Teknillinen audiologia

Kehittämistavoitteet Suomessa

VTT

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Kuulonhuollon kehittymisen seurauksena myös alan teknillisen henkilökunnan tarve on voimakkaasti kasvanut. Henkilökuntaa ei ole kuitenkaan lisätty tarpeeksi. Kuulokojeita lukuun ottamatta kuulovammaisten apuvälineiden säännöllinen tyyppitestaustoiminta on Suomessa järjestämättä. Apuvälineet sekä audiologiset diagnostiikka- ja terapialaitteet tulee säännönmukaisesti testata ja tarkastaaa. Teknillisen audiologian valtakunnallista koordinointia varten tulisi perustaa erityinen laaja-alainen asiantuntijoista koostuva valiokunta. Säännöllinen alan perus- ja täydennyskoulutustoiminta tulee aloittaa kaikilla tasoilla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages39
ISBN (Print)951-38-1592-7
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume145

Cite this

VTT (1982). Teknillinen audiologia: Kehittämistavoitteet Suomessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 145
VTT. / Teknillinen audiologia : Kehittämistavoitteet Suomessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 39 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 145).
@book{624fe523475b4698b8da4e77929de499,
title = "Teknillinen audiologia: Kehitt{\"a}mistavoitteet Suomessa",
abstract = "Kuulonhuollon kehittymisen seurauksena my{\"o}s alan teknillisen henkil{\"o}kunnan tarve on voimakkaasti kasvanut. Henkil{\"o}kuntaa ei ole kuitenkaan lis{\"a}tty tarpeeksi. Kuulokojeita lukuun ottamatta kuulovammaisten apuv{\"a}lineiden s{\"a}{\"a}nn{\"o}llinen tyyppitestaustoiminta on Suomessa j{\"a}rjest{\"a}m{\"a}tt{\"a}. Apuv{\"a}lineet sek{\"a} audiologiset diagnostiikka- ja terapialaitteet tulee s{\"a}{\"a}nn{\"o}nmukaisesti testata ja tarkastaaa. Teknillisen audiologian valtakunnallista koordinointia varten tulisi perustaa erityinen laaja-alainen asiantuntijoista koostuva valiokunta. S{\"a}{\"a}nn{\"o}llinen alan perus- ja t{\"a}ydennyskoulutustoiminta tulee aloittaa kaikilla tasoilla.",
author = "VTT",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1592-7",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

VTT 1982, Teknillinen audiologia: Kehittämistavoitteet Suomessa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 145, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teknillinen audiologia : Kehittämistavoitteet Suomessa. / VTT.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 39 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 145).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Teknillinen audiologia

T2 - Kehittämistavoitteet Suomessa

AU - VTT

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Kuulonhuollon kehittymisen seurauksena myös alan teknillisen henkilökunnan tarve on voimakkaasti kasvanut. Henkilökuntaa ei ole kuitenkaan lisätty tarpeeksi. Kuulokojeita lukuun ottamatta kuulovammaisten apuvälineiden säännöllinen tyyppitestaustoiminta on Suomessa järjestämättä. Apuvälineet sekä audiologiset diagnostiikka- ja terapialaitteet tulee säännönmukaisesti testata ja tarkastaaa. Teknillisen audiologian valtakunnallista koordinointia varten tulisi perustaa erityinen laaja-alainen asiantuntijoista koostuva valiokunta. Säännöllinen alan perus- ja täydennyskoulutustoiminta tulee aloittaa kaikilla tasoilla.

AB - Kuulonhuollon kehittymisen seurauksena myös alan teknillisen henkilökunnan tarve on voimakkaasti kasvanut. Henkilökuntaa ei ole kuitenkaan lisätty tarpeeksi. Kuulokojeita lukuun ottamatta kuulovammaisten apuvälineiden säännöllinen tyyppitestaustoiminta on Suomessa järjestämättä. Apuvälineet sekä audiologiset diagnostiikka- ja terapialaitteet tulee säännönmukaisesti testata ja tarkastaaa. Teknillisen audiologian valtakunnallista koordinointia varten tulisi perustaa erityinen laaja-alainen asiantuntijoista koostuva valiokunta. Säännöllinen alan perus- ja täydennyskoulutustoiminta tulee aloittaa kaikilla tasoilla.

M3 - Report

SN - 951-38-1592-7

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Teknillinen audiologia

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

VTT. Teknillinen audiologia: Kehittämistavoitteet Suomessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 39 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 145).