Taivutetut kevytorret

Lars-Henrik Heselius, Antti Helenius, Martti Mikkola

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tarkastellaan l-aukkoisten kylmämuovattujen avointen ohutseinäisten kevytpalkkien vääntöä ja taivutusta tasaisesti jakaantuneelle kuormalle. Palkkien kiinnitysaste vaihtelee kentässä. Tehtävä on ratkaistu käyttäen Wlassow'n kehittämää teoriaa. Teoreettisten tarkastelujen pohjalta on kehitetty yksinkertainen laskentamalli puristetun tai vapaan laipan ollessa tuettuna. Tuloksia verrataan l-aukkoisilla palkeilla suoritettuihin kokeisiin. Koetulosten ja teoreettisten tulosten suhde oli keskimäärin 1,01 ja vastaaavasti koetulosten ja laskentamallin antamien tulosten suhde 1,15.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages116
ISBN (Print)951-38-1916-7
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number275
ISSN0358-5085

Keywords

  • steel structures
  • beams
  • torsion tests
  • bendingcom
  • computation

Cite this

Heselius, L-H., Helenius, A., & Mikkola, M. (1984). Taivutetut kevytorret. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 275
Heselius, Lars-Henrik ; Helenius, Antti ; Mikkola, Martti. / Taivutetut kevytorret. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 116 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 275).
@book{15574aa161e74a0c99434c13224f3123,
title = "Taivutetut kevytorret",
abstract = "Tarkastellaan l-aukkoisten kylm{\"a}muovattujen avointen ohutsein{\"a}isten kevytpalkkien v{\"a}{\"a}nt{\"o}{\"a} ja taivutusta tasaisesti jakaantuneelle kuormalle. Palkkien kiinnitysaste vaihtelee kent{\"a}ss{\"a}. Teht{\"a}v{\"a} on ratkaistu k{\"a}ytt{\"a}en Wlassow'n kehitt{\"a}m{\"a}{\"a} teoriaa. Teoreettisten tarkastelujen pohjalta on kehitetty yksinkertainen laskentamalli puristetun tai vapaan laipan ollessa tuettuna. Tuloksia verrataan l-aukkoisilla palkeilla suoritettuihin kokeisiin. Koetulosten ja teoreettisten tulosten suhde oli keskim{\"a}{\"a}rin 1,01 ja vastaaavasti koetulosten ja laskentamallin antamien tulosten suhde 1,15.",
keywords = "steel structures, beams, torsion tests, bendingcom, computation",
author = "Lars-Henrik Heselius and Antti Helenius and Martti Mikkola",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1916-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "275",
address = "Finland",

}

Heselius, L-H, Helenius, A & Mikkola, M 1984, Taivutetut kevytorret. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 275, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Taivutetut kevytorret. / Heselius, Lars-Henrik; Helenius, Antti; Mikkola, Martti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 116 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 275).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Taivutetut kevytorret

AU - Heselius, Lars-Henrik

AU - Helenius, Antti

AU - Mikkola, Martti

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Tarkastellaan l-aukkoisten kylmämuovattujen avointen ohutseinäisten kevytpalkkien vääntöä ja taivutusta tasaisesti jakaantuneelle kuormalle. Palkkien kiinnitysaste vaihtelee kentässä. Tehtävä on ratkaistu käyttäen Wlassow'n kehittämää teoriaa. Teoreettisten tarkastelujen pohjalta on kehitetty yksinkertainen laskentamalli puristetun tai vapaan laipan ollessa tuettuna. Tuloksia verrataan l-aukkoisilla palkeilla suoritettuihin kokeisiin. Koetulosten ja teoreettisten tulosten suhde oli keskimäärin 1,01 ja vastaaavasti koetulosten ja laskentamallin antamien tulosten suhde 1,15.

AB - Tarkastellaan l-aukkoisten kylmämuovattujen avointen ohutseinäisten kevytpalkkien vääntöä ja taivutusta tasaisesti jakaantuneelle kuormalle. Palkkien kiinnitysaste vaihtelee kentässä. Tehtävä on ratkaistu käyttäen Wlassow'n kehittämää teoriaa. Teoreettisten tarkastelujen pohjalta on kehitetty yksinkertainen laskentamalli puristetun tai vapaan laipan ollessa tuettuna. Tuloksia verrataan l-aukkoisilla palkeilla suoritettuihin kokeisiin. Koetulosten ja teoreettisten tulosten suhde oli keskimäärin 1,01 ja vastaaavasti koetulosten ja laskentamallin antamien tulosten suhde 1,15.

KW - steel structures

KW - beams

KW - torsion tests

KW - bendingcom

KW - computation

M3 - Report

SN - 951-38-1916-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Taivutetut kevytorret

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Heselius L-H, Helenius A, Mikkola M. Taivutetut kevytorret. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 116 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 275).