Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke

Aino Helle

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

Abstract

Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke käynnistyi syksyllä 2003. Kolmivuotisen Tekes-rahoitteisen tutkimushankkeen tavoitteena on luoda menetelmiä teollisuuden koneiden ja tuotantolinjojen käynnissäpidon hallitsemiseksi kehittämällä tekniikkaa niiden toimintakunnon, vikaantumistodennäköisyyden ja jäljellä olevan käyttöiän ennustamiseen. Käynnissäpidon hallinta kattaa laajan kokonaisuuden yksittäisistä komponenteista ja laitteista aina koko tuotantolinjaan tai laitokseen asti. Siihen tarvitaan sekä kokonaisvaltaisen, koko järjestelmän kattavan systemaattisen tarkastelun ja päätöksenteon tukivälineitä että järjestelmän osien, erityisesti sen kriittisten komponenttien toimintakunnon ja eliniän hallintaa. Prognostiikan haasteena on kyetä mittausten, historiatietojen ja mallien yhdistämisen ja analysoinnin kautta antamaan mahdollisimman luotettava ennuste jäljellä olevasta käyttöiästä oikeiden ja oikea-aikaisten käyttö- ja kunnossapitotoimenpiteiden valinnan ja toteuttamisen mahdollistamiseksi ja suunnittelemattomien seisokkien välttämiseksi. Hanke on luonteeltaan soveltava, teollisuuden tarpeiden pohjalta kohdistettu tavoitetutkimus, jossa pyritään kehittämään sekä sovelluskohtaisia että geneerisiä ratkaisuja teollisuuden käynnissäpidon hallinnan parantamiseksi.
Original languageFinnish
Title of host publicationTeollisuuden käynnissäpidon prognostiikka
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Pages7-14
ISBN (Electronic)951-38-6297-6
Publication statusPublished - 2005
MoE publication typeB3 Non-refereed article in conference proceedings
EventTeollisuuden käynnissäpidon prognostiikka - Espoo, Finland
Duration: 1 Dec 20041 Dec 2004

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number236
ISSN0357-9387

Conference

ConferenceTeollisuuden käynnissäpidon prognostiikka
CountryFinland
CityEspoo
Period1/12/041/12/04

Cite this

Helle, A. (2005). Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke. In Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka (pp. 7-14). Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 236
Helle, Aino. / Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke. Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2005. pp. 7-14 (VTT Symposium; No. 236).
@inproceedings{26b1cb6c7fcb4f59aed0fa8e3c3eded2,
title = "Teollisuuden k{\"a}ynniss{\"a}pidon prognostiikka -tutkimushanke",
abstract = "Teollisuuden k{\"a}ynniss{\"a}pidon prognostiikka -tutkimushanke k{\"a}ynnistyi syksyll{\"a} 2003. Kolmivuotisen Tekes-rahoitteisen tutkimushankkeen tavoitteena on luoda menetelmi{\"a} teollisuuden koneiden ja tuotantolinjojen k{\"a}ynniss{\"a}pidon hallitsemiseksi kehitt{\"a}m{\"a}ll{\"a} tekniikkaa niiden toimintakunnon, vikaantumistodenn{\"a}k{\"o}isyyden ja j{\"a}ljell{\"a} olevan k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}n ennustamiseen. K{\"a}ynniss{\"a}pidon hallinta kattaa laajan kokonaisuuden yksitt{\"a}isist{\"a} komponenteista ja laitteista aina koko tuotantolinjaan tai laitokseen asti. Siihen tarvitaan sek{\"a} kokonaisvaltaisen, koko j{\"a}rjestelm{\"a}n kattavan systemaattisen tarkastelun ja p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteon tukiv{\"a}lineit{\"a} ett{\"a} j{\"a}rjestelm{\"a}n osien, erityisesti sen kriittisten komponenttien toimintakunnon ja elini{\"a}n hallintaa. Prognostiikan haasteena on kyet{\"a} mittausten, historiatietojen ja mallien yhdist{\"a}misen ja analysoinnin kautta antamaan mahdollisimman luotettava ennuste j{\"a}ljell{\"a} olevasta k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}st{\"a} oikeiden ja oikea-aikaisten k{\"a}ytt{\"o}- ja kunnossapitotoimenpiteiden valinnan ja toteuttamisen mahdollistamiseksi ja suunnittelemattomien seisokkien v{\"a}ltt{\"a}miseksi. Hanke on luonteeltaan soveltava, teollisuuden tarpeiden pohjalta kohdistettu tavoitetutkimus, jossa pyrit{\"a}{\"a}n kehitt{\"a}m{\"a}{\"a}n sek{\"a} sovelluskohtaisia ett{\"a} geneerisi{\"a} ratkaisuja teollisuuden k{\"a}ynniss{\"a}pidon hallinnan parantamiseksi.",
author = "Aino Helle",
year = "2005",
language = "Finnish",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "236",
pages = "7--14",
booktitle = "Teollisuuden k{\"a}ynniss{\"a}pidon prognostiikka",
address = "Finland",

}

Helle, A 2005, Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke. in Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo, VTT Symposium, no. 236, pp. 7-14, Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka, Espoo, Finland, 1/12/04.

Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke. / Helle, Aino.

Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2005. p. 7-14 (VTT Symposium; No. 236).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

TY - GEN

T1 - Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke

AU - Helle, Aino

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke käynnistyi syksyllä 2003. Kolmivuotisen Tekes-rahoitteisen tutkimushankkeen tavoitteena on luoda menetelmiä teollisuuden koneiden ja tuotantolinjojen käynnissäpidon hallitsemiseksi kehittämällä tekniikkaa niiden toimintakunnon, vikaantumistodennäköisyyden ja jäljellä olevan käyttöiän ennustamiseen. Käynnissäpidon hallinta kattaa laajan kokonaisuuden yksittäisistä komponenteista ja laitteista aina koko tuotantolinjaan tai laitokseen asti. Siihen tarvitaan sekä kokonaisvaltaisen, koko järjestelmän kattavan systemaattisen tarkastelun ja päätöksenteon tukivälineitä että järjestelmän osien, erityisesti sen kriittisten komponenttien toimintakunnon ja eliniän hallintaa. Prognostiikan haasteena on kyetä mittausten, historiatietojen ja mallien yhdistämisen ja analysoinnin kautta antamaan mahdollisimman luotettava ennuste jäljellä olevasta käyttöiästä oikeiden ja oikea-aikaisten käyttö- ja kunnossapitotoimenpiteiden valinnan ja toteuttamisen mahdollistamiseksi ja suunnittelemattomien seisokkien välttämiseksi. Hanke on luonteeltaan soveltava, teollisuuden tarpeiden pohjalta kohdistettu tavoitetutkimus, jossa pyritään kehittämään sekä sovelluskohtaisia että geneerisiä ratkaisuja teollisuuden käynnissäpidon hallinnan parantamiseksi.

AB - Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke käynnistyi syksyllä 2003. Kolmivuotisen Tekes-rahoitteisen tutkimushankkeen tavoitteena on luoda menetelmiä teollisuuden koneiden ja tuotantolinjojen käynnissäpidon hallitsemiseksi kehittämällä tekniikkaa niiden toimintakunnon, vikaantumistodennäköisyyden ja jäljellä olevan käyttöiän ennustamiseen. Käynnissäpidon hallinta kattaa laajan kokonaisuuden yksittäisistä komponenteista ja laitteista aina koko tuotantolinjaan tai laitokseen asti. Siihen tarvitaan sekä kokonaisvaltaisen, koko järjestelmän kattavan systemaattisen tarkastelun ja päätöksenteon tukivälineitä että järjestelmän osien, erityisesti sen kriittisten komponenttien toimintakunnon ja eliniän hallintaa. Prognostiikan haasteena on kyetä mittausten, historiatietojen ja mallien yhdistämisen ja analysoinnin kautta antamaan mahdollisimman luotettava ennuste jäljellä olevasta käyttöiästä oikeiden ja oikea-aikaisten käyttö- ja kunnossapitotoimenpiteiden valinnan ja toteuttamisen mahdollistamiseksi ja suunnittelemattomien seisokkien välttämiseksi. Hanke on luonteeltaan soveltava, teollisuuden tarpeiden pohjalta kohdistettu tavoitetutkimus, jossa pyritään kehittämään sekä sovelluskohtaisia että geneerisiä ratkaisuja teollisuuden käynnissäpidon hallinnan parantamiseksi.

M3 - Conference article in proceedings

T3 - VTT Symposium

SP - 7

EP - 14

BT - Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Helle A. Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka -tutkimushanke. In Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. 2005. p. 7-14. (VTT Symposium; No. 236).