Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistaminen

Kari Känsälä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tiedonanto sisältää ohjeen teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistamiseksi. Ohje kattaa ohjelmien valmistamisen ohjelmalle asetettavan tehtävän määrittelystä ohjelman käyttöönottoon. Ohje on tarkoitettu niille tutkimus-, suunnittelu- ja kehitystyötä tekeville, jotka jo kenties joitakin tietokoneohjelmia valmistettuaan ovat havainneet järjestelmällisen lähestymistavan tarpeelliseksi. Ohje on tarkoitettu kertakäyttöön antamaan periaatteet järjestelmällisestä ohjelmien valmistamisesta ja jatkuvaan käyttöön antamaan menettelytapoja ja malliratkaisuja ohjelman valmistamisen eri vaiheisiin. Ohjeessa esitetyt suositukset perustuvat keskeisesti seuraavien atk-alalla hyviksi todettujen periaatteiden ja menettelytapojen hyväksikäyttöön: valmistamisen vaiheistaminen, osittava (top down) ohjelmien suunnittelutapa, ohjelmien hierarkkisuus ja mouulaarisuus, osittavan ja kokoavan (bottom up) testaustavan yhdistäminen sekä valmisratkaisujen, -ohjelmien ja -moduulien hyödyntäminen. Ohjeen taustana on varsin laaja koti- ja ulkomainen ohjemateriaali. Ohje on pyritty saamaan ohjelmien valmistamisympäristöstä riippumattomaksi ja se soveltuu sellaisenaan tyypillisimpien teknismatemaattisten ohjelmien valmistamiseen. Eräiden atk-teknisesti kehittyneiden ohjelmatyyppien, kuten tosiaikaisten ja tietoliikennepohjaisten ohjelmien, valmistamiseen ohje ei ole sellaisenaan riittävä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages62
ISBN (Print)951-38-1212-x
Publication statusPublished - 1981
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto
Number4
ISSN0356-004X

Cite this

Känsälä, K. (1981). Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto, No. 4
Känsälä, Kari. / Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistaminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 62 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto; No. 4).
@book{4daa2a655e9f429eb9783af59d5a4cd3,
title = "Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistaminen",
abstract = "Tiedonanto sis{\"a}lt{\"a}{\"a} ohjeen teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistamiseksi. Ohje kattaa ohjelmien valmistamisen ohjelmalle asetettavan teht{\"a}v{\"a}n m{\"a}{\"a}rittelyst{\"a} ohjelman k{\"a}ytt{\"o}{\"o}nottoon. Ohje on tarkoitettu niille tutkimus-, suunnittelu- ja kehitysty{\"o}t{\"a} tekeville, jotka jo kenties joitakin tietokoneohjelmia valmistettuaan ovat havainneet j{\"a}rjestelm{\"a}llisen l{\"a}hestymistavan tarpeelliseksi. Ohje on tarkoitettu kertak{\"a}ytt{\"o}{\"o}n antamaan periaatteet j{\"a}rjestelm{\"a}llisest{\"a} ohjelmien valmistamisesta ja jatkuvaan k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n antamaan menettelytapoja ja malliratkaisuja ohjelman valmistamisen eri vaiheisiin. Ohjeessa esitetyt suositukset perustuvat keskeisesti seuraavien atk-alalla hyviksi todettujen periaatteiden ja menettelytapojen hyv{\"a}ksik{\"a}ytt{\"o}{\"o}n: valmistamisen vaiheistaminen, osittava (top down) ohjelmien suunnittelutapa, ohjelmien hierarkkisuus ja mouulaarisuus, osittavan ja kokoavan (bottom up) testaustavan yhdist{\"a}minen sek{\"a} valmisratkaisujen, -ohjelmien ja -moduulien hy{\"o}dynt{\"a}minen. Ohjeen taustana on varsin laaja koti- ja ulkomainen ohjemateriaali. Ohje on pyritty saamaan ohjelmien valmistamisymp{\"a}rist{\"o}st{\"a} riippumattomaksi ja se soveltuu sellaisenaan tyypillisimpien teknismatemaattisten ohjelmien valmistamiseen. Er{\"a}iden atk-teknisesti kehittyneiden ohjelmatyyppien, kuten tosiaikaisten ja tietoliikennepohjaisten ohjelmien, valmistamiseen ohje ei ole sellaisenaan riitt{\"a}v{\"a}.",
author = "Kari K{\"a}ns{\"a}l{\"a}",
year = "1981",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1212-x",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "4",
address = "Finland",

}

Känsälä, K 1981, Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistaminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto, no. 4, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistaminen. / Känsälä, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 62 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto; No. 4).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistaminen

AU - Känsälä, Kari

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - Tiedonanto sisältää ohjeen teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistamiseksi. Ohje kattaa ohjelmien valmistamisen ohjelmalle asetettavan tehtävän määrittelystä ohjelman käyttöönottoon. Ohje on tarkoitettu niille tutkimus-, suunnittelu- ja kehitystyötä tekeville, jotka jo kenties joitakin tietokoneohjelmia valmistettuaan ovat havainneet järjestelmällisen lähestymistavan tarpeelliseksi. Ohje on tarkoitettu kertakäyttöön antamaan periaatteet järjestelmällisestä ohjelmien valmistamisesta ja jatkuvaan käyttöön antamaan menettelytapoja ja malliratkaisuja ohjelman valmistamisen eri vaiheisiin. Ohjeessa esitetyt suositukset perustuvat keskeisesti seuraavien atk-alalla hyviksi todettujen periaatteiden ja menettelytapojen hyväksikäyttöön: valmistamisen vaiheistaminen, osittava (top down) ohjelmien suunnittelutapa, ohjelmien hierarkkisuus ja mouulaarisuus, osittavan ja kokoavan (bottom up) testaustavan yhdistäminen sekä valmisratkaisujen, -ohjelmien ja -moduulien hyödyntäminen. Ohjeen taustana on varsin laaja koti- ja ulkomainen ohjemateriaali. Ohje on pyritty saamaan ohjelmien valmistamisympäristöstä riippumattomaksi ja se soveltuu sellaisenaan tyypillisimpien teknismatemaattisten ohjelmien valmistamiseen. Eräiden atk-teknisesti kehittyneiden ohjelmatyyppien, kuten tosiaikaisten ja tietoliikennepohjaisten ohjelmien, valmistamiseen ohje ei ole sellaisenaan riittävä.

AB - Tiedonanto sisältää ohjeen teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistamiseksi. Ohje kattaa ohjelmien valmistamisen ohjelmalle asetettavan tehtävän määrittelystä ohjelman käyttöönottoon. Ohje on tarkoitettu niille tutkimus-, suunnittelu- ja kehitystyötä tekeville, jotka jo kenties joitakin tietokoneohjelmia valmistettuaan ovat havainneet järjestelmällisen lähestymistavan tarpeelliseksi. Ohje on tarkoitettu kertakäyttöön antamaan periaatteet järjestelmällisestä ohjelmien valmistamisesta ja jatkuvaan käyttöön antamaan menettelytapoja ja malliratkaisuja ohjelman valmistamisen eri vaiheisiin. Ohjeessa esitetyt suositukset perustuvat keskeisesti seuraavien atk-alalla hyviksi todettujen periaatteiden ja menettelytapojen hyväksikäyttöön: valmistamisen vaiheistaminen, osittava (top down) ohjelmien suunnittelutapa, ohjelmien hierarkkisuus ja mouulaarisuus, osittavan ja kokoavan (bottom up) testaustavan yhdistäminen sekä valmisratkaisujen, -ohjelmien ja -moduulien hyödyntäminen. Ohjeen taustana on varsin laaja koti- ja ulkomainen ohjemateriaali. Ohje on pyritty saamaan ohjelmien valmistamisympäristöstä riippumattomaksi ja se soveltuu sellaisenaan tyypillisimpien teknismatemaattisten ohjelmien valmistamiseen. Eräiden atk-teknisesti kehittyneiden ohjelmatyyppien, kuten tosiaikaisten ja tietoliikennepohjaisten ohjelmien, valmistamiseen ohje ei ole sellaisenaan riittävä.

M3 - Report

SN - 951-38-1212-x

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto

BT - Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistaminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Känsälä K. Teknismatemaattisten tietokoneohjelmien valmistaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 62 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto; No. 4).