Täytteen rakentaminen talvella

Harri Mäkelä, Markku Tammirinne

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Käsitellään talonrakennuskohteissa talvella tehtävien täyttöjen suunnittelua, rakentamista ja laadunvalvontaa. Täytteen tiivistyvyyteen vaikuttavista tekijöistä tarkastellaan mm. ilmaston ja täytemateriaalin ominaisuuksien merkitystä. Talvitiivistyksen suunnittelussa huomioonotettavista seikoista käsitellään täytemateriaalin, kaluston, tiivistämistavan ja kerrospaksuuksien valintaa. Tiiviysvaatimukset esitetään suunnitelmissa määrättäväksi kohdekohtaisten olosuhteiden ja toiminnallisten vaatimusten perusteella. Täytteen rakentamista käsittelevässä osassa on tarkasteltu maapohjan ja täytteen jäätymistä ja sulattamista sekä talvityöhön sopivia täytteen levitys- ja tiivistämistapoja. Täytemateriaalin laadunvalvonta on jaettu ennakkokokeisiin ja kenttäkokeisiin, joita on käsitelty seikkaperäisesti. Täytteen rakentamisen laaduntarkkailua varten on annettu suositukset, jotka riippuvat kohdekohtaisista vaatimuksista, käytettävästä täytemateriaalista ja ilmasto-olosuhteista.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages85
ISBN (Print)951-38-1560-9
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number142
ISSN0358-5085

Fingerprint

cold season

Cite this

Mäkelä, H., & Tammirinne, M. (1982). Täytteen rakentaminen talvella. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 142
Mäkelä, Harri ; Tammirinne, Markku. / Täytteen rakentaminen talvella. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 85 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 142).
@book{9facc7b4bc1346cdb0541b7b0359d672,
title = "T{\"a}ytteen rakentaminen talvella",
abstract = "K{\"a}sitell{\"a}{\"a}n talonrakennuskohteissa talvella teht{\"a}vien t{\"a}ytt{\"o}jen suunnittelua, rakentamista ja laadunvalvontaa. T{\"a}ytteen tiivistyvyyteen vaikuttavista tekij{\"o}ist{\"a} tarkastellaan mm. ilmaston ja t{\"a}ytemateriaalin ominaisuuksien merkityst{\"a}. Talvitiivistyksen suunnittelussa huomioonotettavista seikoista k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n t{\"a}ytemateriaalin, kaluston, tiivist{\"a}mistavan ja kerrospaksuuksien valintaa. Tiiviysvaatimukset esitet{\"a}{\"a}n suunnitelmissa m{\"a}{\"a}r{\"a}tt{\"a}v{\"a}ksi kohdekohtaisten olosuhteiden ja toiminnallisten vaatimusten perusteella. T{\"a}ytteen rakentamista k{\"a}sittelev{\"a}ss{\"a} osassa on tarkasteltu maapohjan ja t{\"a}ytteen j{\"a}{\"a}tymist{\"a} ja sulattamista sek{\"a} talvity{\"o}h{\"o}n sopivia t{\"a}ytteen levitys- ja tiivist{\"a}mistapoja. T{\"a}ytemateriaalin laadunvalvonta on jaettu ennakkokokeisiin ja kentt{\"a}kokeisiin, joita on k{\"a}sitelty seikkaper{\"a}isesti. T{\"a}ytteen rakentamisen laaduntarkkailua varten on annettu suositukset, jotka riippuvat kohdekohtaisista vaatimuksista, k{\"a}ytett{\"a}v{\"a}st{\"a} t{\"a}ytemateriaalista ja ilmasto-olosuhteista.",
author = "Harri M{\"a}kel{\"a} and Markku Tammirinne",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1560-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "142",
address = "Finland",

}

Mäkelä, H & Tammirinne, M 1982, Täytteen rakentaminen talvella. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 142, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Täytteen rakentaminen talvella. / Mäkelä, Harri; Tammirinne, Markku.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 85 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 142).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Täytteen rakentaminen talvella

AU - Mäkelä, Harri

AU - Tammirinne, Markku

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Käsitellään talonrakennuskohteissa talvella tehtävien täyttöjen suunnittelua, rakentamista ja laadunvalvontaa. Täytteen tiivistyvyyteen vaikuttavista tekijöistä tarkastellaan mm. ilmaston ja täytemateriaalin ominaisuuksien merkitystä. Talvitiivistyksen suunnittelussa huomioonotettavista seikoista käsitellään täytemateriaalin, kaluston, tiivistämistavan ja kerrospaksuuksien valintaa. Tiiviysvaatimukset esitetään suunnitelmissa määrättäväksi kohdekohtaisten olosuhteiden ja toiminnallisten vaatimusten perusteella. Täytteen rakentamista käsittelevässä osassa on tarkasteltu maapohjan ja täytteen jäätymistä ja sulattamista sekä talvityöhön sopivia täytteen levitys- ja tiivistämistapoja. Täytemateriaalin laadunvalvonta on jaettu ennakkokokeisiin ja kenttäkokeisiin, joita on käsitelty seikkaperäisesti. Täytteen rakentamisen laaduntarkkailua varten on annettu suositukset, jotka riippuvat kohdekohtaisista vaatimuksista, käytettävästä täytemateriaalista ja ilmasto-olosuhteista.

AB - Käsitellään talonrakennuskohteissa talvella tehtävien täyttöjen suunnittelua, rakentamista ja laadunvalvontaa. Täytteen tiivistyvyyteen vaikuttavista tekijöistä tarkastellaan mm. ilmaston ja täytemateriaalin ominaisuuksien merkitystä. Talvitiivistyksen suunnittelussa huomioonotettavista seikoista käsitellään täytemateriaalin, kaluston, tiivistämistavan ja kerrospaksuuksien valintaa. Tiiviysvaatimukset esitetään suunnitelmissa määrättäväksi kohdekohtaisten olosuhteiden ja toiminnallisten vaatimusten perusteella. Täytteen rakentamista käsittelevässä osassa on tarkasteltu maapohjan ja täytteen jäätymistä ja sulattamista sekä talvityöhön sopivia täytteen levitys- ja tiivistämistapoja. Täytemateriaalin laadunvalvonta on jaettu ennakkokokeisiin ja kenttäkokeisiin, joita on käsitelty seikkaperäisesti. Täytteen rakentamisen laaduntarkkailua varten on annettu suositukset, jotka riippuvat kohdekohtaisista vaatimuksista, käytettävästä täytemateriaalista ja ilmasto-olosuhteista.

M3 - Report

SN - 951-38-1560-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Täytteen rakentaminen talvella

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mäkelä H, Tammirinne M. Täytteen rakentaminen talvella. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 85 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 142).