Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet

Pasi Ahonen, Matti Mantere, Tero Kauppinen, Tuija Kyrölä

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Teollisuuden automaation tietoturvassa on paljon kehitettävää. Tämä johtuu ydinosaamisen kehittymisestä tuotannon kehittämiseen ja siitä, ettei automaatiojärjestelmiin ole uskottu liittyvän tietoturvaongelmia. Tietoturva
  on aiemmin hoidettu eristämällä automaatiojärjestelmä verkosta. Silloin normaalit tietoturvakäytännöt ovat voineet jäädä kehittymättä. Suomen tilanne on kuitenkin kohtuullinen verrattuna muihin maihin. Tietoturvamme lienee tältä osin melko lailla samalla tasolla kuin monessa muussakin Länsi-Euroopan maassa.
  Original languageFinnish
  JournalAutomaatioväylä
  Issue number1
  Publication statusPublished - 2012
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  Ahonen, P., Mantere, M., Kauppinen, T., & Kyrölä, T. (2012). Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet. Automaatioväylä, (1).
  Ahonen, Pasi ; Mantere, Matti ; Kauppinen, Tero ; Kyrölä, Tuija. / Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet. In: Automaatioväylä. 2012 ; No. 1.
  @article{0a739707e5c7433a8780d5e58b5fec98,
  title = "Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet",
  abstract = "Teollisuuden automaation tietoturvassa on paljon kehitett{\"a}v{\"a}{\"a}. T{\"a}m{\"a} johtuu ydinosaamisen kehittymisest{\"a} tuotannon kehitt{\"a}miseen ja siit{\"a}, ettei automaatioj{\"a}rjestelmiin ole uskottu liittyv{\"a}n tietoturvaongelmia. Tietoturvaon aiemmin hoidettu erist{\"a}m{\"a}ll{\"a} automaatioj{\"a}rjestelm{\"a} verkosta. Silloin normaalit tietoturvak{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t ovat voineet j{\"a}{\"a}d{\"a} kehittym{\"a}tt{\"a}. Suomen tilanne on kuitenkin kohtuullinen verrattuna muihin maihin. Tietoturvamme lienee t{\"a}lt{\"a} osin melko lailla samalla tasolla kuin monessa muussakin L{\"a}nsi-Euroopan maassa.",
  author = "Pasi Ahonen and Matti Mantere and Tero Kauppinen and Tuija Kyr{\"o}l{\"a}",
  year = "2012",
  language = "Finnish",
  journal = "Automaatiov{\"a}yl{\"a}",
  issn = "0784-6428",
  number = "1",

  }

  Ahonen, P, Mantere, M, Kauppinen, T & Kyrölä, T 2012, 'Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet', Automaatioväylä, no. 1.

  Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet. / Ahonen, Pasi; Mantere, Matti; Kauppinen, Tero; Kyrölä, Tuija.

  In: Automaatioväylä, No. 1, 2012.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet

  AU - Ahonen, Pasi

  AU - Mantere, Matti

  AU - Kauppinen, Tero

  AU - Kyrölä, Tuija

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Teollisuuden automaation tietoturvassa on paljon kehitettävää. Tämä johtuu ydinosaamisen kehittymisestä tuotannon kehittämiseen ja siitä, ettei automaatiojärjestelmiin ole uskottu liittyvän tietoturvaongelmia. Tietoturvaon aiemmin hoidettu eristämällä automaatiojärjestelmä verkosta. Silloin normaalit tietoturvakäytännöt ovat voineet jäädä kehittymättä. Suomen tilanne on kuitenkin kohtuullinen verrattuna muihin maihin. Tietoturvamme lienee tältä osin melko lailla samalla tasolla kuin monessa muussakin Länsi-Euroopan maassa.

  AB - Teollisuuden automaation tietoturvassa on paljon kehitettävää. Tämä johtuu ydinosaamisen kehittymisestä tuotannon kehittämiseen ja siitä, ettei automaatiojärjestelmiin ole uskottu liittyvän tietoturvaongelmia. Tietoturvaon aiemmin hoidettu eristämällä automaatiojärjestelmä verkosta. Silloin normaalit tietoturvakäytännöt ovat voineet jäädä kehittymättä. Suomen tilanne on kuitenkin kohtuullinen verrattuna muihin maihin. Tietoturvamme lienee tältä osin melko lailla samalla tasolla kuin monessa muussakin Länsi-Euroopan maassa.

  M3 - Article

  JO - Automaatioväylä

  JF - Automaatioväylä

  SN - 0784-6428

  IS - 1

  ER -

  Ahonen P, Mantere M, Kauppinen T, Kyrölä T. Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet. Automaatioväylä. 2012;(1).