Teräksiset jatkuvat ohutlevyorret: Analysointi ja mitoitus

Lars-Henrik Heselius

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tarkastellaan jatkuvien 2-aukkoisten ohutseinärakenteiden orsirakenteiden analysointia ja mitoitusta. Tuloksia verrataan suoritettuihin kokeisiin. Perinteelliset taivutus-vääntöyhtälöt on ratkaistu numeerisesti differensssimenetelmän avulla ottaen huomioon orsien joustava tuenta väännön suhteen ja rakenteen toiminnan epälineaarisuus. Yksinertainen mitoitusmalli, joka ottaa huo-mioon orsien lommahduksen, kiepahduksen ja nurjahduksen, on esitetty. Rakenteet, joita voidaan analysoida, ovat orret, jotka ovat kentässä vapauta, toinen tai molemmat laipat ovat tuettuja ja joihin vaikuttaa lumikuormitus, tuulen imu tai normaalivoima. Taivutetuille rakenteille on esitetty paitsi kimmoinen mitoitus myös menetelmä tehdä plastinen mitoitus.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages132
ISBN (Print)951-38-2528-0
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number651
ISSN0358-5085

Keywords

  • steel constructions
  • development
  • steel structures
  • steels

Cite this

Heselius, L-H. (1986). Teräksiset jatkuvat ohutlevyorret: Analysointi ja mitoitus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 651
Heselius, Lars-Henrik. / Teräksiset jatkuvat ohutlevyorret : Analysointi ja mitoitus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 132 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 651).
@book{c3b3aa11597b49808d1a0aa9bb7f6060,
title = "Ter{\"a}ksiset jatkuvat ohutlevyorret: Analysointi ja mitoitus",
abstract = "Tarkastellaan jatkuvien 2-aukkoisten ohutsein{\"a}rakenteiden orsirakenteiden analysointia ja mitoitusta. Tuloksia verrataan suoritettuihin kokeisiin. Perinteelliset taivutus-v{\"a}{\"a}nt{\"o}yht{\"a}l{\"o}t on ratkaistu numeerisesti differensssimenetelm{\"a}n avulla ottaen huomioon orsien joustava tuenta v{\"a}{\"a}nn{\"o}n suhteen ja rakenteen toiminnan ep{\"a}lineaarisuus. Yksinertainen mitoitusmalli, joka ottaa huo-mioon orsien lommahduksen, kiepahduksen ja nurjahduksen, on esitetty. Rakenteet, joita voidaan analysoida, ovat orret, jotka ovat kent{\"a}ss{\"a} vapauta, toinen tai molemmat laipat ovat tuettuja ja joihin vaikuttaa lumikuormitus, tuulen imu tai normaalivoima. Taivutetuille rakenteille on esitetty paitsi kimmoinen mitoitus my{\"o}s menetelm{\"a} tehd{\"a} plastinen mitoitus.",
keywords = "steel constructions, development, steel structures, steels",
author = "Lars-Henrik Heselius",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2528-0",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "651",
address = "Finland",

}

Heselius, L-H 1986, Teräksiset jatkuvat ohutlevyorret: Analysointi ja mitoitus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 651, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Teräksiset jatkuvat ohutlevyorret : Analysointi ja mitoitus. / Heselius, Lars-Henrik.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 132 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 651).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Teräksiset jatkuvat ohutlevyorret

T2 - Analysointi ja mitoitus

AU - Heselius, Lars-Henrik

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tarkastellaan jatkuvien 2-aukkoisten ohutseinärakenteiden orsirakenteiden analysointia ja mitoitusta. Tuloksia verrataan suoritettuihin kokeisiin. Perinteelliset taivutus-vääntöyhtälöt on ratkaistu numeerisesti differensssimenetelmän avulla ottaen huomioon orsien joustava tuenta väännön suhteen ja rakenteen toiminnan epälineaarisuus. Yksinertainen mitoitusmalli, joka ottaa huo-mioon orsien lommahduksen, kiepahduksen ja nurjahduksen, on esitetty. Rakenteet, joita voidaan analysoida, ovat orret, jotka ovat kentässä vapauta, toinen tai molemmat laipat ovat tuettuja ja joihin vaikuttaa lumikuormitus, tuulen imu tai normaalivoima. Taivutetuille rakenteille on esitetty paitsi kimmoinen mitoitus myös menetelmä tehdä plastinen mitoitus.

AB - Tarkastellaan jatkuvien 2-aukkoisten ohutseinärakenteiden orsirakenteiden analysointia ja mitoitusta. Tuloksia verrataan suoritettuihin kokeisiin. Perinteelliset taivutus-vääntöyhtälöt on ratkaistu numeerisesti differensssimenetelmän avulla ottaen huomioon orsien joustava tuenta väännön suhteen ja rakenteen toiminnan epälineaarisuus. Yksinertainen mitoitusmalli, joka ottaa huo-mioon orsien lommahduksen, kiepahduksen ja nurjahduksen, on esitetty. Rakenteet, joita voidaan analysoida, ovat orret, jotka ovat kentässä vapauta, toinen tai molemmat laipat ovat tuettuja ja joihin vaikuttaa lumikuormitus, tuulen imu tai normaalivoima. Taivutetuille rakenteille on esitetty paitsi kimmoinen mitoitus myös menetelmä tehdä plastinen mitoitus.

KW - steel constructions

KW - development

KW - steel structures

KW - steels

M3 - Report

SN - 951-38-2528-0

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Teräksiset jatkuvat ohutlevyorret

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Heselius L-H. Teräksiset jatkuvat ohutlevyorret: Analysointi ja mitoitus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 132 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 651).