Teollinen internet maa- ja metsätaloudessa

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter or book articleProfessional

Abstract

Teollinen internet tarjoaa maa- ja metsätaloudessa uudenlaisia mahdollisuuksia investointien, tuotannon ja tuotteiden optimointiin, kun reaaliaikaista dataa analysoimalla voidaan suunnata toimenpiteet oikeisiin kohteisiin. Maatalous onkin ollut etulinjassa omaksumassa teollisen internetin sovelluksia ja uusia tulokseen pohjautuvia liiketoimintamalleja. Tässä artikkelissa esittelemme case-esimerkkejä maa- ja metsätalouden teollisen internetin sovelluksista ja pohdimme voidaanko niistä ottaa oppia valmistavan teollisuuden kehittämisessä. Maa- ja metsätalouden alan toimijat ovat suhteellisen pitkällä teollisen internetin soveltamisessa ja digitaalisten alustojen hyödyntämisessä. Maa- ja metsätaloudessa rakennetaan ekosysteemejä, joissa pyritään kaikkia toimijoita hyödyttävien digitaalisten palveluiden tuottamiseen. Maataloudessa teollinen internet tarjoaa mahdollisuuden analysoida luonnonvaroja uudella tavalla ja näin mahdollistaa maatalouden paremman tuottavuuden ja samanaikaisesti maaperän uusiutumisen. Tarkkuusmaatalous on yksi alue, jossa teollisen internetin soveltaminen tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia. Sadon kartoittaminen, maaperän analysointi, paikannustieto ja paikalliset sääennusteet voidaan hyödyntää niin, että tuottavuus paranee ja luonnonvaroista huolehditaan. Metsätaloudessa teollisen internetin käyttöönoton avulla koko puuhuollon arvoketjun hallinta digitalisoituu. Tämä mahdollistaa puuhuollon rakenteiden ja johtamisen uudistumisen kohti tiedolla johtamista. Se luo edellytyksiä yhä kannattavampien ja kustannustehokkaampien menetelmien kehittämiseen puuntuotantoon, tuoreita mahdollisuuksia puumarkkinoiden kehittämiseen ja puutavaralogistiikan tehostamiseen.
Original languageFinnish
Title of host publicationTeollinen internet uudistaa palveluliiketoimintaa ja kunnossapitoa
Place of PublicationHelsinki
PublisherKunnossapitoyhdistys Promaint ry.
Pages184-193
ISBN (Print)978-952-68687-0-7
Publication statusPublished - 2017
MoE publication typeD2 Article in professional manuals or guides or professional information systems or text book material

Cite this

Hanski, J., Uusitalo, T., & Valkokari, P. (2017). Teollinen internet maa- ja metsätaloudessa. In Teollinen internet uudistaa palveluliiketoimintaa ja kunnossapitoa (pp. 184-193). Helsinki: Kunnossapitoyhdistys Promaint ry..
Hanski, Jyri ; Uusitalo, Teuvo ; Valkokari, Pasi. / Teollinen internet maa- ja metsätaloudessa. Teollinen internet uudistaa palveluliiketoimintaa ja kunnossapitoa. Helsinki : Kunnossapitoyhdistys Promaint ry., 2017. pp. 184-193
@inbook{8cda2ae39fae496c87a71a61409b10bc,
title = "Teollinen internet maa- ja mets{\"a}taloudessa",
abstract = "Teollinen internet tarjoaa maa- ja mets{\"a}taloudessa uudenlaisia mahdollisuuksia investointien, tuotannon ja tuotteiden optimointiin, kun reaaliaikaista dataa analysoimalla voidaan suunnata toimenpiteet oikeisiin kohteisiin. Maatalous onkin ollut etulinjassa omaksumassa teollisen internetin sovelluksia ja uusia tulokseen pohjautuvia liiketoimintamalleja. T{\"a}ss{\"a} artikkelissa esittelemme case-esimerkkej{\"a} maa- ja mets{\"a}talouden teollisen internetin sovelluksista ja pohdimme voidaanko niist{\"a} ottaa oppia valmistavan teollisuuden kehitt{\"a}misess{\"a}. Maa- ja mets{\"a}talouden alan toimijat ovat suhteellisen pitk{\"a}ll{\"a} teollisen internetin soveltamisessa ja digitaalisten alustojen hy{\"o}dynt{\"a}misess{\"a}. Maa- ja mets{\"a}taloudessa rakennetaan ekosysteemej{\"a}, joissa pyrit{\"a}{\"a}n kaikkia toimijoita hy{\"o}dytt{\"a}vien digitaalisten palveluiden tuottamiseen. Maataloudessa teollinen internet tarjoaa mahdollisuuden analysoida luonnonvaroja uudella tavalla ja n{\"a}in mahdollistaa maatalouden paremman tuottavuuden ja samanaikaisesti maaper{\"a}n uusiutumisen. Tarkkuusmaatalous on yksi alue, jossa teollisen internetin soveltaminen tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia. Sadon kartoittaminen, maaper{\"a}n analysointi, paikannustieto ja paikalliset s{\"a}{\"a}ennusteet voidaan hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} niin, ett{\"a} tuottavuus paranee ja luonnonvaroista huolehditaan. Mets{\"a}taloudessa teollisen internetin k{\"a}ytt{\"o}{\"o}noton avulla koko puuhuollon arvoketjun hallinta digitalisoituu. T{\"a}m{\"a} mahdollistaa puuhuollon rakenteiden ja johtamisen uudistumisen kohti tiedolla johtamista. Se luo edellytyksi{\"a} yh{\"a} kannattavampien ja kustannustehokkaampien menetelmien kehitt{\"a}miseen puuntuotantoon, tuoreita mahdollisuuksia puumarkkinoiden kehitt{\"a}miseen ja puutavaralogistiikan tehostamiseen.",
author = "Jyri Hanski and Teuvo Uusitalo and Pasi Valkokari",
note = "Project code: 106627",
year = "2017",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-68687-0-7",
pages = "184--193",
booktitle = "Teollinen internet uudistaa palveluliiketoimintaa ja kunnossapitoa",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
address = "Finland",

}

Hanski, J, Uusitalo, T & Valkokari, P 2017, Teollinen internet maa- ja metsätaloudessa. in Teollinen internet uudistaa palveluliiketoimintaa ja kunnossapitoa. Kunnossapitoyhdistys Promaint ry., Helsinki, pp. 184-193.

Teollinen internet maa- ja metsätaloudessa. / Hanski, Jyri; Uusitalo, Teuvo; Valkokari, Pasi.

Teollinen internet uudistaa palveluliiketoimintaa ja kunnossapitoa. Helsinki : Kunnossapitoyhdistys Promaint ry., 2017. p. 184-193.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter or book articleProfessional

TY - CHAP

T1 - Teollinen internet maa- ja metsätaloudessa

AU - Hanski, Jyri

AU - Uusitalo, Teuvo

AU - Valkokari, Pasi

N1 - Project code: 106627

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Teollinen internet tarjoaa maa- ja metsätaloudessa uudenlaisia mahdollisuuksia investointien, tuotannon ja tuotteiden optimointiin, kun reaaliaikaista dataa analysoimalla voidaan suunnata toimenpiteet oikeisiin kohteisiin. Maatalous onkin ollut etulinjassa omaksumassa teollisen internetin sovelluksia ja uusia tulokseen pohjautuvia liiketoimintamalleja. Tässä artikkelissa esittelemme case-esimerkkejä maa- ja metsätalouden teollisen internetin sovelluksista ja pohdimme voidaanko niistä ottaa oppia valmistavan teollisuuden kehittämisessä. Maa- ja metsätalouden alan toimijat ovat suhteellisen pitkällä teollisen internetin soveltamisessa ja digitaalisten alustojen hyödyntämisessä. Maa- ja metsätaloudessa rakennetaan ekosysteemejä, joissa pyritään kaikkia toimijoita hyödyttävien digitaalisten palveluiden tuottamiseen. Maataloudessa teollinen internet tarjoaa mahdollisuuden analysoida luonnonvaroja uudella tavalla ja näin mahdollistaa maatalouden paremman tuottavuuden ja samanaikaisesti maaperän uusiutumisen. Tarkkuusmaatalous on yksi alue, jossa teollisen internetin soveltaminen tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia. Sadon kartoittaminen, maaperän analysointi, paikannustieto ja paikalliset sääennusteet voidaan hyödyntää niin, että tuottavuus paranee ja luonnonvaroista huolehditaan. Metsätaloudessa teollisen internetin käyttöönoton avulla koko puuhuollon arvoketjun hallinta digitalisoituu. Tämä mahdollistaa puuhuollon rakenteiden ja johtamisen uudistumisen kohti tiedolla johtamista. Se luo edellytyksiä yhä kannattavampien ja kustannustehokkaampien menetelmien kehittämiseen puuntuotantoon, tuoreita mahdollisuuksia puumarkkinoiden kehittämiseen ja puutavaralogistiikan tehostamiseen.

AB - Teollinen internet tarjoaa maa- ja metsätaloudessa uudenlaisia mahdollisuuksia investointien, tuotannon ja tuotteiden optimointiin, kun reaaliaikaista dataa analysoimalla voidaan suunnata toimenpiteet oikeisiin kohteisiin. Maatalous onkin ollut etulinjassa omaksumassa teollisen internetin sovelluksia ja uusia tulokseen pohjautuvia liiketoimintamalleja. Tässä artikkelissa esittelemme case-esimerkkejä maa- ja metsätalouden teollisen internetin sovelluksista ja pohdimme voidaanko niistä ottaa oppia valmistavan teollisuuden kehittämisessä. Maa- ja metsätalouden alan toimijat ovat suhteellisen pitkällä teollisen internetin soveltamisessa ja digitaalisten alustojen hyödyntämisessä. Maa- ja metsätaloudessa rakennetaan ekosysteemejä, joissa pyritään kaikkia toimijoita hyödyttävien digitaalisten palveluiden tuottamiseen. Maataloudessa teollinen internet tarjoaa mahdollisuuden analysoida luonnonvaroja uudella tavalla ja näin mahdollistaa maatalouden paremman tuottavuuden ja samanaikaisesti maaperän uusiutumisen. Tarkkuusmaatalous on yksi alue, jossa teollisen internetin soveltaminen tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia. Sadon kartoittaminen, maaperän analysointi, paikannustieto ja paikalliset sääennusteet voidaan hyödyntää niin, että tuottavuus paranee ja luonnonvaroista huolehditaan. Metsätaloudessa teollisen internetin käyttöönoton avulla koko puuhuollon arvoketjun hallinta digitalisoituu. Tämä mahdollistaa puuhuollon rakenteiden ja johtamisen uudistumisen kohti tiedolla johtamista. Se luo edellytyksiä yhä kannattavampien ja kustannustehokkaampien menetelmien kehittämiseen puuntuotantoon, tuoreita mahdollisuuksia puumarkkinoiden kehittämiseen ja puutavaralogistiikan tehostamiseen.

M3 - Chapter or book article

SN - 978-952-68687-0-7

SP - 184

EP - 193

BT - Teollinen internet uudistaa palveluliiketoimintaa ja kunnossapitoa

PB - Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.

CY - Helsinki

ER -

Hanski J, Uusitalo T, Valkokari P. Teollinen internet maa- ja metsätaloudessa. In Teollinen internet uudistaa palveluliiketoimintaa ja kunnossapitoa. Helsinki: Kunnossapitoyhdistys Promaint ry. 2017. p. 184-193