Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe

Tony Rosqvist, Markku Reunanen, Kari Laakso

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tavoiteohjatun kunnossapidon keskeinen suunnitteluvaihe on kunnossapitoluokittelu. Tässä pyrkimyksenä on määrittää kullekin laitepaikalle sen kunnossapitoluokka vikakriittisyyden perusteella. Vikakriittisyys tarkoittaa laitepaikalla mahdollisesti esiintyviä toiminnallisia vikoja, joilla on merkittäviä laitostason seurauksia esimerkiksi turvallisuuden ja tuotannon suhteen, sekä myös välittömiä vahinkokustannuksia, jotka laitteesta riippuen voivat olla hyvinkin suuria. Vikakriittinen laitepaikka laitteineen on ehdokas ylempiin kunnossapitoluokkiin. Onnistunut kunnossapitoluokittelu ohjaa kunnossapitotehtävien valintaa ja suunnittelua laitteille, koska jokaiseen luokkaan liittyy johdon riskisuhtautumista heijastava konkreettinen vaatimusmäärittely laitteen toimintavarmuudelle tai kunnossapidon kustannustehokkuudelle.
Original languageFinnish
Pages (from-to)28-31
JournalPromaint
Volume23
Issue number4
Publication statusPublished - 2009
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Rosqvist, T., Reunanen, M., & Laakso, K. (2009). Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe. Promaint, 23(4), 28-31 .
Rosqvist, Tony ; Reunanen, Markku ; Laakso, Kari. / Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe. In: Promaint. 2009 ; Vol. 23, No. 4. pp. 28-31 .
@article{72c7149848104f519a867ada5579beb3,
title = "Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe",
abstract = "Tavoiteohjatun kunnossapidon keskeinen suunnitteluvaihe on kunnossapitoluokittelu. T{\"a}ss{\"a} pyrkimyksen{\"a} on m{\"a}{\"a}ritt{\"a}{\"a} kullekin laitepaikalle sen kunnossapitoluokka vikakriittisyyden perusteella. Vikakriittisyys tarkoittaa laitepaikalla mahdollisesti esiintyvi{\"a} toiminnallisia vikoja, joilla on merkitt{\"a}vi{\"a} laitostason seurauksia esimerkiksi turvallisuuden ja tuotannon suhteen, sek{\"a} my{\"o}s v{\"a}litt{\"o}mi{\"a} vahinkokustannuksia, jotka laitteesta riippuen voivat olla hyvinkin suuria. Vikakriittinen laitepaikka laitteineen on ehdokas ylempiin kunnossapitoluokkiin. Onnistunut kunnossapitoluokittelu ohjaa kunnossapitoteht{\"a}vien valintaa ja suunnittelua laitteille, koska jokaiseen luokkaan liittyy johdon riskisuhtautumista heijastava konkreettinen vaatimusm{\"a}{\"a}rittely laitteen toimintavarmuudelle tai kunnossapidon kustannustehokkuudelle.",
author = "Tony Rosqvist and Markku Reunanen and Kari Laakso",
note = "Project code: 7426",
year = "2009",
language = "Finnish",
volume = "23",
pages = "28--31",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "4",

}

Rosqvist, T, Reunanen, M & Laakso, K 2009, 'Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe', Promaint, vol. 23, no. 4, pp. 28-31 .

Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe. / Rosqvist, Tony; Reunanen, Markku; Laakso, Kari.

In: Promaint, Vol. 23, No. 4, 2009, p. 28-31 .

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Tavoiteohjattu kunnossapito - Osa 3 (4); Kunnossapitoluokittelu keskeinen suunnitteluvaihe

AU - Rosqvist, Tony

AU - Reunanen, Markku

AU - Laakso, Kari

N1 - Project code: 7426

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Tavoiteohjatun kunnossapidon keskeinen suunnitteluvaihe on kunnossapitoluokittelu. Tässä pyrkimyksenä on määrittää kullekin laitepaikalle sen kunnossapitoluokka vikakriittisyyden perusteella. Vikakriittisyys tarkoittaa laitepaikalla mahdollisesti esiintyviä toiminnallisia vikoja, joilla on merkittäviä laitostason seurauksia esimerkiksi turvallisuuden ja tuotannon suhteen, sekä myös välittömiä vahinkokustannuksia, jotka laitteesta riippuen voivat olla hyvinkin suuria. Vikakriittinen laitepaikka laitteineen on ehdokas ylempiin kunnossapitoluokkiin. Onnistunut kunnossapitoluokittelu ohjaa kunnossapitotehtävien valintaa ja suunnittelua laitteille, koska jokaiseen luokkaan liittyy johdon riskisuhtautumista heijastava konkreettinen vaatimusmäärittely laitteen toimintavarmuudelle tai kunnossapidon kustannustehokkuudelle.

AB - Tavoiteohjatun kunnossapidon keskeinen suunnitteluvaihe on kunnossapitoluokittelu. Tässä pyrkimyksenä on määrittää kullekin laitepaikalle sen kunnossapitoluokka vikakriittisyyden perusteella. Vikakriittisyys tarkoittaa laitepaikalla mahdollisesti esiintyviä toiminnallisia vikoja, joilla on merkittäviä laitostason seurauksia esimerkiksi turvallisuuden ja tuotannon suhteen, sekä myös välittömiä vahinkokustannuksia, jotka laitteesta riippuen voivat olla hyvinkin suuria. Vikakriittinen laitepaikka laitteineen on ehdokas ylempiin kunnossapitoluokkiin. Onnistunut kunnossapitoluokittelu ohjaa kunnossapitotehtävien valintaa ja suunnittelua laitteille, koska jokaiseen luokkaan liittyy johdon riskisuhtautumista heijastava konkreettinen vaatimusmäärittely laitteen toimintavarmuudelle tai kunnossapidon kustannustehokkuudelle.

M3 - Article

VL - 23

SP - 28

EP - 31

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 4

ER -