Teollisuuden joustavat kokoonpanojärjestelmät

Juhani Lempiäinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kokoonpanotehtävien automaation laitteistovalikoima on kehittynyt ja monipuolistunut huomattavasti viime vuosina. Kirjallisuustutkimuksessa käsitellään.pienerätuotantoon sopivien joustavien ja automaattisten kokoonpanojärjestelmien laitteita ja järjestelmärakenteiden periaateratkaisuja. Lisäksi kuvataan erilaisten laitteiden sovelluskohteita ja laitekehityksen nykytilaa. Laitteet on jaoteltu seuraavasti: kappaleenkäsittelylaitteet, kappaleen syöttö- ja varastointilaitteet, kappaleiden kuljetuslaitteet, oheislaitteet ja ohjauslaitteet. Lopuksi kuvataan muutamia toteutettuja järjestelmäratkaisuja.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages38
ISBN (Print)951-38-2410-1
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number492
ISSN0358-5085

Keywords

  • assembling
  • automation
  • fabrication

Cite this

Lempiäinen, J. (1985). Teollisuuden joustavat kokoonpanojärjestelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 492
Lempiäinen, Juhani. / Teollisuuden joustavat kokoonpanojärjestelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 492).
@book{e06f4a6e0b8b4354a00ae94c71104576,
title = "Teollisuuden joustavat kokoonpanoj{\"a}rjestelm{\"a}t",
abstract = "Kokoonpanoteht{\"a}vien automaation laitteistovalikoima on kehittynyt ja monipuolistunut huomattavasti viime vuosina. Kirjallisuustutkimuksessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n.piener{\"a}tuotantoon sopivien joustavien ja automaattisten kokoonpanoj{\"a}rjestelmien laitteita ja j{\"a}rjestelm{\"a}rakenteiden periaateratkaisuja. Lis{\"a}ksi kuvataan erilaisten laitteiden sovelluskohteita ja laitekehityksen nykytilaa. Laitteet on jaoteltu seuraavasti: kappaleenk{\"a}sittelylaitteet, kappaleen sy{\"o}tt{\"o}- ja varastointilaitteet, kappaleiden kuljetuslaitteet, oheislaitteet ja ohjauslaitteet. Lopuksi kuvataan muutamia toteutettuja j{\"a}rjestelm{\"a}ratkaisuja.",
keywords = "assembling, automation, fabrication",
author = "Juhani Lempi{\"a}inen",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2410-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "492",
address = "Finland",

}

Lempiäinen, J 1985, Teollisuuden joustavat kokoonpanojärjestelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 492, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teollisuuden joustavat kokoonpanojärjestelmät. / Lempiäinen, Juhani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 492).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Teollisuuden joustavat kokoonpanojärjestelmät

AU - Lempiäinen, Juhani

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Kokoonpanotehtävien automaation laitteistovalikoima on kehittynyt ja monipuolistunut huomattavasti viime vuosina. Kirjallisuustutkimuksessa käsitellään.pienerätuotantoon sopivien joustavien ja automaattisten kokoonpanojärjestelmien laitteita ja järjestelmärakenteiden periaateratkaisuja. Lisäksi kuvataan erilaisten laitteiden sovelluskohteita ja laitekehityksen nykytilaa. Laitteet on jaoteltu seuraavasti: kappaleenkäsittelylaitteet, kappaleen syöttö- ja varastointilaitteet, kappaleiden kuljetuslaitteet, oheislaitteet ja ohjauslaitteet. Lopuksi kuvataan muutamia toteutettuja järjestelmäratkaisuja.

AB - Kokoonpanotehtävien automaation laitteistovalikoima on kehittynyt ja monipuolistunut huomattavasti viime vuosina. Kirjallisuustutkimuksessa käsitellään.pienerätuotantoon sopivien joustavien ja automaattisten kokoonpanojärjestelmien laitteita ja järjestelmärakenteiden periaateratkaisuja. Lisäksi kuvataan erilaisten laitteiden sovelluskohteita ja laitekehityksen nykytilaa. Laitteet on jaoteltu seuraavasti: kappaleenkäsittelylaitteet, kappaleen syöttö- ja varastointilaitteet, kappaleiden kuljetuslaitteet, oheislaitteet ja ohjauslaitteet. Lopuksi kuvataan muutamia toteutettuja järjestelmäratkaisuja.

KW - assembling

KW - automation

KW - fabrication

M3 - Report

SN - 951-38-2410-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Teollisuuden joustavat kokoonpanojärjestelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lempiäinen J. Teollisuuden joustavat kokoonpanojärjestelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 492).