Teollisuuden pyöreän pöydän käsikirja

Translated title of the contribution: Handbook for the Round Table of Finnish Industry

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Teollisuuden kaksoissiirtymään keskittyvä strategisen tason pyöreä pöytä on yksi työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämän Tekoäly 4.0 -ohjelman loppuraportin keskeisistä toimenpide-ehdotuksista. Tämä raportti on pyöreää pöytää valmistelleen työryhmän näkemys ja esitys siitä, mikä teollisuuden pyöreä pöytä on ja miten sen tulisi toimia. Työryhmässä oli mukana laaja edustus henkilöitä teollisuuden keskeisistä sidosryhmistä.

Työryhmän mukaan teollisuuden pyöreän pöydän tulee olla hallinnollisia siilomaisia rakenteita kokoava, teollisuutta ja julkishallintoa yhdistävä rakenne; keskustelun ja näkökulmien yhdistämisen areena, jotta siiloissa syntyvät ehdotukset ja toimenpiteet löytäisivät toisensa. Pyöreän pöydän keskeisenä tehtävänä on vastata Suomen teollisuusagendasta, sen ylläpidosta ja sen toteutumisen seurannasta.

Pyöreän pöydän kokoonpanon suhteen työryhmä päätyi esittämään laajaa pöytää, jossa on ydinryhmä. Ydinryhmässä on läheinen teollisuuden ja tuotannon tuntemus (keskeiset teollisuuden työnantaja ja työntekijäjärjestöt, yrittäjät, teollisuuden ekosysteemit sekä TEM). Laajassa kokoonpanossa on ydinryhmän lisäksi mukana tutkimus, koulutus, rahoitus, ym. julkisen sektorin toimijoita tarpeellisella laajuudella. Pyöreän pöydän toimintaa tukee operatiivisena elimenä sihteeristö, jonka ydinryhmä tulee TEM:n ja sen hallinnonalan virastoista ja yhtiöistä.

Teollisuuden pyöreä pöytä tarvitsee tiedolla johtamiseen erilaisissa kansallisissa strategioissa ja ohjelmissa esitettyjä asioita yhteen kokoavaa tilannekuvaa, teollisuusagendan toimeenpanoa tukevan tiekartan sekä strategista ennakointitietoa.
Translated title of the contributionHandbook for the Round Table of Finnish Industry
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages21
ISBN (Electronic)978-951-38-8778-0
DOIs
Publication statusPublished - 2023
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Technology
Number416
ISSN2242-1211

Keywords

  • teollisuus
  • teollisuuspolitiikka
  • vihreä siirtymä
  • digitaalinen siirtymä

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Handbook for the Round Table of Finnish Industry'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this