@book{bb294300fff849af838c142415d80d85,
title = "T{\"a}rkkelys biohajoavien elintarvikepakkausmateriaalien raaka-aineena: Kirjallisuuskatsaus",
abstract = "Pakkausten aiheuttamien ymp{\"a}rist{\"o}rasitusten v{\"a}hent{\"a}miseksi on k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} useita keinoja, joista biohajoavat pakkausmateriaalit ovat yksi mahdollisuus. T{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} ne kuitenkin ovat viel{\"a} hyvin rajallinen vaihtoehto. Ennen kuin biohajoavat pakkausmateriaalit, esim. t{\"a}rkkelykseen pohjautuvat materiaalit, ovat todellinen ratkaisu pakkausmateriaalij{\"a}tteiden v{\"a}hent{\"a}misess{\"a}, on teht{\"a}v{\"a} huomattavassa m{\"a}{\"a}rin kehitysty{\"o}t{\"a} ja ratkaistava useita ongelmia, joista esimerkkin{\"a} materiaalien vedenkeston parantaminen. T{\"a}ss{\"a} kirjallisuuskatsauksessa on k{\"a}sitelty t{\"a}rkkelyksen ominaisuuksia ja k{\"a}ytt{\"o}{\"a} muoveissa, sek{\"a} arvioitu kirjallisuudessa esitettyj{\"a} modifiointimenetelmi{\"a} elintarvikepakkausmateriaaleille asetettujen normien mukaisesti. EY:n direktiiveiss{\"a} ei viel{\"a} ole otettu huomioon biologisesti hajoavia muoveja omana erityisryhm{\"a}n{\"a}{\"a}n. On kuitenkin selv{\"a}{\"a}, ett{\"a} n{\"a}idenkin on t{\"a}ytett{\"a}v{\"a} elintarvikkeen kanssa kosketuksiin tulevilta materiaaleilta vaadittavat kriteerit.",
keywords = "starch, biopolymers, packaging material, biodegradation",
author = "Olavi Myllym{\"a}ki and Raija Ahvenainen and Thea Sipil{\"a}inen-Malm and Kaisa Poutanen",
year = "1993",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4360-2",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1466",
address = "Finland",
}