Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta

Pekka Pylvänäinen, Risto Kuivanen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tutkimuksen tavoitteena oli laatia ohje teollisuusrobottijärjestelmän turvaamiseksi sekä jo olemassa olevia että suunnitteluasteella olevia järjestelmiä varten. Tutkimuksessa tarkasteltiin teollisuusrobottien rakenteellista turvallisuutta, niistä eri maissa julkaistuja turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita ja kartoitettiin kirjallisuustutkimuksen avulla robottijärjestelmien vaaratekijöitä ja turvalaitteita. Kirjallisuudesta saatujen tietojen sekä suoritettujen yritysvierailujen ja haastattelujen pohjalta kehitettiin teollisuusrobottijärjestelmän turvallisuuden tarkastusmenetelmä erikseen asennusta ja käyntiinajoa, ohjelmointia, toimintakäyttöä ja huoltoa varten. Tarkastusmenetelmän tueksi selvitettiin robottijärjestelmän vaaratekijöitä ja näihin johtavia syitä sekä lopuksi pohdittiin eri suojausmahdollisuuksia.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages79
  ISBN (Print)951-38-2174-9
  Publication statusPublished - 1984
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number383
  ISSN0358-5085

  Keywords

  • industrial robots
  • robots
  • safety
  • accident prevention
  • hazards

  Cite this

  Pylvänäinen, P., & Kuivanen, R. (1984). Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 383
  Pylvänäinen, Pekka ; Kuivanen, Risto. / Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 79 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 383).
  @book{e982693bae1d47d7a11c0f95bc3a94f7,
  title = "Teollisuusrobottij{\"a}rjestelmien vaarat ja niiden torjunta",
  abstract = "Tutkimuksen tavoitteena oli laatia ohje teollisuusrobottij{\"a}rjestelm{\"a}n turvaamiseksi sek{\"a} jo olemassa olevia ett{\"a} suunnitteluasteella olevia j{\"a}rjestelmi{\"a} varten. Tutkimuksessa tarkasteltiin teollisuusrobottien rakenteellista turvallisuutta, niist{\"a} eri maissa julkaistuja turvallisuusm{\"a}{\"a}r{\"a}yksi{\"a} ja -ohjeita ja kartoitettiin kirjallisuustutkimuksen avulla robottij{\"a}rjestelmien vaaratekij{\"o}it{\"a} ja turvalaitteita. Kirjallisuudesta saatujen tietojen sek{\"a} suoritettujen yritysvierailujen ja haastattelujen pohjalta kehitettiin teollisuusrobottij{\"a}rjestelm{\"a}n turvallisuuden tarkastusmenetelm{\"a} erikseen asennusta ja k{\"a}yntiinajoa, ohjelmointia, toimintak{\"a}ytt{\"o}{\"a} ja huoltoa varten. Tarkastusmenetelm{\"a}n tueksi selvitettiin robottij{\"a}rjestelm{\"a}n vaaratekij{\"o}it{\"a} ja n{\"a}ihin johtavia syit{\"a} sek{\"a} lopuksi pohdittiin eri suojausmahdollisuuksia.",
  keywords = "industrial robots, robots, safety, accident prevention, hazards",
  author = "Pekka Pylv{\"a}n{\"a}inen and Risto Kuivanen",
  year = "1984",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-2174-9",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "383",
  address = "Finland",

  }

  Pylvänäinen, P & Kuivanen, R 1984, Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 383, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. / Pylvänäinen, Pekka; Kuivanen, Risto.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 79 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 383).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta

  AU - Pylvänäinen, Pekka

  AU - Kuivanen, Risto

  PY - 1984

  Y1 - 1984

  N2 - Tutkimuksen tavoitteena oli laatia ohje teollisuusrobottijärjestelmän turvaamiseksi sekä jo olemassa olevia että suunnitteluasteella olevia järjestelmiä varten. Tutkimuksessa tarkasteltiin teollisuusrobottien rakenteellista turvallisuutta, niistä eri maissa julkaistuja turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita ja kartoitettiin kirjallisuustutkimuksen avulla robottijärjestelmien vaaratekijöitä ja turvalaitteita. Kirjallisuudesta saatujen tietojen sekä suoritettujen yritysvierailujen ja haastattelujen pohjalta kehitettiin teollisuusrobottijärjestelmän turvallisuuden tarkastusmenetelmä erikseen asennusta ja käyntiinajoa, ohjelmointia, toimintakäyttöä ja huoltoa varten. Tarkastusmenetelmän tueksi selvitettiin robottijärjestelmän vaaratekijöitä ja näihin johtavia syitä sekä lopuksi pohdittiin eri suojausmahdollisuuksia.

  AB - Tutkimuksen tavoitteena oli laatia ohje teollisuusrobottijärjestelmän turvaamiseksi sekä jo olemassa olevia että suunnitteluasteella olevia järjestelmiä varten. Tutkimuksessa tarkasteltiin teollisuusrobottien rakenteellista turvallisuutta, niistä eri maissa julkaistuja turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita ja kartoitettiin kirjallisuustutkimuksen avulla robottijärjestelmien vaaratekijöitä ja turvalaitteita. Kirjallisuudesta saatujen tietojen sekä suoritettujen yritysvierailujen ja haastattelujen pohjalta kehitettiin teollisuusrobottijärjestelmän turvallisuuden tarkastusmenetelmä erikseen asennusta ja käyntiinajoa, ohjelmointia, toimintakäyttöä ja huoltoa varten. Tarkastusmenetelmän tueksi selvitettiin robottijärjestelmän vaaratekijöitä ja näihin johtavia syitä sekä lopuksi pohdittiin eri suojausmahdollisuuksia.

  KW - industrial robots

  KW - robots

  KW - safety

  KW - accident prevention

  KW - hazards

  M3 - Report

  SN - 951-38-2174-9

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Pylvänäinen P, Kuivanen R. Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 79 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 383).