Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmointiohje

Kari Känsälä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tiedonanto sisältää ohjeen teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmoimiseksi. Ohje kattaa moduulien määrittelyn, suunnittelun, toteutuksen ja testauksen. Toteutusta käsitellään sekä ohjelmointikielistä riippumattomalla tasolla että Fortran-, Pascal- ja Basic-ohjelmointikielten käyttösuositusten muodossa. Ohjeessa esitetyt suositukset perustuvat keskeisesti seuraavien atk-alalla hyviksi todettujen periaatteiden ja menettelytapojen hyväksikäyttöön: rakenteinen (strukturoitu) moduulien suunnittelutapa, kansainvälisten ohjelmointikielistandardien noudattaminen ja valmisfunktioiden hyödyntäminen. Ohjeen taustana on varsin laaja koti- ja ulkomainen ohjemateriaali. Ohje on pyritty saamaan ohjelmointiympäristöstä riippumattomaksi, mutta se soveltuu sellaisenaan vain edellä mainittuja ohjelmointikieliä käytettäessä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages31
ISBN (Print)951-38-1213-8
Publication statusPublished - 1981
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto
Number5
ISSN0356-004X

Cite this

Känsälä, K. (1981). Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmointiohje. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto, No. 5
Känsälä, Kari. / Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmointiohje. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 31 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto; No. 5).
@book{d9f77894154540cb832f7fe4df336c93,
title = "Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmointiohje",
abstract = "Tiedonanto sis{\"a}lt{\"a}{\"a} ohjeen teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmoimiseksi. Ohje kattaa moduulien m{\"a}{\"a}rittelyn, suunnittelun, toteutuksen ja testauksen. Toteutusta k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n sek{\"a} ohjelmointikielist{\"a} riippumattomalla tasolla ett{\"a} Fortran-, Pascal- ja Basic-ohjelmointikielten k{\"a}ytt{\"o}suositusten muodossa. Ohjeessa esitetyt suositukset perustuvat keskeisesti seuraavien atk-alalla hyviksi todettujen periaatteiden ja menettelytapojen hyv{\"a}ksik{\"a}ytt{\"o}{\"o}n: rakenteinen (strukturoitu) moduulien suunnittelutapa, kansainv{\"a}listen ohjelmointikielistandardien noudattaminen ja valmisfunktioiden hy{\"o}dynt{\"a}minen. Ohjeen taustana on varsin laaja koti- ja ulkomainen ohjemateriaali. Ohje on pyritty saamaan ohjelmointiymp{\"a}rist{\"o}st{\"a} riippumattomaksi, mutta se soveltuu sellaisenaan vain edell{\"a} mainittuja ohjelmointikieli{\"a} k{\"a}ytett{\"a}ess{\"a}.",
author = "Kari K{\"a}ns{\"a}l{\"a}",
year = "1981",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1213-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "5",
address = "Finland",

}

Känsälä, K 1981, Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmointiohje. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto, no. 5, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmointiohje. / Känsälä, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 31 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto; No. 5).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmointiohje

AU - Känsälä, Kari

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - Tiedonanto sisältää ohjeen teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmoimiseksi. Ohje kattaa moduulien määrittelyn, suunnittelun, toteutuksen ja testauksen. Toteutusta käsitellään sekä ohjelmointikielistä riippumattomalla tasolla että Fortran-, Pascal- ja Basic-ohjelmointikielten käyttösuositusten muodossa. Ohjeessa esitetyt suositukset perustuvat keskeisesti seuraavien atk-alalla hyviksi todettujen periaatteiden ja menettelytapojen hyväksikäyttöön: rakenteinen (strukturoitu) moduulien suunnittelutapa, kansainvälisten ohjelmointikielistandardien noudattaminen ja valmisfunktioiden hyödyntäminen. Ohjeen taustana on varsin laaja koti- ja ulkomainen ohjemateriaali. Ohje on pyritty saamaan ohjelmointiympäristöstä riippumattomaksi, mutta se soveltuu sellaisenaan vain edellä mainittuja ohjelmointikieliä käytettäessä.

AB - Tiedonanto sisältää ohjeen teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmoimiseksi. Ohje kattaa moduulien määrittelyn, suunnittelun, toteutuksen ja testauksen. Toteutusta käsitellään sekä ohjelmointikielistä riippumattomalla tasolla että Fortran-, Pascal- ja Basic-ohjelmointikielten käyttösuositusten muodossa. Ohjeessa esitetyt suositukset perustuvat keskeisesti seuraavien atk-alalla hyviksi todettujen periaatteiden ja menettelytapojen hyväksikäyttöön: rakenteinen (strukturoitu) moduulien suunnittelutapa, kansainvälisten ohjelmointikielistandardien noudattaminen ja valmisfunktioiden hyödyntäminen. Ohjeen taustana on varsin laaja koti- ja ulkomainen ohjemateriaali. Ohje on pyritty saamaan ohjelmointiympäristöstä riippumattomaksi, mutta se soveltuu sellaisenaan vain edellä mainittuja ohjelmointikieliä käytettäessä.

M3 - Report

SN - 951-38-1213-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto

BT - Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmointiohje

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Känsälä K. Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien moduulien ohjelmointiohje. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 31 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto; No. 5).