Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 1 (4); Suunnittelun vaiheet

Tony Rosqvist, Markku Reunanen, Kari Laakso

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Kunnossapidolla on keskeinen rooli laitoksen tuotannollisten, taloudellisten ja turvallisuuden kannalta tärkeiden tavoitteiden saavuttamisessa. Kunnossapidon suunnittelu on taitolaji jossa yhdistyy strateginen suunnittelu ja vahva tekninen osaaminen. Oikeaoppinen kunnossapidon suunnittelu hyödyntää kertynyttä käyttökokemusta niin, että kunnossapidolle asetetut tavoitteet ovat linjassa laitoksen strategisiin tavoitteisiin. Tämä ei ole helppo tehtävä. Tavoiteohjatun kunnossapidon suunnittelumenetelmän päämääränä on tuottaa kunnossapito-ohjelma, joka vastaa laitoksen johdon riskisuhtautumista asetettuihin tavoitteisiin nähden. Menetelmä 'pakottaa' johdon tekemään riskipäätöksiä - mutta hallitusti.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)28-31
  JournalPromaint
  Volume23
  Issue number1/2009
  Publication statusPublished - 2009
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  Rosqvist, T., Reunanen, M., & Laakso, K. (2009). Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 1 (4); Suunnittelun vaiheet. Promaint, 23(1/2009), 28-31 .
  Rosqvist, Tony ; Reunanen, Markku ; Laakso, Kari. / Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 1 (4); Suunnittelun vaiheet. In: Promaint. 2009 ; Vol. 23, No. 1/2009. pp. 28-31 .
  @article{02f2461aba644e939814855584dc8681,
  title = "Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 1 (4); Suunnittelun vaiheet",
  abstract = "Kunnossapidolla on keskeinen rooli laitoksen tuotannollisten, taloudellisten ja turvallisuuden kannalta t{\"a}rkeiden tavoitteiden saavuttamisessa. Kunnossapidon suunnittelu on taitolaji jossa yhdistyy strateginen suunnittelu ja vahva tekninen osaaminen. Oikeaoppinen kunnossapidon suunnittelu hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} kertynytt{\"a} k{\"a}ytt{\"o}kokemusta niin, ett{\"a} kunnossapidolle asetetut tavoitteet ovat linjassa laitoksen strategisiin tavoitteisiin. T{\"a}m{\"a} ei ole helppo teht{\"a}v{\"a}. Tavoiteohjatun kunnossapidon suunnittelumenetelm{\"a}n p{\"a}{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}n{\"a} on tuottaa kunnossapito-ohjelma, joka vastaa laitoksen johdon riskisuhtautumista asetettuihin tavoitteisiin n{\"a}hden. Menetelm{\"a} 'pakottaa' johdon tekem{\"a}{\"a}n riskip{\"a}{\"a}t{\"o}ksi{\"a} - mutta hallitusti.",
  author = "Tony Rosqvist and Markku Reunanen and Kari Laakso",
  note = "Project code: 7426",
  year = "2009",
  language = "Finnish",
  volume = "23",
  pages = "28--31",
  journal = "Promaint",
  issn = "1797-2000",
  publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
  number = "1/2009",

  }

  Rosqvist, T, Reunanen, M & Laakso, K 2009, 'Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 1 (4); Suunnittelun vaiheet', Promaint, vol. 23, no. 1/2009, pp. 28-31 .

  Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 1 (4); Suunnittelun vaiheet. / Rosqvist, Tony; Reunanen, Markku; Laakso, Kari.

  In: Promaint, Vol. 23, No. 1/2009, 2009, p. 28-31 .

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 1 (4); Suunnittelun vaiheet

  AU - Rosqvist, Tony

  AU - Reunanen, Markku

  AU - Laakso, Kari

  N1 - Project code: 7426

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Kunnossapidolla on keskeinen rooli laitoksen tuotannollisten, taloudellisten ja turvallisuuden kannalta tärkeiden tavoitteiden saavuttamisessa. Kunnossapidon suunnittelu on taitolaji jossa yhdistyy strateginen suunnittelu ja vahva tekninen osaaminen. Oikeaoppinen kunnossapidon suunnittelu hyödyntää kertynyttä käyttökokemusta niin, että kunnossapidolle asetetut tavoitteet ovat linjassa laitoksen strategisiin tavoitteisiin. Tämä ei ole helppo tehtävä. Tavoiteohjatun kunnossapidon suunnittelumenetelmän päämääränä on tuottaa kunnossapito-ohjelma, joka vastaa laitoksen johdon riskisuhtautumista asetettuihin tavoitteisiin nähden. Menetelmä 'pakottaa' johdon tekemään riskipäätöksiä - mutta hallitusti.

  AB - Kunnossapidolla on keskeinen rooli laitoksen tuotannollisten, taloudellisten ja turvallisuuden kannalta tärkeiden tavoitteiden saavuttamisessa. Kunnossapidon suunnittelu on taitolaji jossa yhdistyy strateginen suunnittelu ja vahva tekninen osaaminen. Oikeaoppinen kunnossapidon suunnittelu hyödyntää kertynyttä käyttökokemusta niin, että kunnossapidolle asetetut tavoitteet ovat linjassa laitoksen strategisiin tavoitteisiin. Tämä ei ole helppo tehtävä. Tavoiteohjatun kunnossapidon suunnittelumenetelmän päämääränä on tuottaa kunnossapito-ohjelma, joka vastaa laitoksen johdon riskisuhtautumista asetettuihin tavoitteisiin nähden. Menetelmä 'pakottaa' johdon tekemään riskipäätöksiä - mutta hallitusti.

  M3 - Article

  VL - 23

  SP - 28

  EP - 31

  JO - Promaint

  JF - Promaint

  SN - 1797-2000

  IS - 1/2009

  ER -

  Rosqvist T, Reunanen M, Laakso K. Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 1 (4); Suunnittelun vaiheet. Promaint. 2009;23(1/2009):28-31 .