Talonrakennustyömaan tietokoneavusteinen projektinsuunnittelu ja -ohjaus

Pentti Kauppinen, Juha Ratvio, Jukka Mertanen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Uusi tietotekniikka antaa mahdollisuuden kehittää talonrakennustyömaan projektinsuunnittelua ja -ohjausta perinteisten keskitettyjen atk-järjestelmien jälkiseurantaluonteisesta toiminnasta tietojen syntymis- ja tarvepaikalla aktiivisemmin tai tehokkaammin tapahtuvaksi. Tietotekniikkaa voidaan käyttää hyväksi rakennustyömaalla mm. aikataulu-, kustannus- ja resurssisuunnittelussa ja -optimoinnissa, työmaasuunnitelmien teossa, tietokoneella tehtyjen piirustusten tallennuksessa ja kopioinnissa, standardien, määräysten ja ohjeiden tallennuksessa kone- ja laiteautomaation yhteydessä. Laitteistot ja tiedonsiirto toimivat jo nyt. Eniten pitäisi edistää atk-järjestelmien yhteensovittamista ja erityisesti kehittää ohjelmistoa. Uusia helppokäyttöisiä, selkeätä grafiikkaa tulostavia ja suomenkielisiä ohjelmistoja tarvitaan mm. seuraavilla alueilla: tuotannon kustannusmallit ja kustannusennusteet, kustannus- ja aikatauluoptimointi, työ- ja aikataulusuunnittelu ja materiaali-, laite- ja tarvikehallinto.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages52
ISBN (Print)951-38-2239-7
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number409
ISSN0358-5085

Fingerprint

planning

Keywords

  • CAD
  • computer aided design
  • construction
  • project planning
  • project control
  • construction management

Cite this

Kauppinen, P., Ratvio, J., & Mertanen, J. (1985). Talonrakennustyömaan tietokoneavusteinen projektinsuunnittelu ja -ohjaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 409
Kauppinen, Pentti ; Ratvio, Juha ; Mertanen, Jukka. / Talonrakennustyömaan tietokoneavusteinen projektinsuunnittelu ja -ohjaus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 409).
@book{51b7babef49646278837b09e7b0967d5,
title = "Talonrakennusty{\"o}maan tietokoneavusteinen projektinsuunnittelu ja -ohjaus",
abstract = "Uusi tietotekniikka antaa mahdollisuuden kehitt{\"a}{\"a} talonrakennusty{\"o}maan projektinsuunnittelua ja -ohjausta perinteisten keskitettyjen atk-j{\"a}rjestelmien j{\"a}lkiseurantaluonteisesta toiminnasta tietojen syntymis- ja tarvepaikalla aktiivisemmin tai tehokkaammin tapahtuvaksi. Tietotekniikkaa voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} hyv{\"a}ksi rakennusty{\"o}maalla mm. aikataulu-, kustannus- ja resurssisuunnittelussa ja -optimoinnissa, ty{\"o}maasuunnitelmien teossa, tietokoneella tehtyjen piirustusten tallennuksessa ja kopioinnissa, standardien, m{\"a}{\"a}r{\"a}ysten ja ohjeiden tallennuksessa kone- ja laiteautomaation yhteydess{\"a}. Laitteistot ja tiedonsiirto toimivat jo nyt. Eniten pit{\"a}isi edist{\"a}{\"a} atk-j{\"a}rjestelmien yhteensovittamista ja erityisesti kehitt{\"a}{\"a} ohjelmistoa. Uusia helppok{\"a}ytt{\"o}isi{\"a}, selke{\"a}t{\"a} grafiikkaa tulostavia ja suomenkielisi{\"a} ohjelmistoja tarvitaan mm. seuraavilla alueilla: tuotannon kustannusmallit ja kustannusennusteet, kustannus- ja aikatauluoptimointi, ty{\"o}- ja aikataulusuunnittelu ja materiaali-, laite- ja tarvikehallinto.",
keywords = "CAD, computer aided design, construction, project planning, project control, construction management",
author = "Pentti Kauppinen and Juha Ratvio and Jukka Mertanen",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2239-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "409",
address = "Finland",

}

Kauppinen, P, Ratvio, J & Mertanen, J 1985, Talonrakennustyömaan tietokoneavusteinen projektinsuunnittelu ja -ohjaus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 409, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Talonrakennustyömaan tietokoneavusteinen projektinsuunnittelu ja -ohjaus. / Kauppinen, Pentti; Ratvio, Juha; Mertanen, Jukka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 409).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Talonrakennustyömaan tietokoneavusteinen projektinsuunnittelu ja -ohjaus

AU - Kauppinen, Pentti

AU - Ratvio, Juha

AU - Mertanen, Jukka

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Uusi tietotekniikka antaa mahdollisuuden kehittää talonrakennustyömaan projektinsuunnittelua ja -ohjausta perinteisten keskitettyjen atk-järjestelmien jälkiseurantaluonteisesta toiminnasta tietojen syntymis- ja tarvepaikalla aktiivisemmin tai tehokkaammin tapahtuvaksi. Tietotekniikkaa voidaan käyttää hyväksi rakennustyömaalla mm. aikataulu-, kustannus- ja resurssisuunnittelussa ja -optimoinnissa, työmaasuunnitelmien teossa, tietokoneella tehtyjen piirustusten tallennuksessa ja kopioinnissa, standardien, määräysten ja ohjeiden tallennuksessa kone- ja laiteautomaation yhteydessä. Laitteistot ja tiedonsiirto toimivat jo nyt. Eniten pitäisi edistää atk-järjestelmien yhteensovittamista ja erityisesti kehittää ohjelmistoa. Uusia helppokäyttöisiä, selkeätä grafiikkaa tulostavia ja suomenkielisiä ohjelmistoja tarvitaan mm. seuraavilla alueilla: tuotannon kustannusmallit ja kustannusennusteet, kustannus- ja aikatauluoptimointi, työ- ja aikataulusuunnittelu ja materiaali-, laite- ja tarvikehallinto.

AB - Uusi tietotekniikka antaa mahdollisuuden kehittää talonrakennustyömaan projektinsuunnittelua ja -ohjausta perinteisten keskitettyjen atk-järjestelmien jälkiseurantaluonteisesta toiminnasta tietojen syntymis- ja tarvepaikalla aktiivisemmin tai tehokkaammin tapahtuvaksi. Tietotekniikkaa voidaan käyttää hyväksi rakennustyömaalla mm. aikataulu-, kustannus- ja resurssisuunnittelussa ja -optimoinnissa, työmaasuunnitelmien teossa, tietokoneella tehtyjen piirustusten tallennuksessa ja kopioinnissa, standardien, määräysten ja ohjeiden tallennuksessa kone- ja laiteautomaation yhteydessä. Laitteistot ja tiedonsiirto toimivat jo nyt. Eniten pitäisi edistää atk-järjestelmien yhteensovittamista ja erityisesti kehittää ohjelmistoa. Uusia helppokäyttöisiä, selkeätä grafiikkaa tulostavia ja suomenkielisiä ohjelmistoja tarvitaan mm. seuraavilla alueilla: tuotannon kustannusmallit ja kustannusennusteet, kustannus- ja aikatauluoptimointi, työ- ja aikataulusuunnittelu ja materiaali-, laite- ja tarvikehallinto.

KW - CAD

KW - computer aided design

KW - construction

KW - project planning

KW - project control

KW - construction management

M3 - Report

SN - 951-38-2239-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Talonrakennustyömaan tietokoneavusteinen projektinsuunnittelu ja -ohjaus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kauppinen P, Ratvio J, Mertanen J. Talonrakennustyömaan tietokoneavusteinen projektinsuunnittelu ja -ohjaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 409).