Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta

Pekka Pylvänäinen, Risto Kuivanen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksen tavoitteena oli laatia ohje teollisuusrobottijärjestelmän turvaamiseksi sekä jo olemassa olevia että suunnitteluasteella olevia järjestelmiä varten. Tutkimuksessa tarkasteltiin teollisuusrobottien rakenteellista turvallisuutta, niistä eri maissa julkaistuja turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita ja kartoitettiin kirjallisuustutkimuksen avulla robottijärjestelmien vaaratekijöitä ja turvalaitteita. Kirjallisuudesta saatujen tietojen sekä suoritettujen yritysvierailujen ja haastattelujen pohjalta kehitettiin teollisuusrobottijärjestelmän turvallisuuden tarkastusmenetelmä erikseen asennusta ja käyntiinajoa, ohjelmointia, toimintakäyttöä ja huoltoa varten. Tarkastusmenetelmän tueksi selvitettiin robottijärjestelmän vaaratekijöitä ja näihin johtavia syitä sekä lopuksi pohdittiin eri suojausmahdollisuuksia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages79
ISBN (Print)951-38-2174-9
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number383
ISSN0358-5085

Keywords

  • industrial robots
  • robots
  • safety
  • accident prevention
  • hazards

Cite this

Pylvänäinen, P., & Kuivanen, R. (1984). Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 383
Pylvänäinen, Pekka ; Kuivanen, Risto. / Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 79 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 383).
@book{e982693bae1d47d7a11c0f95bc3a94f7,
title = "Teollisuusrobottij{\"a}rjestelmien vaarat ja niiden torjunta",
abstract = "Tutkimuksen tavoitteena oli laatia ohje teollisuusrobottij{\"a}rjestelm{\"a}n turvaamiseksi sek{\"a} jo olemassa olevia ett{\"a} suunnitteluasteella olevia j{\"a}rjestelmi{\"a} varten. Tutkimuksessa tarkasteltiin teollisuusrobottien rakenteellista turvallisuutta, niist{\"a} eri maissa julkaistuja turvallisuusm{\"a}{\"a}r{\"a}yksi{\"a} ja -ohjeita ja kartoitettiin kirjallisuustutkimuksen avulla robottij{\"a}rjestelmien vaaratekij{\"o}it{\"a} ja turvalaitteita. Kirjallisuudesta saatujen tietojen sek{\"a} suoritettujen yritysvierailujen ja haastattelujen pohjalta kehitettiin teollisuusrobottij{\"a}rjestelm{\"a}n turvallisuuden tarkastusmenetelm{\"a} erikseen asennusta ja k{\"a}yntiinajoa, ohjelmointia, toimintak{\"a}ytt{\"o}{\"a} ja huoltoa varten. Tarkastusmenetelm{\"a}n tueksi selvitettiin robottij{\"a}rjestelm{\"a}n vaaratekij{\"o}it{\"a} ja n{\"a}ihin johtavia syit{\"a} sek{\"a} lopuksi pohdittiin eri suojausmahdollisuuksia.",
keywords = "industrial robots, robots, safety, accident prevention, hazards",
author = "Pekka Pylv{\"a}n{\"a}inen and Risto Kuivanen",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2174-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "383",
address = "Finland",

}

Pylvänäinen, P & Kuivanen, R 1984, Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 383, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. / Pylvänäinen, Pekka; Kuivanen, Risto.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 79 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 383).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta

AU - Pylvänäinen, Pekka

AU - Kuivanen, Risto

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Tutkimuksen tavoitteena oli laatia ohje teollisuusrobottijärjestelmän turvaamiseksi sekä jo olemassa olevia että suunnitteluasteella olevia järjestelmiä varten. Tutkimuksessa tarkasteltiin teollisuusrobottien rakenteellista turvallisuutta, niistä eri maissa julkaistuja turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita ja kartoitettiin kirjallisuustutkimuksen avulla robottijärjestelmien vaaratekijöitä ja turvalaitteita. Kirjallisuudesta saatujen tietojen sekä suoritettujen yritysvierailujen ja haastattelujen pohjalta kehitettiin teollisuusrobottijärjestelmän turvallisuuden tarkastusmenetelmä erikseen asennusta ja käyntiinajoa, ohjelmointia, toimintakäyttöä ja huoltoa varten. Tarkastusmenetelmän tueksi selvitettiin robottijärjestelmän vaaratekijöitä ja näihin johtavia syitä sekä lopuksi pohdittiin eri suojausmahdollisuuksia.

AB - Tutkimuksen tavoitteena oli laatia ohje teollisuusrobottijärjestelmän turvaamiseksi sekä jo olemassa olevia että suunnitteluasteella olevia järjestelmiä varten. Tutkimuksessa tarkasteltiin teollisuusrobottien rakenteellista turvallisuutta, niistä eri maissa julkaistuja turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita ja kartoitettiin kirjallisuustutkimuksen avulla robottijärjestelmien vaaratekijöitä ja turvalaitteita. Kirjallisuudesta saatujen tietojen sekä suoritettujen yritysvierailujen ja haastattelujen pohjalta kehitettiin teollisuusrobottijärjestelmän turvallisuuden tarkastusmenetelmä erikseen asennusta ja käyntiinajoa, ohjelmointia, toimintakäyttöä ja huoltoa varten. Tarkastusmenetelmän tueksi selvitettiin robottijärjestelmän vaaratekijöitä ja näihin johtavia syitä sekä lopuksi pohdittiin eri suojausmahdollisuuksia.

KW - industrial robots

KW - robots

KW - safety

KW - accident prevention

KW - hazards

M3 - Report

SN - 951-38-2174-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Pylvänäinen P, Kuivanen R. Teollisuusrobottijärjestelmien vaarat ja niiden torjunta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 79 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 383).