Tavoiteohjattu kunnossapito: Osa 4 (4): Kunnossapito-ohjelman tehtävien suunnittelu

Markku Reunanen, Tony Rosqvist, Kari Laakso

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tämän tavoiteohjatun kunnossapidon suunnittelumenetelmää kuvaavan artikkelisarjan aiemmissa osissa on käsitelty yrityksen perustavoitteista lähtevää kunnossapidon tavoitteiden määrittämistä ja seurantaa sekä vikakriittisyyteen perustuvaa kunnossapitoluokittelua. Tässä artikkelisarjan viimeisessä osassa käsittelemme kunnossapitotehtävien valintaa. Kunnossapitotehtävien valinnan lähtökohtana laitteelle on sen kunnossapitoluokka ja laitepaikalle asetettu toiminnallinen vaatimus. Kunnossapitotehtävien tarkoitus on paljastaa ja estää vikoja. Kunnossapitotehtävien valintaa auttamaan on laadittu logiikkapuu. Kunnossapito-ohjelma koostuu yksittäisistä kunnossapitotehtävistä ja niiden jaksotuksista sekä varautumisesta ennakkohuoltoihin ja vikakorjauksiin.
Original languageFinnish
Pages (from-to)20-24
JournalPromaint
Volume23
Issue number6
Publication statusPublished - 2009
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Reunanen, M., Rosqvist, T., & Laakso, K. (2009). Tavoiteohjattu kunnossapito: Osa 4 (4): Kunnossapito-ohjelman tehtävien suunnittelu. Promaint, 23(6), 20-24.
Reunanen, Markku ; Rosqvist, Tony ; Laakso, Kari. / Tavoiteohjattu kunnossapito : Osa 4 (4): Kunnossapito-ohjelman tehtävien suunnittelu. In: Promaint. 2009 ; Vol. 23, No. 6. pp. 20-24.
@article{5cfe091f092042bfb1f7e7fba97a38d9,
title = "Tavoiteohjattu kunnossapito: Osa 4 (4): Kunnossapito-ohjelman teht{\"a}vien suunnittelu",
abstract = "T{\"a}m{\"a}n tavoiteohjatun kunnossapidon suunnittelumenetelm{\"a}{\"a} kuvaavan artikkelisarjan aiemmissa osissa on k{\"a}sitelty yrityksen perustavoitteista l{\"a}htev{\"a}{\"a} kunnossapidon tavoitteiden m{\"a}{\"a}ritt{\"a}mist{\"a} ja seurantaa sek{\"a} vikakriittisyyteen perustuvaa kunnossapitoluokittelua. T{\"a}ss{\"a} artikkelisarjan viimeisess{\"a} osassa k{\"a}sittelemme kunnossapitoteht{\"a}vien valintaa. Kunnossapitoteht{\"a}vien valinnan l{\"a}ht{\"o}kohtana laitteelle on sen kunnossapitoluokka ja laitepaikalle asetettu toiminnallinen vaatimus. Kunnossapitoteht{\"a}vien tarkoitus on paljastaa ja est{\"a}{\"a} vikoja. Kunnossapitoteht{\"a}vien valintaa auttamaan on laadittu logiikkapuu. Kunnossapito-ohjelma koostuu yksitt{\"a}isist{\"a} kunnossapitoteht{\"a}vist{\"a} ja niiden jaksotuksista sek{\"a} varautumisesta ennakkohuoltoihin ja vikakorjauksiin.",
author = "Markku Reunanen and Tony Rosqvist and Kari Laakso",
note = "Project code: 7426",
year = "2009",
language = "Finnish",
volume = "23",
pages = "20--24",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "6",

}

Reunanen, M, Rosqvist, T & Laakso, K 2009, 'Tavoiteohjattu kunnossapito: Osa 4 (4): Kunnossapito-ohjelman tehtävien suunnittelu', Promaint, vol. 23, no. 6, pp. 20-24.

Tavoiteohjattu kunnossapito : Osa 4 (4): Kunnossapito-ohjelman tehtävien suunnittelu. / Reunanen, Markku; Rosqvist, Tony; Laakso, Kari.

In: Promaint, Vol. 23, No. 6, 2009, p. 20-24.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Tavoiteohjattu kunnossapito

T2 - Osa 4 (4): Kunnossapito-ohjelman tehtävien suunnittelu

AU - Reunanen, Markku

AU - Rosqvist, Tony

AU - Laakso, Kari

N1 - Project code: 7426

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Tämän tavoiteohjatun kunnossapidon suunnittelumenetelmää kuvaavan artikkelisarjan aiemmissa osissa on käsitelty yrityksen perustavoitteista lähtevää kunnossapidon tavoitteiden määrittämistä ja seurantaa sekä vikakriittisyyteen perustuvaa kunnossapitoluokittelua. Tässä artikkelisarjan viimeisessä osassa käsittelemme kunnossapitotehtävien valintaa. Kunnossapitotehtävien valinnan lähtökohtana laitteelle on sen kunnossapitoluokka ja laitepaikalle asetettu toiminnallinen vaatimus. Kunnossapitotehtävien tarkoitus on paljastaa ja estää vikoja. Kunnossapitotehtävien valintaa auttamaan on laadittu logiikkapuu. Kunnossapito-ohjelma koostuu yksittäisistä kunnossapitotehtävistä ja niiden jaksotuksista sekä varautumisesta ennakkohuoltoihin ja vikakorjauksiin.

AB - Tämän tavoiteohjatun kunnossapidon suunnittelumenetelmää kuvaavan artikkelisarjan aiemmissa osissa on käsitelty yrityksen perustavoitteista lähtevää kunnossapidon tavoitteiden määrittämistä ja seurantaa sekä vikakriittisyyteen perustuvaa kunnossapitoluokittelua. Tässä artikkelisarjan viimeisessä osassa käsittelemme kunnossapitotehtävien valintaa. Kunnossapitotehtävien valinnan lähtökohtana laitteelle on sen kunnossapitoluokka ja laitepaikalle asetettu toiminnallinen vaatimus. Kunnossapitotehtävien tarkoitus on paljastaa ja estää vikoja. Kunnossapitotehtävien valintaa auttamaan on laadittu logiikkapuu. Kunnossapito-ohjelma koostuu yksittäisistä kunnossapitotehtävistä ja niiden jaksotuksista sekä varautumisesta ennakkohuoltoihin ja vikakorjauksiin.

M3 - Article

VL - 23

SP - 20

EP - 24

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 6

ER -