Talonrakennuksen routasuojausohjeet

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Talonrakennuksen routasuojausohjeissa esitetään menetelmiä routasuojauksen mitoittamista ja rakentamista varten. Ohjeita noudatetaan lämmitettävien rakennusten ja kylmien rakennusten ja rakenteiden roudatonta perustussyvyyttä ja perustusten työnaikaista ja pysyvää routasuojausta määritettä¬essä sekä piha alueiden routasuojauksen suunnittelussa. Ohjeissa esitetään routasuojauksen mitoituksessa tarvittavat lähtötiedot ja niiden määrittäminen. Pohjatutkimustietojen avulla määritetään maalajin routivuuteen perustuva routasuo¬jaustarve. Ilmastotekijöiden, perustustavan ja perustusraken¬teen sekä rakennuksen sisälämpötilan perusteella mitoitetaan roudaton perustussyvyys tai riittävä routasuojaus. Ohjeissa esitetään myös lämpimän rakennuksen routasuojauksen mitoitus lämmöneristysmääräyksiä tiukemmin eristetyille, ns. matalaenergiataloratkaisuihin perustuville, alapohjille. Kylmien rakennusten ja rakenteiden routasuojaustarpeen määräävät il¬mastotekijät. Rakennusten perustusten kuivatuksen ja salaojituksen periaatteet sekä salaojakaivojen routasuojausmenetelmät esitetään. Piha alueiden päällysrakenteen routasuojaus mitoitetaan ilmastotekijöiden, pohjamaan laadun ja piha alu¬eelle sallittavan routanousun suuruuden mukaan. Talonrakennuk¬sen työnaikaisen routasuojauksen mitoitus sekä maapohjan su¬lattamiseen ja sulana pitämiseen soveltuvat lämmitysmenetelmät esitetään. Routasuojaukseen ja lämmöneristykseen käytettäville materiaaleille annetaan erilaisiin käyttöolosuhteisiin suunnittelulämmönjohtavuusarvot.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  PublisherRakennustieto oy
  Number of pages96
  Edition2. uud.
  ISBN (Print)978-951-682-851-3
  Publication statusPublished - 2007
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Cite this

  Kivikoski, H., Juvankoski, M., & Saarelainen, S. (2007). Talonrakennuksen routasuojausohjeet. (2. uud. ed.) Helsinki: Rakennustieto oy.
  Kivikoski, Harri ; Juvankoski, Markku ; Saarelainen, Seppo. / Talonrakennuksen routasuojausohjeet. 2. uud. ed. Helsinki : Rakennustieto oy, 2007. 96 p.
  @book{a59cc31531de49a083beb8cf99387343,
  title = "Talonrakennuksen routasuojausohjeet",
  abstract = "Talonrakennuksen routasuojausohjeissa esitet{\"a}{\"a}n menetelmi{\"a} routasuojauksen mitoittamista ja rakentamista varten. Ohjeita noudatetaan l{\"a}mmitett{\"a}vien rakennusten ja kylmien rakennusten ja rakenteiden roudatonta perustussyvyytt{\"a} ja perustusten ty{\"o}naikaista ja pysyv{\"a}{\"a} routasuojausta m{\"a}{\"a}ritett{\"a}¬ess{\"a} sek{\"a} piha alueiden routasuojauksen suunnittelussa. Ohjeissa esitet{\"a}{\"a}n routasuojauksen mitoituksessa tarvittavat l{\"a}ht{\"o}tiedot ja niiden m{\"a}{\"a}ritt{\"a}minen. Pohjatutkimustietojen avulla m{\"a}{\"a}ritet{\"a}{\"a}n maalajin routivuuteen perustuva routasuo¬jaustarve. Ilmastotekij{\"o}iden, perustustavan ja perustusraken¬teen sek{\"a} rakennuksen sis{\"a}l{\"a}mp{\"o}tilan perusteella mitoitetaan roudaton perustussyvyys tai riitt{\"a}v{\"a} routasuojaus. Ohjeissa esitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s l{\"a}mpim{\"a}n rakennuksen routasuojauksen mitoitus l{\"a}mm{\"o}neristysm{\"a}{\"a}r{\"a}yksi{\"a} tiukemmin eristetyille, ns. matalaenergiataloratkaisuihin perustuville, alapohjille. Kylmien rakennusten ja rakenteiden routasuojaustarpeen m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a}v{\"a}t il¬mastotekij{\"a}t. Rakennusten perustusten kuivatuksen ja salaojituksen periaatteet sek{\"a} salaojakaivojen routasuojausmenetelm{\"a}t esitet{\"a}{\"a}n. Piha alueiden p{\"a}{\"a}llysrakenteen routasuojaus mitoitetaan ilmastotekij{\"o}iden, pohjamaan laadun ja piha alu¬eelle sallittavan routanousun suuruuden mukaan. Talonrakennuk¬sen ty{\"o}naikaisen routasuojauksen mitoitus sek{\"a} maapohjan su¬lattamiseen ja sulana pit{\"a}miseen soveltuvat l{\"a}mmitysmenetelm{\"a}t esitet{\"a}{\"a}n. Routasuojaukseen ja l{\"a}mm{\"o}neristykseen k{\"a}ytett{\"a}ville materiaaleille annetaan erilaisiin k{\"a}ytt{\"o}olosuhteisiin suunnittelul{\"a}mm{\"o}njohtavuusarvot.",
  author = "Harri Kivikoski and Markku Juvankoski and Seppo Saarelainen",
  year = "2007",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-951-682-851-3",
  publisher = "Rakennustieto oy",
  address = "Finland",
  edition = "2. uud.",

  }

  Kivikoski, H, Juvankoski, M & Saarelainen, S 2007, Talonrakennuksen routasuojausohjeet. 2. uud. edn, Rakennustieto oy, Helsinki.

  Talonrakennuksen routasuojausohjeet. / Kivikoski, Harri; Juvankoski, Markku; Saarelainen, Seppo.

  2. uud. ed. Helsinki : Rakennustieto oy, 2007. 96 p.

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Talonrakennuksen routasuojausohjeet

  AU - Kivikoski, Harri

  AU - Juvankoski, Markku

  AU - Saarelainen, Seppo

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Talonrakennuksen routasuojausohjeissa esitetään menetelmiä routasuojauksen mitoittamista ja rakentamista varten. Ohjeita noudatetaan lämmitettävien rakennusten ja kylmien rakennusten ja rakenteiden roudatonta perustussyvyyttä ja perustusten työnaikaista ja pysyvää routasuojausta määritettä¬essä sekä piha alueiden routasuojauksen suunnittelussa. Ohjeissa esitetään routasuojauksen mitoituksessa tarvittavat lähtötiedot ja niiden määrittäminen. Pohjatutkimustietojen avulla määritetään maalajin routivuuteen perustuva routasuo¬jaustarve. Ilmastotekijöiden, perustustavan ja perustusraken¬teen sekä rakennuksen sisälämpötilan perusteella mitoitetaan roudaton perustussyvyys tai riittävä routasuojaus. Ohjeissa esitetään myös lämpimän rakennuksen routasuojauksen mitoitus lämmöneristysmääräyksiä tiukemmin eristetyille, ns. matalaenergiataloratkaisuihin perustuville, alapohjille. Kylmien rakennusten ja rakenteiden routasuojaustarpeen määräävät il¬mastotekijät. Rakennusten perustusten kuivatuksen ja salaojituksen periaatteet sekä salaojakaivojen routasuojausmenetelmät esitetään. Piha alueiden päällysrakenteen routasuojaus mitoitetaan ilmastotekijöiden, pohjamaan laadun ja piha alu¬eelle sallittavan routanousun suuruuden mukaan. Talonrakennuk¬sen työnaikaisen routasuojauksen mitoitus sekä maapohjan su¬lattamiseen ja sulana pitämiseen soveltuvat lämmitysmenetelmät esitetään. Routasuojaukseen ja lämmöneristykseen käytettäville materiaaleille annetaan erilaisiin käyttöolosuhteisiin suunnittelulämmönjohtavuusarvot.

  AB - Talonrakennuksen routasuojausohjeissa esitetään menetelmiä routasuojauksen mitoittamista ja rakentamista varten. Ohjeita noudatetaan lämmitettävien rakennusten ja kylmien rakennusten ja rakenteiden roudatonta perustussyvyyttä ja perustusten työnaikaista ja pysyvää routasuojausta määritettä¬essä sekä piha alueiden routasuojauksen suunnittelussa. Ohjeissa esitetään routasuojauksen mitoituksessa tarvittavat lähtötiedot ja niiden määrittäminen. Pohjatutkimustietojen avulla määritetään maalajin routivuuteen perustuva routasuo¬jaustarve. Ilmastotekijöiden, perustustavan ja perustusraken¬teen sekä rakennuksen sisälämpötilan perusteella mitoitetaan roudaton perustussyvyys tai riittävä routasuojaus. Ohjeissa esitetään myös lämpimän rakennuksen routasuojauksen mitoitus lämmöneristysmääräyksiä tiukemmin eristetyille, ns. matalaenergiataloratkaisuihin perustuville, alapohjille. Kylmien rakennusten ja rakenteiden routasuojaustarpeen määräävät il¬mastotekijät. Rakennusten perustusten kuivatuksen ja salaojituksen periaatteet sekä salaojakaivojen routasuojausmenetelmät esitetään. Piha alueiden päällysrakenteen routasuojaus mitoitetaan ilmastotekijöiden, pohjamaan laadun ja piha alu¬eelle sallittavan routanousun suuruuden mukaan. Talonrakennuk¬sen työnaikaisen routasuojauksen mitoitus sekä maapohjan su¬lattamiseen ja sulana pitämiseen soveltuvat lämmitysmenetelmät esitetään. Routasuojaukseen ja lämmöneristykseen käytettäville materiaaleille annetaan erilaisiin käyttöolosuhteisiin suunnittelulämmönjohtavuusarvot.

  M3 - Report

  SN - 978-951-682-851-3

  BT - Talonrakennuksen routasuojausohjeet

  PB - Rakennustieto oy

  CY - Helsinki

  ER -

  Kivikoski H, Juvankoski M, Saarelainen S. Talonrakennuksen routasuojausohjeet. 2. uud. ed. Helsinki: Rakennustieto oy, 2007. 96 p.