{\"a} NOVI-hankkeessa. L{\"a}hestymistapaa voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} rakenteiden vibroakustiseen kehitt{\"a}miseen mallinnuksella suunnittelun eri asteilla: konseptitasolla, kokonaisuuden suunnittelussa ja yksityiskohtaisessa suunnittelussa. Mallinnukseen perustuva suunnittelu tunnetusti v{\"a}hent{\"a}{\"a} yrityksen ja erehdyksen tuottamia kustannuksia ja suunnitteluprosessi voidaan n{\"a}in ollen toteuttaa luotettavammin, nopeammin ja riskitt{\"o}m{\"a}mmin. {\"A}{\"a}niteknisesti erilaisten vaihtoehtojen kokeilu simuloimalla on my{\"o}s helposti toteutettavissa. Esitett{\"a}v{\"a} systemaattinen l{\"a}hestymistapa on lis{\"a}ksi hy{\"o}dyllinen suunnitteluprosessin eri vaiheiden m{\"a}{\"a}ritt{\"a}miseksi suunnittelun vuokaavion avulla, suunnitteluprosessin kaikkien mahdollisten vaiheiden tarpeellisuuden arvioimiseksi sek{\"a} suunnitteluprosessin kustannusten arvioimiseksi.",
  author = "Seppo Uosukainen",
  note = "Project : 71902",
  year = "2015",
  language = "Finnish",
  pages = "31--34",
  booktitle = "Akustiikkap{\"a}iv{\"a}t 2015",
  publisher = "Akustinen Seura ry",
  address = "Finland",

  }

  Uosukainen, S 2015, Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin. in Akustiikkapäivät 2015. Akustinen Seura ry, pp. 31-34, Akustiikkapäivät 2015, Kuopio, Finland, 1/09/15.

  Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin. / Uosukainen, Seppo.

  Akustiikkapäivät 2015. Akustinen Seura ry, 2015. p. 31-34.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

  TY - GEN

  T1 - Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin

  AU - Uosukainen, Seppo

  N1 - Project : 71902

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin on kehitetty VTT:llä NOVI-hankkeessa. Lähestymistapaa voidaan käyttää rakenteiden vibroakustiseen kehittämiseen mallinnuksella suunnittelun eri asteilla: konseptitasolla, kokonaisuuden suunnittelussa ja yksityiskohtaisessa suunnittelussa. Mallinnukseen perustuva suunnittelu tunnetusti vähentää yrityksen ja erehdyksen tuottamia kustannuksia ja suunnitteluprosessi voidaan näin ollen toteuttaa luotettavammin, nopeammin ja riskittömämmin. Ääniteknisesti erilaisten vaihtoehtojen kokeilu simuloimalla on myös helposti toteutettavissa. Esitettävä systemaattinen lähestymistapa on lisäksi hyödyllinen suunnitteluprosessin eri vaiheiden määrittämiseksi suunnittelun vuokaavion avulla, suunnitteluprosessin kaikkien mahdollisten vaiheiden tarpeellisuuden arvioimiseksi sekä suunnitteluprosessin kustannusten arvioimiseksi.

  AB - Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin on kehitetty VTT:llä NOVI-hankkeessa. Lähestymistapaa voidaan käyttää rakenteiden vibroakustiseen kehittämiseen mallinnuksella suunnittelun eri asteilla: konseptitasolla, kokonaisuuden suunnittelussa ja yksityiskohtaisessa suunnittelussa. Mallinnukseen perustuva suunnittelu tunnetusti vähentää yrityksen ja erehdyksen tuottamia kustannuksia ja suunnitteluprosessi voidaan näin ollen toteuttaa luotettavammin, nopeammin ja riskittömämmin. Ääniteknisesti erilaisten vaihtoehtojen kokeilu simuloimalla on myös helposti toteutettavissa. Esitettävä systemaattinen lähestymistapa on lisäksi hyödyllinen suunnitteluprosessin eri vaiheiden määrittämiseksi suunnittelun vuokaavion avulla, suunnitteluprosessin kaikkien mahdollisten vaiheiden tarpeellisuuden arvioimiseksi sekä suunnitteluprosessin kustannusten arvioimiseksi.

  M3 - Conference article in proceedings

  SP - 31

  EP - 34

  BT - Akustiikkapäivät 2015

  PB - Akustinen Seura ry

  ER -

  Uosukainen S. Systemaattinen lähestymistapa vibroakustiseen mallintamiseen ja simulointiin. In Akustiikkapäivät 2015. Akustinen Seura ry. 2015. p. 31-34