Tapahtumapohjainen simulointi jyrsinturvetuotannossa

Kari Hillebrand, Teuvo Paappanen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa on kuvattu numeerisen simuloinnin käyttöä turvetuotantotutkimuksessa. Simulointia on sovellettu Hakuturvetuotantomenetelmään, joka on nykyään yleisin Suomessa käytettävistä jyrsinturpeen tuotantomenetelmistä. Simulointikielenä on käytetty SLAM II -simulointikieltä. Simulointimallin runkona toimii turpeen kosteus, joka muuttuu kuivatusjaksojen aikana. Kosteuden muutokseen voidaan kytkeä eri tuotantotapahtumat, joita ovat jyrsintä, kääntäminen, karheaminen ja kokoaminen. Tuotanto koostuu jaksoittaisesti toistuvista satokierroista. Tuotantosysteemistä tehdyn simulointimallin avulla on mahdollista tarkastella turvetuotantoa jatkuvana prosessina sekä tutkia tuotantoon vaikuttavia tekijöitä erillisinä, mikä ei kenttäolosuhteissa ole helppoa suuren muuttujajoukon takia. Simulointimallin avulla on tutkittu mm. resurssien lukumäärien, konerikkojen sekä sääolosuhteiden vaikutusta tuotantoketjun läpimenoaikaan.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages66
ISBN (Print)951-38-3494-8
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1013
ISSN0358-5085

Fingerprint

peat

Keywords

  • milled peat
  • production
  • numerical simulation
  • simulation languages
  • SLAM II

Cite this

Hillebrand, K., & Paappanen, T. (1989). Tapahtumapohjainen simulointi jyrsinturvetuotannossa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1013
Hillebrand, Kari ; Paappanen, Teuvo. / Tapahtumapohjainen simulointi jyrsinturvetuotannossa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 66 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1013).
@book{bc0535d824cc48b1b1532774716adca6,
title = "Tapahtumapohjainen simulointi jyrsinturvetuotannossa",
abstract = "Julkaisussa on kuvattu numeerisen simuloinnin k{\"a}ytt{\"o}{\"a} turvetuotantotutkimuksessa. Simulointia on sovellettu Hakuturvetuotantomenetelm{\"a}{\"a}n, joka on nyky{\"a}{\"a}n yleisin Suomessa k{\"a}ytett{\"a}vist{\"a} jyrsinturpeen tuotantomenetelmist{\"a}. Simulointikielen{\"a} on k{\"a}ytetty SLAM II -simulointikielt{\"a}. Simulointimallin runkona toimii turpeen kosteus, joka muuttuu kuivatusjaksojen aikana. Kosteuden muutokseen voidaan kytke{\"a} eri tuotantotapahtumat, joita ovat jyrsint{\"a}, k{\"a}{\"a}nt{\"a}minen, karheaminen ja kokoaminen. Tuotanto koostuu jaksoittaisesti toistuvista satokierroista. Tuotantosysteemist{\"a} tehdyn simulointimallin avulla on mahdollista tarkastella turvetuotantoa jatkuvana prosessina sek{\"a} tutkia tuotantoon vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a} erillisin{\"a}, mik{\"a} ei kentt{\"a}olosuhteissa ole helppoa suuren muuttujajoukon takia. Simulointimallin avulla on tutkittu mm. resurssien lukum{\"a}{\"a}rien, konerikkojen sek{\"a} s{\"a}{\"a}olosuhteiden vaikutusta tuotantoketjun l{\"a}pimenoaikaan.",
keywords = "milled peat, production, numerical simulation, simulation languages, SLAM II",
author = "Kari Hillebrand and Teuvo Paappanen",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3494-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1013",
address = "Finland",

}

Hillebrand, K & Paappanen, T 1989, Tapahtumapohjainen simulointi jyrsinturvetuotannossa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1013, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Tapahtumapohjainen simulointi jyrsinturvetuotannossa. / Hillebrand, Kari; Paappanen, Teuvo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 66 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1013).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Tapahtumapohjainen simulointi jyrsinturvetuotannossa

AU - Hillebrand, Kari

AU - Paappanen, Teuvo

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Julkaisussa on kuvattu numeerisen simuloinnin käyttöä turvetuotantotutkimuksessa. Simulointia on sovellettu Hakuturvetuotantomenetelmään, joka on nykyään yleisin Suomessa käytettävistä jyrsinturpeen tuotantomenetelmistä. Simulointikielenä on käytetty SLAM II -simulointikieltä. Simulointimallin runkona toimii turpeen kosteus, joka muuttuu kuivatusjaksojen aikana. Kosteuden muutokseen voidaan kytkeä eri tuotantotapahtumat, joita ovat jyrsintä, kääntäminen, karheaminen ja kokoaminen. Tuotanto koostuu jaksoittaisesti toistuvista satokierroista. Tuotantosysteemistä tehdyn simulointimallin avulla on mahdollista tarkastella turvetuotantoa jatkuvana prosessina sekä tutkia tuotantoon vaikuttavia tekijöitä erillisinä, mikä ei kenttäolosuhteissa ole helppoa suuren muuttujajoukon takia. Simulointimallin avulla on tutkittu mm. resurssien lukumäärien, konerikkojen sekä sääolosuhteiden vaikutusta tuotantoketjun läpimenoaikaan.

AB - Julkaisussa on kuvattu numeerisen simuloinnin käyttöä turvetuotantotutkimuksessa. Simulointia on sovellettu Hakuturvetuotantomenetelmään, joka on nykyään yleisin Suomessa käytettävistä jyrsinturpeen tuotantomenetelmistä. Simulointikielenä on käytetty SLAM II -simulointikieltä. Simulointimallin runkona toimii turpeen kosteus, joka muuttuu kuivatusjaksojen aikana. Kosteuden muutokseen voidaan kytkeä eri tuotantotapahtumat, joita ovat jyrsintä, kääntäminen, karheaminen ja kokoaminen. Tuotanto koostuu jaksoittaisesti toistuvista satokierroista. Tuotantosysteemistä tehdyn simulointimallin avulla on mahdollista tarkastella turvetuotantoa jatkuvana prosessina sekä tutkia tuotantoon vaikuttavia tekijöitä erillisinä, mikä ei kenttäolosuhteissa ole helppoa suuren muuttujajoukon takia. Simulointimallin avulla on tutkittu mm. resurssien lukumäärien, konerikkojen sekä sääolosuhteiden vaikutusta tuotantoketjun läpimenoaikaan.

KW - milled peat

KW - production

KW - numerical simulation

KW - simulation languages

KW - SLAM II

M3 - Report

SN - 951-38-3494-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Tapahtumapohjainen simulointi jyrsinturvetuotannossa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Hillebrand K, Paappanen T. Tapahtumapohjainen simulointi jyrsinturvetuotannossa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 66 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1013).