Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet

Pasi Ahonen, Matti Mantere, Tero Kauppinen, Tuija Kyrölä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Teollisuuden automaation tietoturvassa on paljon kehitettävää. Tämä johtuu ydinosaamisen kehittymisestä tuotannon kehittämiseen ja siitä, ettei automaatiojärjestelmiin ole uskottu liittyvän tietoturvaongelmia. Tietoturva
on aiemmin hoidettu eristämällä automaatiojärjestelmä verkosta. Silloin normaalit tietoturvakäytännöt ovat voineet jäädä kehittymättä. Suomen tilanne on kuitenkin kohtuullinen verrattuna muihin maihin. Tietoturvamme lienee tältä osin melko lailla samalla tasolla kuin monessa muussakin Länsi-Euroopan maassa.
Original languageFinnish
JournalAutomaatioväylä
Issue number1
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Ahonen, P., Mantere, M., Kauppinen, T., & Kyrölä, T. (2012). Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet. Automaatioväylä, (1).
Ahonen, Pasi ; Mantere, Matti ; Kauppinen, Tero ; Kyrölä, Tuija. / Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet. In: Automaatioväylä. 2012 ; No. 1.
@article{0a739707e5c7433a8780d5e58b5fec98,
title = "Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet",
abstract = "Teollisuuden automaation tietoturvassa on paljon kehitett{\"a}v{\"a}{\"a}. T{\"a}m{\"a} johtuu ydinosaamisen kehittymisest{\"a} tuotannon kehitt{\"a}miseen ja siit{\"a}, ettei automaatioj{\"a}rjestelmiin ole uskottu liittyv{\"a}n tietoturvaongelmia. Tietoturvaon aiemmin hoidettu erist{\"a}m{\"a}ll{\"a} automaatioj{\"a}rjestelm{\"a} verkosta. Silloin normaalit tietoturvak{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t ovat voineet j{\"a}{\"a}d{\"a} kehittym{\"a}tt{\"a}. Suomen tilanne on kuitenkin kohtuullinen verrattuna muihin maihin. Tietoturvamme lienee t{\"a}lt{\"a} osin melko lailla samalla tasolla kuin monessa muussakin L{\"a}nsi-Euroopan maassa.",
author = "Pasi Ahonen and Matti Mantere and Tero Kauppinen and Tuija Kyr{\"o}l{\"a}",
year = "2012",
language = "Finnish",
journal = "Automaatiov{\"a}yl{\"a}",
issn = "0784-6428",
number = "1",

}

Ahonen, P, Mantere, M, Kauppinen, T & Kyrölä, T 2012, 'Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet', Automaatioväylä, no. 1.

Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet. / Ahonen, Pasi; Mantere, Matti; Kauppinen, Tero; Kyrölä, Tuija.

In: Automaatioväylä, No. 1, 2012.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet

AU - Ahonen, Pasi

AU - Mantere, Matti

AU - Kauppinen, Tero

AU - Kyrölä, Tuija

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Teollisuuden automaation tietoturvassa on paljon kehitettävää. Tämä johtuu ydinosaamisen kehittymisestä tuotannon kehittämiseen ja siitä, ettei automaatiojärjestelmiin ole uskottu liittyvän tietoturvaongelmia. Tietoturvaon aiemmin hoidettu eristämällä automaatiojärjestelmä verkosta. Silloin normaalit tietoturvakäytännöt ovat voineet jäädä kehittymättä. Suomen tilanne on kuitenkin kohtuullinen verrattuna muihin maihin. Tietoturvamme lienee tältä osin melko lailla samalla tasolla kuin monessa muussakin Länsi-Euroopan maassa.

AB - Teollisuuden automaation tietoturvassa on paljon kehitettävää. Tämä johtuu ydinosaamisen kehittymisestä tuotannon kehittämiseen ja siitä, ettei automaatiojärjestelmiin ole uskottu liittyvän tietoturvaongelmia. Tietoturvaon aiemmin hoidettu eristämällä automaatiojärjestelmä verkosta. Silloin normaalit tietoturvakäytännöt ovat voineet jäädä kehittymättä. Suomen tilanne on kuitenkin kohtuullinen verrattuna muihin maihin. Tietoturvamme lienee tältä osin melko lailla samalla tasolla kuin monessa muussakin Länsi-Euroopan maassa.

M3 - Article

JO - Automaatioväylä

JF - Automaatioväylä

SN - 0784-6428

IS - 1

ER -

Ahonen P, Mantere M, Kauppinen T, Kyrölä T. Teollisuuden tietoturvahaasteet kasvaneet. Automaatioväylä. 2012;(1).