Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe

Tony Rosqvist, Markku Reunanen, Kari Laakso

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Tavoiteohjatun kunnossapidon keskeinen suunnitteluvaihe on kunnossapitoluokittelu. Tässä pyrkimyksenä on määrittää kullekin laitepaikalle sen kunnossapitoluokka vikakriittisyyden perusteella. Vikakriittisyys tarkoittaa laitepaikalla mahdollisesti esiintyviä toiminnallisia vikoja, joilla on merkittäviä laitostason seurauksia esimerkiksi turvallisuuden ja tuotannon suhteen, sekä myös välittömiä vahinkokustannuksia, jotka laitteesta riippuen voivat olla hyvinkin suuria. Vikakriittinen laitepaikka laitteineen on ehdokas ylempiin kunnossapitoluokkiin. Onnistunut kunnossapitoluokittelu ohjaa kunnossapitotehtävien valintaa ja suunnittelua laitteille, koska jokaiseen luokkaan liittyy johdon riskisuhtautumista heijastava konkreettinen vaatimusmäärittely laitteen toimintavarmuudelle tai kunnossapidon kustannustehokkuudelle.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)28-31
  JournalPromaint
  Volume23
  Issue number4
  Publication statusPublished - 2009
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  Rosqvist, T., Reunanen, M., & Laakso, K. (2009). Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe. Promaint, 23(4), 28-31 .
  Rosqvist, Tony ; Reunanen, Markku ; Laakso, Kari. / Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe. In: Promaint. 2009 ; Vol. 23, No. 4. pp. 28-31 .
  @article{72c7149848104f519a867ada5579beb3,
  title = "Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe",
  abstract = "Tavoiteohjatun kunnossapidon keskeinen suunnitteluvaihe on kunnossapitoluokittelu. T{\"a}ss{\"a} pyrkimyksen{\"a} on m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} kullekin laitepaikalle sen kunnossapitoluokka vikakriittisyyden perusteella. Vikakriittisyys tarkoittaa laitepaikalla mahdollisesti esiintyvi{\"a} toiminnallisia vikoja, joilla on merkitt{\"a}vi{\"a} laitostason seurauksia esimerkiksi turvallisuuden ja tuotannon suhteen, sek{\"a} my{\"o}s v{\"a}litt{\"o}mi{\"a} vahinkokustannuksia, jotka laitteesta riippuen voivat olla hyvinkin suuria. Vikakriittinen laitepaikka laitteineen on ehdokas ylempiin kunnossapitoluokkiin. Onnistunut kunnossapitoluokittelu ohjaa kunnossapitoteht{\"a}vien valintaa ja suunnittelua laitteille, koska jokaiseen luokkaan liittyy johdon riskisuhtautumista heijastava konkreettinen vaatimusm{\"a}{\"a}rittely laitteen toimintavarmuudelle tai kunnossapidon kustannustehokkuudelle.",
  author = "Tony Rosqvist and Markku Reunanen and Kari Laakso",
  note = "Project code: 7426",
  year = "2009",
  language = "Finnish",
  volume = "23",
  pages = "28--31",
  journal = "Promaint",
  issn = "1797-2000",
  publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
  number = "4",

  }

  Rosqvist, T, Reunanen, M & Laakso, K 2009, 'Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe', Promaint, vol. 23, no. 4, pp. 28-31 .

  Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe. / Rosqvist, Tony; Reunanen, Markku; Laakso, Kari.

  In: Promaint, Vol. 23, No. 4, 2009, p. 28-31 .

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe

  AU - Rosqvist, Tony

  AU - Reunanen, Markku

  AU - Laakso, Kari

  N1 - Project code: 7426

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Tavoiteohjatun kunnossapidon keskeinen suunnitteluvaihe on kunnossapitoluokittelu. Tässä pyrkimyksenä on määrittää kullekin laitepaikalle sen kunnossapitoluokka vikakriittisyyden perusteella. Vikakriittisyys tarkoittaa laitepaikalla mahdollisesti esiintyviä toiminnallisia vikoja, joilla on merkittäviä laitostason seurauksia esimerkiksi turvallisuuden ja tuotannon suhteen, sekä myös välittömiä vahinkokustannuksia, jotka laitteesta riippuen voivat olla hyvinkin suuria. Vikakriittinen laitepaikka laitteineen on ehdokas ylempiin kunnossapitoluokkiin. Onnistunut kunnossapitoluokittelu ohjaa kunnossapitotehtävien valintaa ja suunnittelua laitteille, koska jokaiseen luokkaan liittyy johdon riskisuhtautumista heijastava konkreettinen vaatimusmäärittely laitteen toimintavarmuudelle tai kunnossapidon kustannustehokkuudelle.

  AB - Tavoiteohjatun kunnossapidon keskeinen suunnitteluvaihe on kunnossapitoluokittelu. Tässä pyrkimyksenä on määrittää kullekin laitepaikalle sen kunnossapitoluokka vikakriittisyyden perusteella. Vikakriittisyys tarkoittaa laitepaikalla mahdollisesti esiintyviä toiminnallisia vikoja, joilla on merkittäviä laitostason seurauksia esimerkiksi turvallisuuden ja tuotannon suhteen, sekä myös välittömiä vahinkokustannuksia, jotka laitteesta riippuen voivat olla hyvinkin suuria. Vikakriittinen laitepaikka laitteineen on ehdokas ylempiin kunnossapitoluokkiin. Onnistunut kunnossapitoluokittelu ohjaa kunnossapitotehtävien valintaa ja suunnittelua laitteille, koska jokaiseen luokkaan liittyy johdon riskisuhtautumista heijastava konkreettinen vaatimusmäärittely laitteen toimintavarmuudelle tai kunnossapidon kustannustehokkuudelle.

  M3 - Article

  VL - 23

  SP - 28

  EP - 31

  JO - Promaint

  JF - Promaint

  SN - 1797-2000

  IS - 4

  ER -